اپیدمی مواد مخدر در آمریکا و سیاستگذارانی که نفت در آتش میریزند
«نیکلاس دومینیچی» یک ساله در مهدکودکی در شهر نیویورک آمریکا جانش را از دست داد. سه کودک دیگر که هشت ماهه تا دو ساله بودند نیز به اورژانس منتقل شده بودند. کارکنان بهداشتی با تعجب متوجه شدند که این کودکان توسط ماده مخدر «فنتانیل» مسموم شدهاند.
به گزارش سرخط نیوز، صاحب این مرکز و چند تن دیگر در این مهدکودک مواد مخدر نگهداری و توزیع میکردند. پلیس نزدیک تشک محل خواب و بازی بچه ها یک کیلوگرم فنتانیل و تجهیزات ساخت مواد مخدر هم پیدا کرد.
فنتانیل (به انگلیسی: Fentanyl) یک شبهمرفین بسیار قوی است و برای بیهوشی استفاده میشود. این ماده برخلاف مخدرهای طبیعی مانند تریاک، مرفین و هروئین ریشه گیاهی و طبیعی ندارد و تنها در آزمایشگاه تولید میشود، با سرعتی بیشتر از مرفین و هروئین از پوسته محافظ مغز و طناب نخاعی عبور میکند و با قدرتی اعجابآور روی گیرندههای مرفینی مغز تأثیر میگذارد.
مرگ و میر ناشی از مصرف فنتانیل، بالاترین میزان کشندگی دارویی در ایالات متحده آمریکا است.
در اعلامیه اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا آمده است که این ترکیب، یک ماده افیونی بسیار اعتیادآور است و ۵۰ برابر قویتر از هروئین عمل میکند. فقط دو میلی گرم از ماده فنتانیل، یعنی مقدار کمی که روی نوک مداد هم میچسبد، یک دُز بالقوه مرگآور به حساب میآید.
فنتانیل به دلیل قیمت پایین و سهولت نسبی تهیه آن در آمریکا، جایگزین سایر مواد مخدر از جمله هروئین شده است.
به گزارش وبسایت اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا، در ۱۰ سال گذشته ماده فنتانیل تنها بخش کوچک از مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد را تشکیل میداد ولی حالا به «مرگبارترین تهدید دارویی پیش روی این کشور» تبدیل شده است.
با این حال، این مورد تنها گوشه ای از کوه یخ اپیدمی مزمن مواد مخدر در آمریکاست.
مرگ و میر ناشی از مصرف فنتانیل، بالاترین میزان کشندگی دارویی در ایالات متحده آمریکا استوزارت امنیت داخلی ایالات متحده در گزارش ارزیابی تهدیدات داخلی ۲۰۲۴ اشاره کرد که مواد مخدر سالانه تعداد بیشتری از آمریکایی ها را می کشد یا به آنها آسیب می رساند.
بنابر اعلام خبرگزاری شینهوا، ایالات متحده به رغم اینکه تنها پنج درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است، ۸۰ درصد از مصرف جهانی مواد افیونی را به خود اختصاص داده است.
با اینکه بیش از ۵۰ سال پیش آمریکا علیه مواد مخدر اعلام جنگ کرد اما به دلیل سیاستهای غلط، این معضل همچنان جان تعداد زیادی را در این کشور میگیرد و زندگی بسیاری را نیز نابود میکند.
فعالیت شرکتهای داروسازی آمریکا به عنوان کارتل دارویی
«مسکن درد» مجموعهای تلویزیونی که از شبکه «نتفلیکس» پخش میشود به کارگردانی «پیتر بِرگ» از زمان اکرانش در ماه اوت تاکنون موفق بوده است. بِرگ در مصاحبهای گفت که تصمیم گرفت این پروژه را بپذیرد زیرا حدود دهها نفر را در این کشور میشناخته که بر اثر مصرف مواد افیونی جان خود را از دست دادهاند.
او گفت: روزی نبود که یکی از آشنایان پیش من نیاید و داستان یکی از عزیزانشان را که بر اثر مواد افیونی درگذشته بود، برایم تعریف نکند.
به گفته شورای روابط خارجی آمریکا، مواد افیونی و در درجه اول فنتانیل، عامل اصلی مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد در ایالات متحده است که در طول ۱۰ سال گذشته نیز تقریباً چهار برابر شده است.
داده های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده هم نشان داده است که تعداد مرگ و میر ناشی از مواد افیونی در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) به ۷۹ هزار و ۷۷۰ نفر افزایش یافته است.
ایالات متحده به رغم اینکه تنها پنج درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است، ۸۰ درصد از مصرف جهانی مواد افیونی را به خود اختصاص داده است
«اسکات هایم»، یکی از نویسندگان کتاب «کارتل آمریکایی» به همراه «ساری هورویتز» در این باره می گوید: این تعداد تلفات معادل سقوط هر روزه یک بوئینگ ۷۳۷ است که همه سرنشینان آن میسوزند و میمیرند.
این کتاب نشان میدهد که صنعت داروسازی ایالات متحده چگونه مانند یک کارتل دارو عمل میکند، با تولیدکنندگان در راس، عمدهفروشان در وسط و داروخانهها در سطح «فروشندگان خیابانی».
از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷، در مجموع ۲۰۰ هزار آمریکایی به دلیل مصرف بیش از حد اکسیکدون (OxyContin) و سایر مواد افیونی تجویزی جان خود را از دست دادهاند.
اکسیکدون (به انگلیسی: Oxycodone) یک داروی مخدر ضددرد است که برای کاهش دردهای متوسط تا شدید استفاده میشود. این دارو گاه به تنهایی و گاه در ترکیب با سایر داروهای مسکن مانند استامینوفن بکار میرود.
پول در اولویت شرکتهای دارویی آمریکا قرار دارد
«چگونه میتوان از قتل در ایالات متحده فرار کرد؟ فقط با پول لابی کنید.»
این پاسخی است که در «امپراتوری درد»، کتاب ۲۰۲۱ نوشته شده توسط «پاتریک کیف»، روزنامهنگار و پژوهشگر آمریکایی، داده شده است.
تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۶ توسط آسوشیتدپرس و مرکزی خصوصی تحت عنوان «صداقت عمومی» انجام شد نشان داد که شرکتهای دارویی و حامیان متحد آنها بیش از ۸۸۰ میلیون دلار برای لابیگری و مشارکتهای سیاسی در سطوح ایالتی و فدرال بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ هزینه کردهاند. علاوه بر این، صنعت مواد افیونی و متحدان آن تقریباً ۷۱۰۰ نامزد برای مناصب دولتی فرستادهاند.
شرکتهای دارویی و گروههای متحد آنها، ارتشی از لابیگران دارند که به طور متوسط ۱۳۵۰ نفر در سال هستند که تمام ۵۰ مراکز ایالات آمریکا را پوشش میدهند. برای بیش از یک دهه، گروهی به نام Pain Care Forum با برخی از بالاترین مقامهای بهداشتی در دولت فدرال ملاقات کرده است، در حالی که بی سر و صدا برای تأثیرگذاری بر مقررات پیشنهادی در مورد مواد افیونی و … فعالیت میکند.
یک مقاله «نیویورکر» اشاره کرده است که سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به رغم فقدان مطالعات بالینی در مورد اعتیادآور یا مستعد سوء مصرف بودن، در سال ۱۹۹۵ میلادی اکسیکدون را به عنوان درمانی برای دردهای متوسط تا شدید تأیید کرد.
در همین حال، دکتر «کرتیس رایت»، ممتحن سازمان غذا و داروی ایالات متحده که بر این فرآیند نظارت داشت، اندکی بعد این آژانس را ترک کرد و در عرض دو سال، شغلی با حقوق سالانه ۴۰۰ هزار دلار در «پوردو» (یک شرکت دارویی) پیدا کرد.
«مایکل فون کورف»، یک محقق برجسته در این باره گفت: گرفتن پول از مدیران شرکتهای دارویی و سپس گزارشهای مربوط به مواد افیونی، دیوانگی به نظر میرسد. من واقعا شوکه شدهام.
آمریکا جنگ علیه مواد مخدر را نه در برابر کارتلها بلکه در برابر لابیگرها و سیاستگذاران رشوه بگیر باخته است.
سیستم سیاسی شکست خورده ایالات متحده
بیماری کشنده پول در ازای خدمت، تمام سطوح نظام سیاسی ایالات متحده را فرسایش داده است.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) به رغم فقدان مطالعات بالینی در مورد اعتیادآور یا مستعد سوء مصرف بودن، در سال ۱۹۹۵ میلادی اکسیکدون را به عنوان درمانی برای دردهای متوسط تا شدید تأیید کردنژادپرستی سیستمیک، خشونت با اسلحه، نابرابری در دسترسی به ثروت و البته همه گیری مواد افیونی همگی از جمله علائم این معضل است.
«ازرا لوین»، فعال سیاسی آمریکایی معتقد است که مشکلات اجتماعی و اقتصادی در این کشور امروز محصول سیاست پولی بلندمدت و سیاستمدارانی است که توسط گروههای ذینفع با انگیزه ایدئولوژیک و سیاسی هدایت میشوند.
لوین گفت: دموکراسی ما بیمار است و این وضعیت تصادفی نیست.
اعتماد آمریکاییها به دولتشان در حال فروپاشی است. بر اساس نظرسنجی موسسه «گالوپ» که در ماه ژوئیه منتشر شد، تنها به طور متوسط ۲۶ درصد از بزرگسالان ایالات متحده اعتماد زیادی یا کاملاً زیادی به مؤسسات اصلی در این کشور داشتند که پایین ترین سطح ثبت شده است.
تا زمانی که سیاست پولی در قلب سیستم سیاسی آمریکا قرار دارد، به نظر می رسد که معضل مواد مخدر همچنان قربانیان بیشتری را در این کشور خواهد گرفت.
هشدار درباره رواج مخدر جدید مرگبار در آمریکا
اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا (DEA) در تازهترین هشدار خود از رواج یک ماده مخدر صنعتی جدید به نام «تِرَنک» خبر داده و از آن به عنوان کشندهترین ماده مصرفی رو به افزایش در میان مصرفکنندگان مواد اعتیادآور در این کشور نام برده است.
این اداره که نهاد اصلی دولت آمریکا برای مقابله با قاچاق مواد مخدر است اعلام کرد: فروش خیابانی «ترنک» که ترکیبی از دو ماده آزمایشگاهی (صنعتی) «فنتانیل» و «زایلازین» است ظرف یک سال گذشته حدود ۱۰۰۰ درصد افزایش داشته و به همین نسبت هم در آمار مرگهای ناشی از «بیشمصرفی» (اوردوز) به عاملی جدید و کشنده تبدیل شده است.
* تِرَنک چیست؟
ترنک (Tranq) که کوتاه شده واژه انگلیسی Tranquilizer (ترنکویلایزر) است، نام خود را از مواد بیهوش کنندهای که به طور قانونی برای حیواناتی چون اسب و گاو به کار میرود، گرفته است.
بنابر این گزارش، با این حال نوعی از ترنک که اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در گزارش خود به آن اشاره کرده ترکیبی بسیار خطرناک از ماده بیهوشکننده زایلازین (Xylazine) و ماده شبهمرفینی صنعتی فنتانیل (Fentanyl) است.
رشد مصرف یک مخدر کشنده در انگلیس و آمریکا
مقامات بهداشتی انگلیس اخیرا مرگ یک مرد ۴۳ ساله را بر اثر مصرف «زایلازین» (زامبی) در این کشور تایید کردند.
به گزارش «نیوز مدیکال»، مرگ این فرد نشانه ورود و رشد مصرف این ماده مخدر در انگلیس است.
تحقیقات جدید منتشر شده در مجله پزشکی قانونی از کینگز کالج لندن جزئیات مرگ این مرد در ماه مه سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) بر اثر عوارض زایلازین در کنار هروئین، فنتانیل و کوکائین را نشان می دهد.
زایلازین یک آرام بخش، مسکن و شل کننده عضلانی است که در دامپزشکی به عنوان آرام بخش برای حیوانات بزرگ جثه استفاده می شود. زایلازین میتواند به طور خطرناکی تنفس و ضربان قلب را کاهش دهد. همچنین اگر مستقیماً به جریان خون تزریق شود، نیاز به دز مجدد کاهش مییابد اما این امر میتواند باعث ایجاد زخمهای باز بزرگ پوستی شود و به همین خاطر به آن لقب داروی «زامبی» داده میشود.
گزارش پرونده جزئیات مرگ مرد ۴۳ ساله را شرح می دهد که نشان می دهد سابقه مصرف مواد مخدر را داشته است.
یکی از متخصصان در این باره گفت: این یک ماده مخدر واقعا نگران کننده است که پیشتر در انگلیس کشف نشده است.
همچنین مقامات سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) نیز نسبت به افزایش مصرف این ماده مخدر در این کشور هم هشدار دادهاند و این ماده را تهدیدی در حال ظهور در این کشور خواندهاند.
انتهای پیام