اعلام جرم علیه ۶۸ واحد تولیدی غیر استاندارد در خوزستان
سرخط نیوز/خوزستان مدیرکل استاندارد خوزستان از اعلام جرم علیه ۶۸ واحد تولیدی و خدماتی که مغایر استاندارد تولید و یا خدمات ارائه می کنند، خبر داد.
علی داوودی در نشست خبری که امروز ۲۲ اسفندماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: مجموعه استاندارد خوزستان مجموعه ای دلسوز است. این مجموعه اقدامات موثری در یکسال گذشته انجام داده که عمدتا تحولی بوده یا برای نخستین بار انجام شده است.
به گزارش سرخط نیوز، وی افزود: سازمان ملی استاندارد دستگاه مرجع رسمی حاکمیتی کشور است که عهده دار سیاست گذاری و اطمینان بخشی به کیفیت کالا و خدمات است و از این رو تلاش خواهد کرد تا به وظایف خود در این زمینه به بهترین شکل عمل کند.
استاندارد یک مطالبه عمومی و خواست همگانی
مدیرکل استاندارد خوزستان با بیان اینکه استاندارد یک مطالبه عمومی و خواست همگانی است، گفت: استاندارد بخشی از حقوق عامه و شهروندی است و برخورداری از کالای با کیفیت، ایمن و سالم جزو حقوق حقه و مسلم جامعه و از مصادیق حقوق جامعه است.
داوودی عنوان کرد: سازمان استاندارد مدعی العموم کیفیت و نماینده و وکیل مردم در زمینه کیفیت است. ما دستگاه ایجاد کننده کیفیت نیستیم بلکه ناظر بر رعایت کیفیت هستیم.
وی ادامه داد: اداره کل استاندارد به تاسی از سازمان استاندارد در دولت سیزدهم تلاش کرده تا اثبات کند یک سازمان مردمی است و همه فعالیت های آن در جهت ایمنی، سلامت، اطمینان از کیفیت کالا و رضایت عمومی و افزایش اقبال و باور عمومی است.
مدیرکل استاندارد خوزستان عنوان کرد: در این مسیر اداره کل استاتدارد خوزستان برای احقاق حقوق جامعه در مصادیق کم فروشی و کیفیت کالا و خدمات و حقوق شهروندی هیچگونه اغماض، مصالحه و چشم پوشی نداشته است و دفاع از حقوق مردم خط قرمز فعالیت های این اداره کل است.
صدور ۱۱۵ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای واحدهای تولیدی در خوزستان
داوودی تصریح کرد: طی ۱۱ ماه گذشته ۱۱۵ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای واحدهای تولیدی در استان خوزستان صادر شده است. همچنین برای حد مجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی دو پروانه کاربرد حد مجاز صادر شده است.
وی افزود: ۳۱ پروانه استاندارد در زمینه معیار مصرف انرژی و ۱۴ پروانه نشان حلال برای محصولات غذایی صادر شده است. همچنین ۱۵۰۰ نمونه برداری از واحدهای تولیدی، ۴۶۰ نمونه برداری از واحدهای صنفی، ۳۶۰ نمونه برداری از کالاهای صادراتی و ۱۰۸ هزار و ۹۷۲ نمونه برداری از محموله های وارداتی انجام شده است.
مدیرکل استاندارد خوزستان عنوان کرد: در بحث بازرسی های فنی در ۱۱ ماهه امسال از ۷۷۴ واحد تولیدی و تاسیسات گازپرکنی بازرسی انجام شده است. تا پایان سال نیز باید ۱۱هزار و ۷۵۰ بازدید صنفی از مراکز عرضه و توزیع و فروش کالاهای مشمول استاندارد اجباری انجام شود.
داووی ادامه داد: یک هزار و ۱۹۷ مورد تا پایان سال باید از تجهیزات شهربازی ها و پارک ها بازدید به عمل آید که محقق خواهد شد. امسال همچنین در ۱۱ ماهه یک هزار و ۹۵۳ مورد بازدید از آسانسورها انجام شده است.
وی افزود: در بحث صدور گواهینامه ایمنی آسانسور طی ۱۱ ماهه امسال، ۹۷۷ تاییدیه ایمنی عملکردی آسانسور صادر و همچنین امسال ۳۳۵ مورد تذکر و اخطار به واحدهای تولیدی متخلف داده شده است.
مدیرکل استاندارد خوزستان ادامه داد: در ۱۱ ماه امسال در بحث صحت عملکرد وسایل داد و ستد و اجرای آزمون باسکول های وسایل نقلیه چرخ دار، ۱۰۴۷ مورد بازدید انجام شده و همچنین ۳۳۵۰ نازل پمپ بنزین در استان مورد بازدید قرار گرفته است.
داوودی عنوان کرد: آزمون وسایل توزین در داد و ستدهای عمومی ۵۸۱۶ مورد و همچنین بیش از ۳۰۹ مورد بازدید از جایگاه های سوخت سی ان جی برای اولین بار انجام شده است.
تدوین ۵۰ استاندارد تا پایان سال
وی در خصوص تدوین استانداردها گفت: در بحث تدوین استانداردها ۵۰ استاندارد تا پایان سال انجام خواهد شد. همچنین در این بازه زمانی ۳۶۸ مورد بازنگری در استانداردهای ملی انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه خوزستان یکی از استان های پیشرو در مشارکت در استانداردهای بین المللی است، گفت: در بحث تدوین استانداردهای بین المللی اداره کل استاندارد خوزستان در ۷ کمیته بین المللی عضویت دارد. با توجه به اینکه تدوین استاندارهای بین المللی زمانبر است و به مشارکت کشورهای مختلف نیاز دارد، امسال ۲ استاندارد بین المللی در حوزه فولاد چاپ شده و ۳ استاندارد دیگر نیز جدیدا به کشور واگذار شده است تا تدوین شود.
مدیر کل استاندارد خوزستان عنوان کرد: برای ۶۸ واحد تولیدی و خدماتی که کالایی مغایر استاندارد تولید می کنند مطابق قانون اعلام جرم شده است.
برای اولین بار به یکسری فعالیت ها ورود کرده ایم
داوودی ادامه داد: برای اولین بار به یکسری از فعالیت ها ورود کرده ایم. عمده فعالیت امسال بحث بازرسی ارزیابی و نظارت بر خدمات برخی دستگاه ها و نهادهای ارائه کننده خدمات بود.
وی افزود: مواد پیش بسته بندی که توسط واحدهای داخل استان تولید می شوند و همچنین موادی که از سایر استان ها وارد استان می شود مورد بررسی قرار می گیرند و بر استاندارد بودن این مواد نظارت می شود.
داوودی اظهار کرد: امسال ۳۶۶ مورد نمونه برداری آزمون از این مواد انجام شده است. خوشبختانه کم فروشی و خطاهایی که وجود دارد در واحدهای تولیدی استان نسبت به استان های دیگر کمتر است به شکلی که از این تعداد آزمون انجام شده، ۲۰۵ مورد مطابق استانداردها بوده است.
وی در خصوص نقش استاندارد در تسریع در خروج کالا از بنادر و سرعت بخشی به این فرایند گفت: خروج و تسریع کالاهای وارداتی با نگاه فرابخشی از سوی سازمان استاندارد رخ داده است. با توجه به اینکه دپوی کالاها در انبارها و نگهداشت آن ها در لنگرگاه گاهی آنقدر طولانی است که باعث می شود استاندارد بودن کالا زیر سوال برود اما با توجه به این شرایط و با نگاه فرابخشی، اقدامات و سیاست هایی انجام شده است که منجر به تسریع در خروج کالا از بنادر شد.
کیفیت آب شرب شهری مشمول استاندارد اجباری نیست
داوودی افزود: نمونه برداری حین تخلیه و نمونه برداری در انبارها پیش از اظهار و همچنین حمل یکسره کالاها از جمله اقداماتی است که به تسریع تخلیه کالا در بنادر کمک می کند و این مساله بیانگر همکاری اداره کل استاندارد به منظور تسریع در روند خروج کالا است. ترخیص کالا بدون اخذ کارمزد دولت نیز از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است.
مدیرکل استاندارد خوزستان گفت: ۱۴۵ قلم مورد استفاده در ساخت ساختمان مشمول استاندارد اجباری هستند و بدون نشان استاندارد استفاده از هرکدام از این اقلام تخلف و جرم است. ما دستگاه ناظر بر ساخت و ساز نیستیم اما تعاملات بسیار خوبی با سازمان نظام مهندسی و نظام فنی و اجرایی داریم.
وی در خصوص بحث کنترل کیفی آب شرب شهرها در خوزستان گفت: کیفیت آب شرب شهری مشمول استاندارد اجباری نیست و دستگاه ناظر بر کیفیت آب شرب شرکت آب و فاضلاب خوزستان است و ضمانت کیفیت آب شرب به لحاظ همه مولفه ها بر عهده این سازمان است.
انتهای پیام