امارات: به هیچ طرفی در سودان تسلیحات نمی‌دهیم

تسلیحات

امارات: به هیچ طرفی در سودان تسلیحات نمی‌دهیم

مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در واکنش به اخباری درباره ارسال تسلیحات به سودان تاکید کرد که آتش بس در این کشور اولویت امارات است.

به گزارش سرخط نیوز، به نقل از روسیا الیوم، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در توییتی با بیان اینکه کشورش طرفی در درگیری‌های سودان نیست، افزود: تنها از خود امارات بشنوید نه کسانی که از زبان امارات حرف می‌زنند. موضع دولت روشن است، امارات طرفی را در سودان به تسلیحات نظامی مجهز نمی‌کند.

وی گفت، اولویت سیاسی و انسانی امارات توقف فوری درگیری و تعیین یک راه حل سیاسی است که به تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات منتهی شود.

این اظهارات پس از آن است که روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا ۱۰ اوت مدعی شده بود، امارات محموله‌های تسلیحاتی برای نیروهای واکنش سریع به فرماندهی ژنرال محمد حمدان دقلو «حمیدتی» تحت پوشش کمک‌های بشردوستانه ارسال کرد.

عفراء الهاملی، مدیر روابط استراتژیک وزارت خارجه امارات هم با صدور بیانیه‌ای این ادعا را رد و اعلام کرد، امارات تاکنون به هیچ یک از طرف‌های درگیر در سودان تجهیزات نفرستاده، از هیچ یک از طرفین جانبداری نمی‌کند، دنبال پایان دادن به این بحران و خواهان احترام به حاکمیت سودان است.

وی افزود، امارات از همان ابتدای درگیری سودان به توقف درگیری و آغاز گفت‌وگوی دیپلماتیک از طریق نشست‌های دوجانبه و چندجانبه دعوت کرده است.

در این بیانیه آمده است، امارات خواهان تداوم روند سیاسی و تلاش‌ها برای دستیابی به توافق ملی برای تشکیل دولت است و از همه تلاش‌ها برای برقراری امنیت در سودان، تقویت ثبات آن تا تضمین آتش بس حمایت می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است، امارات همچنان وضعیت انسانی سودان و بازتاب آن بر کشورهای همسایه را دنبال و تلاش می‌کند برای کاهش مشکلات انسانی ملت سودان هرگونه حمایتی ارائه دهد.

در پایان این بیانیه آمده است، در همین رابطه، امارات یک کریدور هوایی و دریایی برای انتقال ۲۰۰۰ تن مواد پزشکی، غذایی و امدادی برای قشر ضعیف از جمله بیماران، کودکان و سالخوردگان ایجاد کرد. ابوظبی همچنین یک بیمارستان صحرایی و یک دفتر هماهنگی برای کمک‌های خارجی در شهر امجراس چاد افتتاح کرد.

ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان از ۱۵ آوریل وارد درگیری شدند که آتش بس‌های متعدد موفق به توقف آن نشده و طبق اعلام سازمان ملل تاکنون بیش از ۳۰۰۰ کشته و بیش از چهار میلیون آواره در داخل و خارج از سودان برجای گذاشته است.

انتهای پیام