صارمی خبر داد:
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از رشد ۷۴ درصدی پروژههای پایلوت مناسب سازی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: با تعیین ردیف بودجه مجزا برای عملیات مناسب سازی مناطق ۲۲ گانه، امکان نظارت دقیق بر کیفیت اجرای پروژههای مناسب سازی مناطق فراهم میشود.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیست و نهمین جلسه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولین جسمی و حرکتی با محوریت ارائه گزارش سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات در خصوص سامانه مناسب سازی؛ بررسی و تصمیم گیری در خصوص پیشرفت پروژههای پایلوت سال ۱۴۰۱ و برنامه اجرایی سال ۱۴۰۲ مناطق ۲۲ گانه، به ریاست حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و با حضور شهرداران و معاونین شهرسازی و معماری مناطق، نمایندگان معاونتها و سازمانهای مربوطه شهرداری تهران و جمعی از مدیران کل و کارشناسان حوزههای مرتبط، برگزار شد.
حمیدرضا صارمی که دبیری ستاد مناسب سازی فضاهای شهری تهران را بر عهده دارد، در خصوص این جلسه گفت: یکی از اقداماتی که در راستای ارتقاء کیفیت عملیاتی – اجرایی پروژههای مناسب سازی انجام شد، اعلام فراخوان برای همکاری و اعمال نظارت جامعه افراد دارای معلولیت بر پروژههای مناسب سازی مناطق ۲۲ گانه بود که پس از اعلام فراخوان، ۴۴ نفر از افراد متخصص دارای معلولیت برای امر نظارت، انتخاب و پس از انجام مصاحبههای تخصصی، نهایتا ۱۱ نفر حائز شرایط شدند تا به عنوان بازوان نظارتی ستاد مناسب سازی در مناطق ۲۲ گانه ایفای نقش کنند.
وی ادامه داد: در این جلسه احکام این ناظرین اهدا شد و هرکدام از آن ها، مسئولیت نظارت بر پروژههای مناسب سازی دو منطقه را بر عهده دارند و امیدواریم با همکاری این عزیزان، بتوانیم پروژهها را به بهترین نحو راهبری کنیم.
معاون شهردار تهران با اشاره به گزارش اقدامات مناطق ۲۲ گانه برای اجرای پروژههای پایلوت مناسب سازی در سال ۱۴۰۱ گفت: بررسی گزارشها نشان میدهد که پیشرفت این پروژهها تاکنون ۷۴ درصد رشد داشته است.
صارمی با بیان اینکه روند تعیین پروژههای پایلوت مناسب سازی جهت اقدام در سال آینده نیز در حال نهایی شدن است، اظهار داشت: برای تعیین اولویتهای اقدام مناطق در قالب برنامههای سالیانه، ضرورت دارد، الگوی سفرهای خرد، میانه و کلان شهروندان دارای معلولیت مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران، ردیف بودجهای مجزا برای اجرای پروژههای مناسب سازی معابر شهر تهران در نظر گرفته شده است، بدین ترتیب درآینده امکان نظارت دقیق بر کیفیت اجرای پروژههای مناسب سازی مناطق فراهم میشود.
صارمی با اشاره به هوشمندسازی فرایند نظارت بر کنترل پیشرفت پروژههای مناسب سازی گفت: سامانهای با همکاری معاونت شهرسازی و معماری و سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، طراحی و پیاده سازی شده است که این امکان را فراهم کرده تا اطلاعات وضعیت مناسب سازی ساختمانها و فضاهای شهری تهران در آن بارگذاری شده و در دسترس شهروندان، از جمله افراد دارای معلولیت قرار گیرد که بر اساس شرایط هر فرد و مؤلفههای دسترس پذیری هر مکان، افراد دارای نیازهای خاص بتوانند مسیر و مقصد خود را در سفرهای شهری انتخاب کنند که این اطلاعات در قالب لایههایی از سامانه نقشه تهران شامل فروشگاههای شهروند، میادین میوه و تره بار، بوستان ها، درمانگاه ها، پایانههای حمل و نقل عمومی، ایستگاههای مترو و اتوبوس، ساختمانهای شهرداری و… ایجاد شده و اکنون در مرحله تایید توسط مناطق و معاونتهای تخصصی شهرداری تهران است تا بعد از آن، امکان رویت جزئیات دسترس پذیری این فضاها برای شهروندان عزیز فراهم شود.
وی با بیان اینکه راه اندازی این سامانه، زمینه ساز تحقق هدف تقویت شفافیت در مدیریت شهری، خواهد بود، افزود: همچنین با هماهنگی سازمان فاوا، اطلاعات اماکن مناسب سازی شده در سامانه نقشه شهر تهران map.tehran.ir جهت مشاهده و بهره برداری شهروندان درج میشود.
معاون شهردار تهران با اشاره به تصویب قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاری ها، بر لزوم جلب مشارکت شرکتها و صنوف برای اجرای پروژههای مناسب سازی تاکید کرد.
صارمی افزود: موضوع تعیین تکلیف نحوه همکاری مشاورین مناسب سازی معاونتهای شهرداری تهران از دیگر موضوعات مورد بررسی در جلسه بود که در این خصوص مقرر شد، معاونت شهرسازی و معماری، یک نفر از مشاوران دارای سابقه مرتبط را برای هر یک از معاونتهای مربوطه، تعیین کند.
انتهای پیام/