نمونه نیمه صنعتی دستگاه اکسیژنساز ساخت داخل به مرحله تولید رسید
دستگاههای اکسیژنساز که به همت متخصصان داخلی طراحی شده با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب طرح کلان ملی فناوری تولید تجهیزات پزشکی با هزینه ای معادل یک دوم محصولات مشابه خارجی به مرحله تولید انبوه رسیده است. دستگاههای اکسیژنساز که به همت متخصصان داخلی طراحی شده با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب طرح کلان ملی فناوری تولید تجهیزات پزشکی با هزینه ای معادل یک دوم محصولات مشابه خارجی به مرحله تولید انبوه رسیده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دستگاه اکسیژن ساز با کیفیتی مشابه بهترین نمونه های وارداتی و هزینه ای معادل یک دوم این محصولات به مرحله تولید انبوه رسیده است و همتراز با برندهای شناخته شده خارجی شده و گام مهمی در رفع چالش درمانی این بیماران بردارد.
ساخت این دستگاه، پس از بررسیهای علمی و دقیق نمونه خارجی این دستگاه، فرآیند بومی سازی و تولید فناوری آن آغاز شد و با تولید قطعات در ابعاد آزمایشگاهی، با بودجه شخصی نمونه اولیه و آزمایشگاهی این دستگاه نهایی شد و سپس با کمک معاونت علمی که به پیشبرد این طرح اختصاص یافت، نمونه نیمه صنعتی این دستگاه به مرحله تولید رسید و در حقیقت، با تلاش فناوران و حمایت یک نهاد دولتی مانند معاونت علمی و فناوری ایدهی حل یک مشکل و کمک به بیماران کشور، به فناوری بدل شد و در نهایت محصول فناورانه تولید و در اختیار مشتری قرار گرفت و اکنون پس از گذشت 3 سال از آغاز این پروژه و علیرغم تمامی مشکلات و کاستیها، مراحل ساخت دستگاه به خوبی پیش رفت و با راه اندازی خط تولید، از نمونههای نیمه صنعتی نیز فراتر رفت و این دستگاه به صورت انبوه در کشورمان تولید شد.
نقش دستگاه اکسیژن ساز در بهبود زندگی و کاهش مشکلات بیماران تنفسی حیاتی
علی ابراهیمی، مدیر عامل شرکت نفس یار طب، نقش این دستگاه اکسیژن ساز صنعتی را در بهبود زندگی و کاهش مشکلات بیماران تنفسی حیاتی دانست و افزود: بیماران تنفسی به دلیل نیاز مداوم به اکسیژن باید به صورت مستمر از دستگاههای تولید اکسیژن استفاده کنند و عدم دسترسی به این امکان میتواند مشکلات جدی را برای آنان به همراه داشته باشد. از استفاده کنندگان این دستگاه می توان به جانبازان شیمیایی، بیماران COPD، بیماران ریوی- قلبی، مبتلایان به آسم و عموم بیماران نیازمند به اکسیژن رسانی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه استفاده غیر مداوم و عدم تامین نیاز به اکسیژن با بستری شدن مکرر این بیماران، ضمن ایجاد مشکلات جدی و تداوم بیماری، هزینه های گزافی را به نظام بهداشت و درمان کشور تحمیل خواهد کرد، افزود: یکی از معایب اصلی نمونه های وارداتی علاوه بر قیمتگزاف آن، عدم وجود خدمات پس از فروش مناسب است که در بعضی موارد حتی از کیفیت لازم نیز برخوردار نیست، بنابراین بر آن شدیم نیاز بیماران کشور به این دستگاه را برطرف کنیم و بتوانیم خدمات مطلوبی را ارائه دهیم.
در حال حاضر بنیاد جانبازان با استفاده از این محصول، تا حدود زیادی از صرف هزینههای گزاف خرید نمونه خارجی جلو گیری کرده است و چالش نبود خدمات پس از فروش نیز با استفاده از ظرفیت های بومی رفع گردیده است. جانبازان محترم کشورمان با استفاده از این محصول ایرانی مشکلات کمتری دارند و رضایت خود را نسبت به این دستگاه اعلام کردند.
اکسیژن ساز داخلی نصف قیمت نمونه خارجی عرضه میشود
این فعال فناور، در خصوص کارکرد این دستگاه گفت: هوای موجود در اطراف ما فقط حاوی 21 درصد اکسیژن است و بیمارانی که نتوانند اکسیژن مورد نیاز خود را از هوا تامین کنند، دچار مشکلاتی می شوند و ناچارند از یک دستگاه با توانایی تولید اکسیژن خالص استفاده کنند. پیش از این کپسولهای حاوی اکسیژن خالص توسط بیماران مورد استفاده قرار میگرفت که دارای مشکلات و معایب زیادی بود. یکی از بزرگترین معایب استفاده از این کپسول ها آن بود که صرفا اکسیژن مورد نیاز 8 ساعت بیمار را تامین می کرد؛ اما با ورود فناوریهای جدید، دستگاه های اکسیژن ساز در قالب ها و شکل های گوناگون وارد بازار سلامت شدند و کاربردهای فراوان خود را نشان دادند.
ابراهیمی با اشاره به موفقیت آزمایشات و پشت سر گذاشتن مراحل متعدد تست و ارزیابی اکسیژنساز این شرکت، گفت: این محصول در نهایت توانست تاییدیه های لازم از جمله پروانه تولید و فروش را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کسب کند و به بازار تجاری وارد شود.
مدیرعامل نفسیارطب با بیان اینکه نمونه داخلی با کیفیتی معادل نمونه های مشابه اروپایی، با قیمت تقریبی یک دوم آن محصولات عرضه میشود، ادامه داد: دستگاه ها باید توانایی تولید حداقل 90 درصد اکسیژن خالص نسبت به توان اسمی شان که عموما به صورت لیتر بر دقیقه بیان می شود را دارا باشند که خوشبختانه این دستگاه ایرانی دارای چنین قابلیتی است.
این فعال فناور، نبود خدمات پس از فروش را از ضعف های قابل توجه نمونههای وارداتی دانست و به رفع این خلا با تولید نمونه داخلی اشاره کرد و افزود: یکی از ضعف های عمده ی محصولات وارداتی این بود که بسیاری از سنسورها و آلارمها برای ارزان تر تمام شدن قیمت نهایی دستگاه و ارائه نکردن خدمات پس از فروش از روی دستگاه حذف می شد که همین امر مشکلات بزرگی را برای کاربران به همراه داشت. اما این محصول از تمامی سنسورها و هشداردهنده های مورد نیاز برای استفاده بهتر از دستگاه برخوردار است.
طراحی و ساخت دستگاههای اکسیژن و نیتروژنساز بیمارستانی و صنعتی
محققان شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان آذربایجانشرقی، برای اولینبار در کشور موفق به بومیسازی تکنولوژی طراحی و ساخت دستگاههای اکسیژنساز و نیتروژنساز بیمارستانی و صنعتی شدند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، احسان جلیلی، مدیرعامل شرکت مهندسی فلات باختر صدر با بیان اینکه گاز نیتروژن و اکسیژن تولیدی در کشور اکثراً از طریق فرآیند تقطیر تبریدی (کرایژونیک) تولید میشود، اظهار داشت: این سیستم تولید گاز یک فرآیند شناخته شده و قدیمی است به طوری که در این روش برای تولید محصولات گازی (و مایع) از دماهای خیلی پایین استفاده میشود و به این ترتیب اجزای تشکیلدهنده هوا از یکدیگر جدا میشوند و محصولی با درجه خلوص معین بهوجود میآید.
وی با بیان اینکه این فرآیند تولید، بسیار پرهزینه بوده و فقط در مقیاسهای بالای تولید، بهصرفه است، افزود: تامین گاز نیتروژن مورد نیاز نیز برای صنایع از طریق واحدهای کرایژونیک، مشکلات متعددی به وجود میآورد.
این محقق، هزینه تولید بالا در حجمهای تولیدی کم گاز نیتروژن و یا اکسیژن، مصرف بالای انرژی به دلیل تغییر فاز (گاز به مایع)، غیرقابل حمل بودن واحد تولیدی، حمل و نقل پرهزینه محصول (نیتروژن، اکسیژن) به مراکز مصرف، هزینه اولیه بالا در هنگام ساخت واحد تبرید و پیچیده بودن فرآیند تولید را از جمله مشکلات روش قدیمی بیان کرد.
وی یادآور شد: همچنین انتقال دستگاه نیتروژن ساز گاز نیتروژن از محل تولید به محل مصرف از طریق کپسولهای فشار بالا (۱۵۰ اتمسفر) صورت میگیرد که به دلیل فشار بالای موجود در کپسولها، خطرات زیادی را برای اپراتورها در هنگام الصاق اتصالات و استفاده از کپسولها به وجود میآورد. همچنین هزینه حمل و نقل این کپسولها که به طور روزانه باید تعویض شوند، بسیار بالا است و در صورت وجود شرایط اضطراری (سیل، زلزله، جنگ و…) امکان شارژ هر روزه این کپسولها عملاً امکانپذیر نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت مهندسی فلات باختر صدر با اشاره به روش جدید تولید گاز اکسیژن و نیتروژن توسط این شرکت گفت: در این روش از سیستم جذب سطحی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه هوا شامل عناصر مختلفی است که درصد حجمی عمده آن به نیتروژن (۷۹%)، اکسیژن (۲۰،۹%) و آرگون و سایر گازها (۰،۱%) اختصاص دارد، تصریح کرد: در این روش جاذبهای موجود در دستگاه بسته به نوع کارایی دستگاه میتوانند اکسیژن و یا نیتروژن موجود در هوا را جذب کنند و محصول خروجی با خلوص بالا تحویل دهند.
جلیلی تصریح کرد: به طور مثال اگر از جاذبهای اکسیژن (زئولیت) استفاده شود، دستگاه نیتروژن موجود در هوا را حبس کرده و گاز اکسیژن خالص را به عنوان محصول نهایی برای مصرفکننده تولید میکند و اگر از جاذب نیتروژن استفاده شود، دستگاه اکسیژن موجود در هوا را حبس کرده و گاز نیتروژن خالص را به عنوان محصول نهایی برای مصرفکننده تولید میکند.
وی با اشاره به مزیتهای دستگاه جدید خاطرنشان کرد: امروزه سیستمهای جذب سطحی جهت تولید نیتروژن در ابعاد قابلحمل و نقل نیز ساخته میشوند. این روش به دلیل نسبتاً سادگی در فرآیند و تجهیزات مورد استفاده دارای هزینه اولیه پایین بوده و همچنین هزینه عملیاتی پایینتری دارد.
وی، حذف فرآیند شارژ روزانه کپسولهای فشار بالا و خطرات ناشی از استفاده آنها را از دیگر مزیتهای استفاده از این دستگاه برشمرد و یادآور شد: تجهیز کارخانهها، مراکز صنعتی و بیمارستانی به تولیدکننده اکسیژن و نیتروژن بسیار باصرفه است، به طوری که سرمایه خرید دستگاه در حدود ۷ تا ۹ ماه بازگشت داده میشود.
جلیلی به مصارف عمده دستگاههای اکسیژنساز در بیمارستانها و مراکز بهداشتی اشاره کرد و گفت: به طور مثال بیمارستان امام رضا (ع) تبریز با ۷۰۰ تخت به طور متوسط از هر سه تخت بیمارستان یک تخت مصرف اکسیژن خواهد داشت که هر تخت به طور استاندارد سه لیتر در دقیقه مصرف اکسیژن دارد. به طور متوسط مصرف اکسیژن این بیمارستان ۷۰۰ لیتر در دقیقه خواهد بود. معادل ۲۰۰ کپسول اکسیژن در ۲۴ ساعت است که میتوان با خرید دستگاه اکسیژن این مقدار از اکسیژن را در موتورخانه بیمارستان تولید و از طریق لوله کشی به اتاقهای بیمارستان انتقال داد.
به گفته وی در صورت اختصاص ۲۰ درصد از سهم بازار به شرکت فلات باختر صدر میتوان سالانه از خروج ۲.۵ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرد. مدیرعامل شرکت مهندسی فلات باختر صدر مستقر در پارک علم و فناوری استان آذربایجانشرقی افزود: این شرکت پس از سپری کردن دو سال مطالعه و آزمایشهای متعدد و ساخت نمونههای اولیه و صرف هزینه ۴۵ میلیون تومان این محصول را تجاریسازی کرده است.
دستگاه تصفیه هوا با اکسیژن ساز چه تفاوتهایی دارد؟
این روزها بیشتر ما با خطرات گوناگونی که آلودگی هوا برایمان به وجود میآورد آشنا هستیم. برای حل این مشکل نیز ممکن است به دنبال راهکارهای مختلفی باشیم. از حمله مهمترین راهکارهای مقابله با آلودگی هوا نیز استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای باکیفیت است. در این میان برخی از مصرفکنندگان در حالی که به دنبال راهکاری مطمئن برای بهبود کیفیت هوا میگردند، ممکن است دستگاه اکسیژنساز را با توجه به نام نزدیکش با یک دستگاه تصفیه هوا اشتباه بگیرند. اما این دو دستگاه کاربرد و عملکرد کاملا متفاوتی نسبت یه یکدیگر دارند. به طور کلی وظیفه یک دستگاه تصفیه هوا از بین بردن آلایندهها و پاکسازی هوا است. در مقابل یک دستگاه اکسیژنساز میزان غلظت اکسیژن هوا را افزایش میدهد که کاربردهای پزشکی و خاص خود را دارد.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با هر یک از این دستگاهها آشنا شده و کاربردشان را بشناسیم.
دستگاه تصفیه هوا چیست؟
در هوای محیطهای بسته آلایندههای بسیار زیادی وجود دارد. این آلایندهها را عوامل مختلفی از جمله رنگها، خوشبوکنندهها، شویندهها، گردهها، ویروسها و از همه مهمتر ذرات pm 2.5 ایجاد میکنند. ذراتی که با ورود به بدن ما میتوانندخطرات بسیار جدی برای سلامتی ما به مرور زمان به همراه داشته باشند. دستگاههای تصفیه هوا با به کارگیری روشهای مختلف این آلایندهها را از محیط حذف میکنند و کیفیت هوای محیط را بهبود میبخشند.
دستگاه تصفیه هوا چه کاربردهایی دارد؟
تا اینجا با کلیت وظایف یک دستگاه تصفیه هوا آشنا شدیم. حال وقت آن رسیده تا کمی عمیقتر این سوال را بررسی کنیم که کاربردهای واقعی یک دستگاه تصفیه هوای باکیفیت چه چیزهایی است؟ در ادامه به مهمترین کاربردهای دستگاههای تصفیه هوا اشاره میکنیم:
اگر در سلامت کامل هستید، از راهکارهای تصفیه هوا کمک بگیرید!
بله درست خواندید! زمانی که در شما و اطرافینتان در سلامت کامل هستید، باید برای حفظ این نعمت بزرگ کاری انجام دهید! چیزی که آلودگی هوا را به یک هیولای نامرئی تبدیل میکند این است که اثرات و آسیبهای آن در بلند مدت قابل پیشبینی نیست. در این میان ما بیش از هشتاد درصد روز را در محیطهای بسته سپری میکنیم و میتوانیم با اثرات مخرب آلودگی هوا مقابله کنیم. استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای خوب کیفیت مناسب هوای محیط را تضمین خواهد کرد. در واقع زمانی که بدن ما هوای سالم را در بیشتر زمان روز دریافت میکند، احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی برایمان بسیار کمتر خواهد بود. درست مثل این میماند که شما به جای مصرف یک پاکت سیگار در روز، یک نخ سیگار استفاده کنید! طبیعتا زمانی که ما با حجم کمتری از آلایندهها مواجه باشیم، سالمتر خواهیم ماند.
برای محافظت از اعضای حساستر خانواده از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید
کودکان به دلیل تعداد تنفس بیشتر نسبت به بزرگسآلودگی هوا در خانهالان و سالمندان به دلیل سیستم دفاعی حساسترشان، در معرض آسیبهای بیشتری قرار دارند. علاوه بر آن آلودگی هوا میتواند خطرات جدیای را برای زنان باردار و جنین ایجاد کند. افرادی که از بیماریهای تنفسی نیز رنج میبرند درست شرایطی مشابه با مثالهای بالا دارند. چراکه آلودگی هوا بیماری دستهای از این افراد را تشدید میکند. هرچند که آلودگی هوا منجر به درمان آسم و آلرژی نمیشود، اما جهت کنترل این بیماری، بهبود کیفیت هوا بسیار مهم و لازم است. بنابراین استفاده از یک دستگاه تصفیه هوا در چنین شرایطی به کنترل شرایط و محافظت از چنین افرادی کمک بسیار بزرگی میکند.
برای افزایش بازدهی کارمندان هوا را پاکسازی کنید
آلودگی هوا در همه جا ما را تعقیب میکند. در محیط کار علاوه بر آن که تنفس آلایندهها سلامتی کارمندان را به خطر میاندازد، احتمالا روی بازدهی و عملکرد آنها نیز تاثیر منفی بسیار زیادی خواهد داشت. از طرفی تنفس هوای پاک حق همه ماست و باید برای بهبود کیفیت هوا از به کارگیری هیچ اقدامی دریغ نکنیم. استفاده از دستگاههای تصفیه هوا در محیطهای اداری معقولترین راهکار برای چنین مشکلی است.
برای حفاظت از سلامتی کارکنان بخشهای پرخطر، هوا را پاکیزه کنید
بسیاری از کارکنان بخشهای صنعتی و واحدهای پولشمار بیش از ما در معرض آلایندههای خطرناک هستند. اگر برای حل مشکل این افراد اقدامی نکنیم، احتمالا در آینده باید هزینههای بسیار بیشتری را بپردازیم. چرا که از دست دادن نیروی کار، در بلند مدت جز هزینههای بیشتر چیزی را به همراه نخواهند داشت. علاوه بر آن سلامتی هموطنانمان مطمئنا برای مدیران و همه ما در اولویت قرار دارد. برای حل چنین مشکلی نیز استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای مناسب و کارآمد که برای چنین نیازهایی طراحی و مهندسی شده باشد، بخش بزرگی از این مشکل را حل خواهد کرد. به طور مثال ما با شناسایی این مشکل دستگاههایی با نام مولتی استک را طراحی و تولید کرده ایم.
در محیطهای ورزشی از تصفیه هوا استفاده کنید
واضح است که کیفیت هوا در سالنهای ورزشی با توجه به آنکه ورزشکاران در هنگام انجام تمرینات خود، تنفسهای عمیق را در تعداد زیاد انچام میدهند، بسیار مهم است. همانطور که احتمالا شما هم این تجربه را دارید، در بسیاری از سالنهای ورزشی تهویه هوای خوبی وجود ندارد. علاوه بر آن جایگزین کردن هوای آلوده بیرون با هوای این فضاها احتمالا مشکلی را حل نخواهد کرد! بنابراین به نظر میرسد مناسبترین راهکار برای بهبود کیفیت هوای این محیطها نیز استفاده از دستگاههای تصفیه هوای مناسب با چنین فضاهایی است.
انواع فیلترهای دستگاه تصفیه هوا کدامند؟
برای تصفیه هوا از فیلترهای محتلفی استفاده میشود. ار حمله این فیلترها میتوان به:
- تصفیه هوا با گاز ازن
- لامپ
- UV یون منفی
فیلتراسیون سه مرحلهای(فیلتر هپا) اشاره کرد. بهترین راهکار برای تصفیه هوا، فیلتراسیون سه مرحلهای است. چرا که در این نوع تصفیه هوا هیچگونه ماده جدیدی به محیط اضافه نمیشود.
فیلتراسیون سه مرحلهای در تصفیه هوا را بیشتر بشناسید
همانطور که از نام این نوع فیلتراسیون پیداست، تصفیه هوا در چنین دستگاههایی با عبور جریان هوا از سه نوع فیلتر این دستگاهها انجام میشود. برندهای معروف دستگاه تصفیه هوا مانند iq air از همین روش برای تصفیه هوا استفاده میکنند. در ایران نیز برندهای متخصص از فیلتر هپا و کربن اکتیو برای تصفیه هوا استفاده میکنند. از جمله آنها میتوان به دستگاه تصفیه هوا اشاره کرد. در ادامه با وظیفه هریک از این فیلترها بیشتر آشنا میشویم:
فیلتر اولیه، نخستین سد محکم در فرآیند تصفیه هوا
فیلتر های اولیه معمولا اولین دیوار در برابر آلایندههایی هستند که از طریق فن وارد دستگاه میشوند. این فیلترها وظیفه جذب ذرات بسیار بزرگ را بر عهده دارند. فیلتر اولیه با جذب ذرات بسیار درشت مانند پرز و مو و آلرژن ها در مرحله اول فیلتراسیون، باعث حفظ ظرفیت فیلترهای هپا و کربن اکتیو و در نتیجه طولانی تر شدن عمر آنها میشوند.
فیلتر هپا، قلب دستگاه تصفیه هوا
فیلتر هپا دستگاه تصفیه هوا فیلتر هپا یکی از پرکاربردترین و باکیفیتترین فیلترهای تصفیه هوا به شمار میرود. جنس این فیلتر معمولا از پنبه، فایبرگلاس، فیبر و یا موادی با شبیه به آن ها است. فیلتر هپا ذراتی بسیار کوچک از جمله ویروسها و باکتریها را جذب خود میکند. یک فیلتر هپا باکیفیت با ظرفیت بالا باید چیزی در حدود ۱۷۰۰۰ ساعت کار کند. چیزی در حدود دو سال. بسیاری از دستگاه های تصفیه هوا از فیلتر هایی استفاده می کنند که به دلیل حجم پایینشان هر ۴-۵ ماه نیاز به تعویض دارند. بنابراین در هنگام خرید دقت کنید که دستگاهی با فیلتر هپای باکیفیت انتخاب کنید.
فیلتر کربن اکتیو، جذب کننده آلاینده های شیمیایی
فیلتر کربن اکتیو ویژگی ای که این فیلتر را به یکی از موثرترین فیلتر های تصفیه هوا تبدیل می کند این است که ذراتی که توسط فیلترهای کربن اکتیو جذب می شود، به هیچ عنوان به هوا باز نمی گردند. این فیلترها کمک بسیار بزرگی به افراد مبتلا به آسم و آلرژی، کودکان و سالمندان و دیگر گروه های حساس می کند. چرا که وظیفه اصلی آنها حذف عوامل شیمیایی موجود در محیط است.
بسیاری از دستگاه های تصفیه هوا موجود در بازار از مقادیر بسیار کمی از جاذب کربن استفاد می کنند. به طور مثال دستگاههایی در بازار وجود دارند که تنها از ۱۰۰ گرم کربن اکیتو استفاده می کنند. بنابراین در هنگام خرید حتما درباره حجم فیلترها از فروشنده سوال کنید و بهتر است خرید خود را از برندهای متخصص حوزه تصفیه هوا انجام دهید تا با مشکلات احتمالی این چنینی مواجه تباشید. به طور مثال برندهای مختلفی در دستگاه N300 خود از دو کیلوگرم کربن اکتیو برای تصفیه آلایندههای شیمیایی استفاده میکند.
دستگاه اکسیژنساز چیست؟
وظیفه یک اکسیژن ساز این است که هوای محیط را وارد دستگاه کرده و روی آن تغییراتی اعمال کند. قبل از آنکه هوا وارد دستگاه اکسیژنساز شود، غلظت نیتروژن و دیگر عنصرهای موجود در هوا ۸۰% و غلظت اکسیژن تنها ۲۰% است. دستگاه اکسیژنساز این ترکیب را تغییر داده و در هوای خروجی از دستگاه بین ۹۰ تا ۹۵% اکسیژن و تنها ۵ تا ۱۰ درصد نیتروژن و عناصر دیگر وجود دارد. بیمارانی که از این دستگاهها استفاده میکنند، به چنین غلظتی از اکسیژن برای تنفس نیاز دارند و هرچه یک دستگاه در هوای خروجی خود غلظت بیشتری از اکسیژن را داشته باشد، مناسبتر است. البته این نوع دستگاهها فقط کاربرد پزشکی ندارند.
دستگاه اکسیژن ساز چگونه کار میکند؟
نحوه عملکرد دستگاه اکسیژن ساز این دستگاهها با اتصال به برق خانگی یا با استفاده از باطری کار میکنند. به طور کلی یک دستگاه اکسیژنساز برای بالا بردن غلظت اکسیژن در هوای خروجی خود مراجل زیر را به کار میگیرد:
- ابتدا به وسیله یک فن هوا به درون دستگاه منتقل میشود
- اکسیژن در دستگاه فشرده میشود.
- در مرحله سوم نیتروژن موجود در هوای دستگاه جدا میگردد.
- سپس دستگاه هوایی که قرار است از دستگاه خارج شود را آماده میکند.
- هوایی که برای بیمار به نوعی تصفیه شده و دارای غلظت بسیار زیاد اکسیژن است، ار دستگاه خارج میشود.
دستگاه اکسیژنساز چه کاربردی دارد؟
استفاده از دستگاههای اکسیژنساز در حوزههای مختلف، بسیار متداول است. در ادامه با استناد به اطلاعاتی که در سایت oxymat که به صورت تخصصی در این حوزه کار میکند، کاربردهای مختلف دستگاههای اکسیژنساز را بررسی میکنیم:
حوزه پزشکی، مهمترین کاربرد دستگاههای اکسیژنساز
همانطور که اشاره شد، بیمارانی که با توجه به شرایط خاصشان در بستری مشکل تنفسی دارند، باید از دستگاه اکسیژنساز استفاده کنند.
استفاده از اکسیژنساز در صنعت صید
در صنعت پرورش آبزیان نیز از اکسیژنساز استفاده میشود. با استفاده از این دستگاهها اکسیژن آب را افزایش میدهند تا ماهیها رشد بهتری داشته باشند، در معرض خطر کمتری باشند و در نهایت با قیمت بیشتری به فروش برسند.
کاربرد اکسیژنساز در تهیه آب آشامیدنی
آب مایه حیات است! در تهیه آب آشامیدنی به صورت مدرن یکی از مراحلی که لازم است طی شود، اضافه کردن اکسیژن ۹۵% خالص برای قابل مصرف شدن آن لازم است.
اکسیژنساز در حوزههای دیگر
اکسیژنسازها در حوزههای دیگری نظیر:
- صنعت جواهرسازی
- دامپزشکی
- صنعت شیشهسازی
- آزمایشگاهها
- تولید موادی مثل اتانول
و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارند.
در نهایت کدام دستگاه مناسب شرایط من است؟ اکسیژنساز یا تصفیه هوا؟
حال وقت آن است که تمام صحبتهای مطرح شده در این مقاله را جمع بندی کنیم. ابتدا نگاهی دوباره به تفاوت یک دستگاه تصفیه هوا با اکسیژنساز داشته باشیم:
- دستگاه تصفیه هوا، با از حذف آلایندههای موجود در فضای محیط، کیفیت هوایی که تنفس میکنیم را افزایش میدهد. از تصفیه هوا برای مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا، محافظت از بیماران تنفسی و اعضای حساستر خانواده (زنان باردار، سالمندان و کودکان) بهره میبریم.
- دستگاه اکسیژنساز، هوای محیط را وارد دستگاه میکند و سپس با انجام چند فرآیند، غلظت اکسیژن هوا را که در حالت عادی ۲۰% است به ۸۰% تغییر میدهد. این دستگاه اغلب در بیمارستان یا در محیط خانه برای بیمارانی که مشکل تنفسی دارند استفاده میشوند. انواع دیگر این دستگاه نیز در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
بنابراین اگر بیماری در بستری نیاز به غلظت اکسیژن برای تنفس دارد باید از دستگاههای اکسیژنساز استفاده کنید. اگر هم به دنبال بهبود کیفیت هوا هستید لازم است یک دستگاه تصفیه هوای مناسب را خریداری کنید. درباره خرید یک دستگاه اکسیژنساز مناسب حتما با متخصصان این زمینه مشورت کنید، اما درباره دستگاههای تصفیه هوا باید یادآوری کنیم که در انتخاب خود حتما از بالا بودن کیفیت و حجم دستگاه اطمینان حاصل کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره راهکارهای بهبود کیفیت هوا نیز میتوانید با مشاوران متخصص ما تماس بگیرید.