تأکید نهادهای اقتصادی جهانی بر نقش مناطق آزاد به عنوان پیشران توسعه صادرات صنعتی و همکاری های منطقه ای

بر اساس گزارش آنلاین از انزلی ، اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک بلوک اقتصادی منطقه ای است که با توافق نامه تجارت آزاد سه ساله به دنبال عضویت دائمی ایران است و افزود: “ایران مهمترین و باستانی ترین سازمان اقتصادی منطقه است”. ، یک سازمان همکاری اقتصادی (ECO) بود ، اما متأسفانه نتایج این سازمان خوب نبود و ما امیدواریم که ایران در اتحادیه اقتصادی تازه تأسیس اوراسیا به اندازه کافی و کافی به نیازهای اقتصاد ملی علاقه مند باشد.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه در مورد تاریخچه نهادهای منطقه ای صحبت کرد و خاطرنشان کرد که از زمان جنگ جهانی دوم ، بیشتر بازیگران دولتی و غیردولتی در اقتصاد توجه زیادی به روند جهانی شدن داشته اند. با این حال ، وی افزود که ، مانند فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان سیستم دو قطبی ، این محفلی بود که سیستم های مختلف و مهم منطقه ای را در نظر گرفت. به عنوان مثال می توان به اروپا ، بازار مشترک آمریکای جنوبی یا همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در دهه 1980 برای روند رو به رشد اقتصادی منطقه در دهه آینده اشاره کرد.

یکی از اعضای کمیته علمی کنفرانس بین المللی جامعه اقتصادی اوکراین و نقش ژئوپلیتیکی مناطق مستقل در توسعه روابط منطقه ای ، منطقه گرایی اقتصادی در سازمان های منطقه ای ، که فرصت خوبی برای هر یک از اعضا برای افزایش بهره وری سرمایه و رشد و شکوفایی بیشتر است. وی افزود: “در واقع ، در حال حاضر شاهد موج چهارم منطقه گرایی بر اساس شیوه های ترجیحی تجاری هستیم.” توافقات تجاری ترجیحی بین دو یا چند کشور ممکن است با کاهش تعرفه های تجاری منعقد شود.
لین وی با بیان اینکه موج پنجم منطقه گرایی اقتصادی از زمان بحران مالی سال 2008 آغاز شده است ، افزود: نزدیکی جغرافیایی اعضای گروه همکاری اقتصادی منطقه یا اعضای سازمان موضوع اصلی نیست ، بلکه فقط رویدادهای تجاری منتخب است. سازمان تجارت جهانی (UNIDO) و بانک جهانی بر اهمیت این مناطق در رشد و توسعه کشورها تأکید کرده اند ، همانطور که برنامه توسعه سازمان ملل (UNIDO) این مناطق را به عنوان توسعه صنعتی و UNCT ترویج می کند. در واقع درآمد ارزی ، ایجاد شغل ، انتقال فناوری ، جذب سرمایه خارجی و ایجاد مناطق آزاد برای رشد و توسعه منطقه. یکی از مناطق و همچنین تمام مناطق آزاد کشورمان بیشترین پتانسیل تجاری را دارد و منطقه جغرافیایی سرزمین های ایران را در بر می گیرد.

به گفته یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه ، ما شاهد تحریم های آمریکا و در نتیجه افزایش واردات و صادرات در مناطق آزاد قبل از افزایش ارزش دلار بوده ایم ، اما این مناطق امروز به دلیل افزایش ارزش دلار حتی بیشتر هستند. وی گفت: “این عملکرد و نقش مناطق آزاد اقتصادی را در زمینه اقتصاد ایران بهبود بخشیده است.”
در تحلیل روابط ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAU) آمده است: “عملکرد اقتصادی ایران از 20 ژوئن 1999 نشان می دهد که صادرات ایران 63٪ و صادرات 79٪ افزایش یافته است.” واردات ایران از کالاهای انتخابی از اوراسیا نیز در کل 15 درصد و 39 درصد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه اجرای این توافق نامه مزایای اقتصادی قابل توجهی برای ایران خواهد داشت و اقتصاد غیرنفتی ایران را تقویت می کند ، افزود: این مهم با توجه به تأثیر تحریم های ایالات متحده و تأثیر آن بر بخش انرژی و درآمد است. آنها دارند . طبق گمرک ایران ، تعداد معاملات غیرنفتی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال مالی 2018-2018 34 درصد افزایش یافته است.
یکی از اعضای کمیته علمی کمیته صلیب سرخ بین المللی (ICRC) جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی (ECOWAS) افزود: افزایش صادرات باعث کاهش فشار ایران بر ذخایر نفتی و تأکید بر صادرات مهم صنعتی ، علمی و فناوری خواهد شد. این کشور پس از روسیه در اتحادیه دوم است و تسلط ایران بر خدمات ، سرمایه گذاری و جریان سرمایه روشن است که در توافق نامه نباید به آن توجه کرد.
وی گفت: ایران دارای سه مزیت عمده مقایسه ای و رقابتی است: نفت و گاز ، اتصال ترانزیتی بین شش کریدور بین المللی و پنج کریدور منطقه ای و گردشگری بین المللی. ابریشم یا غرب شرقی ، تراسیکا ، آلتید ، تار ؛ جزئیات و سرزمین های محور شرقی ، توافق نامه چهار جانبه عشق آباد (ازبکستان ، ترکمنستان ، ایران ، عمان) ، کریدورهای حمل و نقل محیطی ، کریدور ITI (استانبول ، تهران ، اسلام آباد) ، کریدور کاتیا (قرقیزستان ، تاجیکستان).
وی گفت: ایران 15 همسایه دارد و در بازارهای کشورهای همسایه موقعیت مکانی استراتژیک و ژئو سیاسی ، ژئو اقتصادی دارد. حمل و نقل ریلی ، جاده ای و هوایی برای تقویت فضای کسب و کار محلی. این امر منجر به رشد و توسعه اقتصادی خواهد شد افزایش روابط منطقه ای توانایی مذاکره ایران در منطقه را افزایش می دهد.
رهنجات افزود: “برآورد شده است که روسیه 68 میلیارد دلار تجارت با حداقل 9 کشور در کریدور شمال-جنوب دارد ، این دلیل دیگری است که کریدور شمال-جنوب اهمیت خود را در ایران افزایش داده است.” در واقع ، از طریق کریدور شمال جنوبی ، ایران نقطه میانه روسیه و 9 کشور دیگر خواهد بود و یکی از مهمترین مزایای داشتن یک سرمایه گذار مناسب پس از پیوستن به منطقه اقتصادی اروپا ، کاهش هزینه های تولید و قیمت کالاها است. آورده شده
پتانسیل ایران در زمینه ترانزیت حداقل 511 میلیون تن کالا ، کالا کالا ، کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا کالا در سالهای اخیر ، تمرکز ایران بر لجستیک و حمل و نقل باید به 52 میلیون تن برسد و درآمد آن به 2.5 میلیارد دلار رسیده است. اما این مربوط به وضعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک ایران نیست. سطح پایین تجارت ایران در منطقه همراه با برخی کمبودها در زیرساخت های ریلی و جاده ای باعث شده است که کشورهای منطقه مانند ترکیه و امارات متحده عربی نقش اصلی را داشته باشند. این امر مستلزم همکاری و تعامل بیشتر در چارچوب دیپلماسی اقتصادی است.

46

خروج از نسخه موبایل