آموزش کار با دستگاه لیزر غیر فلزات

نرم‌افزار دستگاه لیزر یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دستگاه لیزر است که در هنگام نصب دستگاه لیزر، نرم‌افزار دستگاه نیز باید نصب شود؛ نصب نرم‌‌ افزار RDWORKS کار سختی نیست و شما می‌توانید با خواندن این مقاله آموزشی، آن را بر روی سیستم خود نصب کنید. درصورتی‌که از روتک خریداری کرده باشید، همکاران ما درایور نصب نرم‌ افزار RDWORKS را در اختیار شما قرار می‌دهند.

آموزش نصب نرم‌ افزار RDWORKS

سپس برای شما صفحه‌ای مطابق شکل زیر باز می‌شود:

آپدیت درایور نرم‌ افزار RDWORKS

پس از این که آدرس این پوشه را در این قسمت انتخاب کردید می‌توانید برای نصب درایور نرم‌افزار دستگاه لیزر روی گزینه Next کلیک کنید. بعد از اتمام نصب نرم‌ افزار RDWORKS، آیکون نرم‌ افزار برش لیزر بر روی صفحه دسکتاپ کامپیوتر شما ظاهر می‌شود و شما برای کارکردن با آن می‌توانید روی آن کلیک کنید.

علاوه بر دریافت و آموزش رایگان نرم افزارهای برش لیزری، در شرکت روتک هنگام نصب نیز آموزش کار با دستگاه برش لیزر توسط کارشناسان سرویس روتک ارائه می شود.

آموزش ساخت جاسوئیچی با نرم‌ افزار RDWORKS

پس از نصب نرم‌‌ افزار RDWORKS به عنوان نرم افزار طراحی برای برش لیزر، آیکون نرم‌افزار دستگاه لیزر بر روی دسکتاپ شما ظاهر می‌شود و شما با کلیک کردن روی آن می‌توانید محیط نرم‌افزار را طبق تصویر زیر مشاهده نمایید: تمامی قسمت‌های نوارابزار تقریبا مانند کورل است؛ بنابراین کارکردن با آن بسیار راحت است.

مراحل ساخت جاسوئیچی:

ابتدا با انتخاب ابزار موردنظر یک بیضی به ابعاد 30*60 می‌کشیم؛ برای کشیدن یک خط در این بیضی دوباره یک بیضی دیگر با ابعاد 27*57 می‌سازیم. اصلا مهم نیست که طرح دستگاه لیزر شما در کجای میز کار قرار دارد؛ زیرا زمانی که شما طرح خود را لود می‌کنید، می‌توانید تایید کنید که حکاکی یا برش از کجا شروع شود. اکنون یک متن برای وسط کار در نظر می‌گیریم و با استفاده از ابزار Text آن را ایجاد می‌کنیم. سپس با استفاده از ماوس، متن را در وسط بیضی قرار می‌دهیم.

برای قراردادن سوراخ جا کلیدی، دوباره یک دایره با استفاده از نوارابزار ایجاد می‌کنیم. در حال حاضر طرح دستگاه برش لیزری ما به شکل زیر قابل‌مشاهده است. حال می‌بینیم که تمامی لایه‌های طرح دستگاه لیزر ما به یک رنگ می‌باشند و Mode همه آن‌ها روی حالت Cut قرار دارد. برای تغییر دادن آن‌ها ابتدا باید با ابزار Select، قسمت‌های مختلف را در حالت انتخاب قرار داده و رنگ موردنظر خود را انتخاب کنیم تا رنگ آن محدوده تغییر کند.طبق شکل زیر ما رنگ تمامی قسمت‌ها را تغییر دادیم و قسمت‌هایی که قرار است برش بخورد مشکی باقی می‌ماند:

نرم‌ افزار RDWORKS

آموزش حکاکی و برش با نرم‌ افزار RDWORKS

اکنون نوبت به تعیین اولویت‌ها برای برش و حکاکی است؛ همچنین سرعت حکاکی را باید مشخص نماییم. قسمت‌هایی که قرار است برش بخورد به رنگ مشکی، قسمتی که برای حکاکی است به رنگ آبی و قسمتی که قرار است خط بیندازد به رنگ قرمز انتخاب کردیم. حال نوبت آن رسیده تا اولویت‌بندی‌ها را انجام دهیم.

روی لایه اول آبی‌رنگ دو بار کلیک می‌کنیم تا صفحه‌ای مطابق شکل زیر باز شود:

نرم‌ افزار RDWORKS

گزینه اول جهت انتخاب رنگ است و گزینه دوم برای این است که آیا در خروجی اجرا شود یا نه که این قسمت را باید Yes قرار بدهید.

در قسمت Speed، شما باید سرعت حکاکی را مشخص نمایید؛ این مقدار بین 100 تا 500 قابل تنظیم است که آن را نسبت به دستگاه لیزر غیر فلزات خود باید قرار دهید.

در قسمت بعدی باید حداقل و حداکثر توان را تنظیم کنید. درصورتی‌که تمایل دارید متنی را به‌صورت عمودی حکاکی کنید، تنظیمات را روی Y_swing قرار دهید؛ ولی معمولا استهلاک روی این محور بسیار زیاد است، به همین خاطر بیشتر از همان محور Xها استفاده می‌کنند. حال نوبت تنظیمات لایه خط انداز قرمز است؛ بنابراین روی آن دو بار کلیک کرده تا صفحه‌ای مثل همان صفحه قبل و طبق شکل زیر باز شود:

در این قسمت برای خط انداختن، سرعت را روی 100 تنظیم می‌کنیم و Processing Mode را روی Cut قرار می‌دهیم. توان مناسب برای دستگاه‌های لیزر شرکت روتک 20 است، اما به دلیل اینکه هد دستگاه زمانی که به لبه‌های کار می‌رسد، لبه‌ها را بیشتر می‌سوزاند؛ بنابراین حداقل توان را 3 درصد کمتر از حداکثر توان قرار می‌دهیم.

قسمت Through power هم که میزان توان استارت را مشخص می‌کند؛ در نهایت گزینه مشکی رنگ را انتخاب می‌کنیم که برای برش‌کاری دور در نظر گرفته شده است. سرعت 30 اصولا برای این قسمت مناسب است.

توان را نیز 60 در نظر می‌گیریم اما به علت احتمال به‌وجودآمدن مشکلی که ذکر کردیم، حداقل توان را 3 تا 5 درصد کمتر قرار می‌دهیم.  Processing Mode را نیز روی Cut می‌گذاریم؛ اکنون 3 تا از لایه‌ها تنظیم شده است و با زدن دکمه Ok تمام آن ها ذخیره می‌شود.

باتوجه‌به مطالب بالا تنظیمات نرم‌ افزار RDWORKS را به‌صورت زیر در نظر می‌گیریم:

نرم‌ افزار RDWORKS

برای ارسال فایل برای برش و آماده‌سازی می‌توانید به 3 روش زیر عمل کنید:

نرم‌ افزار RDWORKS

یکی از گزینه‌های مهم برای این که شما طرح خودتان را قبل از برش ببینید، مانیتور کردن است. طبق شکل زیر می‌توانید طرح خود را قبل از عملیاتی کردن مشاهده نمایید تا در صورت نیاز به هرگونه تغییری، قبل از برش لیزری تغییرات اعمال شود. آموزش تصویری نرم‌ افزار RDWORKS نیز شبیه به نرم‌افزار کورل است و تقریبا تمام نوار ابزارهای آن‌ها مشابه یکدیگر است؛ بنابراین برای افرادی که به نرم‌افزار کورل تسلط دارند، کارکردن با نرم‌ افزار دستگاه لیزر RDWORKS نیز کار راحتی خواهد بود.

 

دانلود نرم افزار RDWORKS

شرکت روتک، تمامی نرم افزارهای کاربردی برای دستگاه‌های برش فلزات و غیرفلزات ارائه می‌دهد.

برای دانلود نرم‌ افزار RDWORKS نیازی نیست مبلغی بپردازید، با مراجعه به صفحه نرم افزار لیزر می‌توایند ورژن‌های مختلف را با توجه به نیاز خود دانلود کنید. در صورتی که هنگام کار با نرم افزار دچار نقص فنی شدید، برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان می‌توانید با کارشناسان فنی روتک تماس حاصل فرمادر صورتی که شما در فکر راه‌ اندازی یک کسب‌ و کار با استفاده از هستید، ابتدا باید محصولی را که برای تولید در نظر دارید، تجسم کنید. سپس با توجه‌ به کسب‌ و کار خود مناسب‌ترین دستگاه را انتخاب و خریداری کنید. برای کار با دستگاه‌ برش لیزر و رسیدن به یک نتیجه مطلوب، باید ابتدا شما با چگونگی تنظیمات دستگاه برش لیزر و نحوه کارکردن با آن آشنا شوید؛ بنابراین در مرحله اول برای شروع کار نیاز به یادگیری برخی نکات است.

آموزش کار با دستگاه لیزر طی یکسری مراحل آسان و راحت در این مقاله خدمت شما قرار خواهد گرفت. حتی آموزش کار با نرم افزار دستگاه لیزر هم از دیگر مواردی است که قصد پرداختن به این آموزش دستگاه لیزر را داریم.

سوالات متداول

مهم ترین نکاتی که باید قبل از راه اندازی و آموزش کار با دستگاه برش لیزر غیر فلزات رعایت کنیم چه نکاتی هستند؟

1- باز گردن چارچوب فلزی دستگاه 2- به دلیل کمبود جا، دستگاه را به هیچ وجه از هم باز نکنید! 3- از آب مقطر برای دستگاه برش لیزر استفاده کنید (آب معمولی باعث ایجاد رسوب می شود.) و 3 نکته حیاتی دیگر که در این مقاله برایتان بیان شده است.

خروج از نسخه موبایل