سئو تصاویر چیست

به نقل از سپید آکادمی سئو تصاویر یکی از موضوعات بسیار مهم در بهینه سازی صفحات وب سایت است که حتما باید به آن توجه شود.

چرا که شما با استفاده از این تصاویر هم می توانید برای صفحات وب سایت خود ورودی جذب کنید.

اگر با محیط سرچ کنسول گوگل کار کرده باشید می بینید که در این محیط آمار ورودی هایی که شما از تصاویر و ویدیو ها را داشته اید به شما نمایش داده می شود.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در مورد ساختار جت سئو و بهینه سازی تصاویر درج شده در وبسایت بیشتر صحبت کنیم.

سئو تصاویر به معنای بهینه سازی تصاویر درج شده در وب سایت متناسب با الگوریتم‌های گوگل می باشد.

که ما باید این فاکتور ها را برای تصاویر وب سایت خود در نظر بگیریم تا امتیاز سئو آن ها بالا برود و در صفحات اول گوگل نمایش داده شوند.

برای آشنایی با مفهوم SEO و بهینه سازی صفحات مختلف یک سایت برای موتور جستجوی گوگل مقاله آموزشی  را مطالعه نمایید.

تاثیر عکس در سئو

نکته » برای آشنایی با ابزار گوگل سرچ کنسول پیشنهاد می کنیم که مقاله آموزشی را مطالعه نمایید، و پس از آشنایی با این ابزار کاربردی و رایگان برای رفع خطاهای مختلف وب سایت می توانید با مراجعه به صفحه با کاربردهای مختلف این ابزار کاربردی گوگل آشنا شوید.

سئو تصاویر چیست و چگونه انجام دهیم

سئو تصاویر چیست؟ در بخش زیر ما چند نکته مهم و ضروری برای سئو و بهینه سازی تصاویر را ذکر کرده ایم، شما با رعایت این نکات می‌توانید تصاویر خود را متناسب با قوانین موتورهای جستجو بهینه سازی نمایید.

انتخاب فرمت مناسب :

اولین موضوعی که باید به آن توجه کنید انتخاب فرمت مناسب برای تصاویر استفاده شده در وب سایت می باشد.
به شما توصیه می کنیم برای تصاویر سایز بزرگ از فرمت JPEG استفاده نمایید، در صورتی که میخواهید تصاویر شما با وضوح بیشتری نمایش داده شود می توانید از فرمت PNG استفاده کنید.

و همچنین میتوانید از فرمت Webp هم برای تصاویر سایت خود استفاده کنید.

برای مطالعه »

فشرده سازی تصاویر :

موضوع بعدی بخش فشرده سازی تصاویر است، در ابتدا شما باید سعی کنید که تصاویری که در سایت خود استفاده می کنید حجم آنها کمتر از از ۱۰۰ کیلوبایت باشد، و برای این منظور می توانید هم از نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ کمک بگیرید که هم حجم تصویر را مدیریت کنید و هم این که کیفیت تصویر را تنظیم نمایید.

استفاده از تصاویر با قالب مشخص :

شما می‌توانید با کمک نرم افزار فتوشاپ یک قالب مشخص برای تصاویر درون صفحه ای و یک قالب مشخص برای تصاویر شاخص صفحات و مقالات وب سایت خود در نظر بگیرید.

با انجام این کار می‌توانید تصاویر یک تا در وب سایت خود داشته باشید.

متن تصویر را وارد کنید یعنی چه

و یا اینکه اگر به هر دلیلی تصویر موجود در صفحه وب سایت به کاربر نشان داده نشد، مثلا اگر سرور آن لحظه درگیر بود، خصوصیت متن جایگزین به جای تصویر به کاربر نمایش داده می شود.

تصاویر خود را برای موبایل بهینه کنید :

کلاً در بحث طراحی صفحات وب سایت همیشه تاکید ویژه‌ای بر روی نسخه موبایل داشته باشید، به خصوص در مورد بهینه سازی تصاویر برای نسخه موبایل.

حتماً دقت کنید که سایز و ابعاد تصویر مندرج شده در صفحه وب سایت در حالت موبایل و تبلت هم به خوبی نمایش داده می شود.

تصاویر را به نقشه سایت خود اضافه کنید :

داشتن تصاویر شما در نقشه سایت شانس موتورهای جستجو را برای ایندکس کردن تصاویر شما افزایش می دهد و در نتیجه ترافیک سایت شما را بیشتر می کند.

از تصاویر به عنوان یک فرصت بک لینک استفاده کنید :

شما می توانید با مراجعه به وب سایت های مانند سایت pinterest.com یک پنل کاربری برای خود ایجاد کرده و تصاویر سایت خود را به صورت بهینه سازی شده در آنجا نیز منتشر نمایید و لینک وب صفحات خود را نیز درج کنید تا بتوانید از بک‌لینک تصاویر نیز استفاده کنید.

نشانه گذاری شما کدی است که در وبسایت خود قرار می دهید تا به موتورهای جستجو کمک کند تا نتایج بهتری را به کاربران ارائه دهد و اگر تا به حال از ریچ اسنیپت ها استفاده کرده باشید، دقیقاً متوجه خواهید شد که نشانه گذاری ها دقیقا چیست.

استفاده از content delivery network :

CDN ها سیستمی از سرور ها هستند که به آنها POP یا Point of presence هم گفته می‌شود و در سرتاسر جهان مستقر هستند و بسته به جایی که کاربر مستقر از صفحات وب را ارائه می دهند.

استفاده از پلاگین های سئو تصاویر در صورت استفاده از وردپرس :

آموزش سئو عکس در وردپرس

در بخش زیر یک فیلم آموزشی در اختیار شما قرار داده ایم که نحوه صحیح و عکس در سایت های وردپرسی را شما می توانید یاد بگیرید.

مقالات آموزشی مفید برای یادگیری بیشترسئو تصاویر در واقع بخشی از سئو محتواست. اما نکته مهمی در مورد آن وجود دارد آنهم اینکه شما با سئو کردن تصاویرِ هر صفحه از سایت، صرفا به سئو شدن خود صفحه کمک نمیکنید. بلکه با سئو عکس ها، کمک میکنید این تصاویر در نتایج جستجو و مخصوصا در بخش تصاویر گوگل نمایش داده شده و از این طریق هم به سایت تان بازدید جذب میکنید.

در این مقاله با توجه به اهمیت سئو تصاویر، قرار است با یک چک لیست کامل در مورد آن آشنا شویم. به شما قول میدهم تا این لحظه که در حال بروزرسانی این مقاله هستم، نه در وب فارسی و نه وب انگلیسی، مطلبی به کاملی آن پیدا نمیکنید! پس با آموزش سئو تصاویر با ما همراه باشید.

اما چطور باید اگزیف عکس نوشت؟

سه راه برای اگزیف نویسی وجود دارد

  1. از طریق محیط ویندوز
  2. با نرم افزار فتوشاپ (مسیر file، سپس گزینه file info )
  3. از طریق گوشی همراه
  1. خود تصویر!

بله گوگل مدت هاست میتواند خود تصاویر را پردازش کند و بخواند. پس توصیه میکنم تصاویر بی ربط در مقالات و صفحات سایت خودتان نگذارید. در حداقل ترین حالت ممکن، بهتر است کلمه کلیدی صفحه تان را به انگلیسی در گوگل جستجو کنید، سپس از میان تصاویر، عکس های مرتبط را دانلود و در صفحه بگذارید.

  1. تاثیر تصاویر در سرعت سایت

همانطور هم که میدانید، در هر سایت یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت، تصاویر پرحجم هستند. در اینجا چند مورد برای کاهش حجم تصاویر (بدون کاهش کیفیت) که باعث بهبود وضعیت سئو سایت میشود را با هم مرور میکنیم:

  1. استفاده از گزینه Save For Web در فتوشاپ
  2. کاهش حجم تصاویر با (با نام قدیمی Optimazilla)
  3. فعال سازی لود تنبل یا همان Lazy Load تصاویر (توضیح در ادامه)
  4. تنظیم سایز تصاویر

در رابطه با سئوی تصاویر و بهینه سازی عکس برای وب سایت در صحبت کردیم، پیشنهاد میکنم این ویدیو را هم ببینید.

  1. فعال سازی لود تنبل

بنابراین لود تنبل به شدت روی افزایش سرعت سایت شما تاثیر مثبت دارد. برای فعال سازی لود تنبل در وردپرس میتوانید از افزونه هایی که در ادامه مقاله توضیح میدهم، کمک بگیرید.

  1. استفاده از افزونه های سئو تصویر

خیلی از راهکارهایی که تا اینجای مقاله آموزش بهینه سازی تصاویر وب سایت به شما پیشنهاد انجامش را دادم، به کمک یک سری افزونه های وردپرسی به شکل راحت تری انجام میشوند. این یعنی مثلا میتوانید با نصب یک افزونه، به راحتی تصاویر سایت تان را در عین نگهداری کیفیت، کاهش حجم داده و فشرده کنید! در ادامه مهم ترین افزونه های مناسب در این زمینه را به شما معرفی میکنم:

کمی بالاتر در مورد لود تنبل سایت با شما صحبت کردم. حالا اگر قرار است این قابلیت را روی سایت وردپرسی خودتان فعال سازی کنید، میتوانید از افزونه کمک بگیرید.

افزونه wp-smushit برای سئو تصاویر

افزونه، یک افزونه فوق العاده برای سئو تصاویر در وردپرس است. این پلاگین به شما کمک میکند تمامی تصاویر قبلی سایت را با یک کلیک از نظر حجمی بهینه کنید. همینطور تمامی تصاویر جدید سایت تان را هم بهینه کرده و از کاهش سرعت سایت جلوگیری میکند. در ضمن به تازگی این افزونه گزینه لود تنبل را هم به قابلیت های قبلی اش اضافه کرده.

و در نهایت برای سئو تصاویر میتوانید از افزونه استفاده کنید. این افزونه با فعال سازی کش سایت شما، باعث میشود کاربران قبلی که یک بار وارد سایت تان شده اند، مجبور نباشند در بازدیدهای بعدی زمان زیادی را صرف دانلود دوباره تصاویر و دیگر محتوای صفحه تان کرده و با سرعت بیشتری به سایت وارد میشوند.

  1. رعایت اصول سایز و اندازه تصاویر

هر سایتی یک سری سایز استاندارد تصویر دارد. مثلا در سایت ما، تصاویر وبلاگ همگی باید عرض 800 پیکسل داشته باشند، تصاویر محصولات باید سایز 700 پیکسل داشته و… .

حالا اگر ما این سایز استاندارد را رعایت نکنیم چه میشود؟ خب اگر تصاویری با عرض کمتر بارگذاری کنیم که هیچ، اما اگر تصاویری با عرض بیشتر را آپلود کنیم، خود سایت به کمک یک سری کدهای css تصویر مورد نظر ما را به حجم استاندارد میرساند. اما نکته اینجاست که قرار گرفتن این کدهای css در صفحه، باعث افزایش حجم صفحه و در نتیجه کاهش سرعت سایت میشود.

علاوه بر این، تصاویری که بی جهت سایز بزرگتر از اندازه استاندارد دارند، حجم بیشتری هم دارند. بنابراین بهتر است قالب تصاویر وبلاگ و بقیه بخش های سایت تان را به دست آورده برای بارگذاری تصاویر از آن استفاده کنید.

  1. فعال سازی نقشه سایت تصاویر

راستش را بخواهید خود من تا الان آنقدرها در سئو تصاویر ریز نشده ام که بخواهم برای آنها سایت مپ هم ایجاد کنم. اما در هر حال اگر شما قصد انجام چنین کاری را دارید، یا از یک متخصص سئوکار کمک بگیرید یا از افزونه هایی مشابه استفاده کنید. (دقت کنید که من این افزونه را تست نکرده ام.)

در آخر پیشنهاد میکنم ویدئو زیر را ببینید.

دیگر نکات مهم در مورد سئو عکس

خب، تا اینجا یک چک لیست 9 مرحله برای سئو تصاویر را با هم بررسی کردیم. اما در ادامه مقاله قرار است به سراغ یک سری نکات مهم در مورد بهینه سازی عکس ها رفته و مطالب خاصی را در مورد آنها یاد بگیریم. با من همراه باشید:

  1. Hotlink را غیر فعال کنید!

تصور کنید الان مدیر یک سایت تازه کار وارد سایت تان میشود، بخشی از مقاله شما را کپی کرده و در سایت خودش قرار میدهد. خب تا اینجا مشکلی نیست و حتی گوگل با شناخت منبع اصلی محتوا که شما هستید، امتیاز سئوتان را افزایش میدهد. اما مشکل از آنجایی شروع میشود که مدیر گفته شده، در میان محتوای کپی کرده چند تصویر را هم از سایت شما کپی میکند.

یعنی فرد بدون اینکه تصاویر را دانلود کند، لینک تصاویر شما را در سایت خودش قرار میدهد. در این حالت به جای اینکه از منابع سرور خودش برای نمایش تصاویر استفاده کند، منابع سرور شما را استفاده میکند. در واقع این هات لینک است!

با توجه به توضیحات گفته شده و در جهت کاهش استفاده از منابع، پیشنهاد میکنم  را در سایت تان غیر فعال کنید. چطور؟

  1. از تصاویر لینک بدهید!

یک تکنیک جالب سئو سایت؛ از تصاویر لینک سازی کنید! چه کسی گفته همیشه باید برای لینک سازی از متن استفاده کرد؟ در واقع شما میتوانید هم برای لینک سازی داخلی و هم برای لینک سازی خارجی(بک لینک) از تصاویر استفاده کرده و آنها را به صفحات مورد نظر لینک کنید. در این صورت چه اتفاقی می افتد؟

در لینک سازی خارجی، هر از گاهی انجام این کار باعث عادی شدن بک لینک های شما و افزایش اعتماد گوگل میشود. در لینک سازی داخلی هم کمک گرفتن از تصاویر، باعث بهبود شرایط سئو داخلی میشود. البته قرار نیست در این کار زیاده روی کنید.

نکته مهمی که در بحث تاثیر عکس در سئو باید به آن بپردازیم، اهمیت عکسهای داخل صفحات در افزایش مدت زمان ماندگاری کاربران در صفحات سایت ما است. هرچه کاربران مدت زمان بیشتری را در سایتتان بگذرانند، از نظر گوگل سایت شما بهتر و مفیدتر است.

مسلما سایت را بسته و سراغ سایت دیگری میرود. گوگل هم از همین مورد استفاده میکند تا بتواند میزان مفید بودن سایت شما و محتوای شما را درک کند بنابراین سئو محتوا از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مواقع تصاویر به شدت کمک کننده هستند. تصاویر، در این اسکرول کردن های سریع نظر کاربر را به خود جلب میکنند و آنها لحظاتی را برای دیدن تصاویر صبر میکنند. به همین طریق تصاویر باعث افزایش خوانایی محتوا ،افزایش حس خوب در کاربر و افزایش زمان ماندگاری در صفحات و سایت میشود.

  1. چند تصویر در مقاله به کار ببریم؟
  1. تعدادی که باعث افزایش رضایت کاربر شما بشود (جواب صحیح)
  2. هر 300 کلمه حداقل یک تصویر / هر 300 کلمه حداکثر 3 تصویر (جواب نسبتا اشتباه!)

چرا یک جواب صحیح و یک جواب اشتباه؟

چون بسیاری از افرادی که در ابتدای راه یادگیری سئو هستند، نیاز به جواب هایی به سبک جواب دوم دارند تا خیالشان راحت شده و کار را شروع کنند. اما وقتی که وارد کار انجام پروژه های سئو شوند و چند پروژه را پیش ببرند متوجه خواهند شد که عدد دهی در سئو کاملا اشتباه است.

طبق تجربه میگویم، در کمتر بخشی از سئو ، قواعد کلی و همه گیر میبینید و اکثر قوانین و قواعد سئو نسبی است. سئو تصویر هم از این ماجرا مستثنی نیست.

نکته بسیار بسیار مهم: حتما بخش انتهایی این مطلب با عنوان “محتوای شما یک گالری تصویر است؟ یا یک مقاله با تصویر؟” را بخوانید تا از اهمیت تعداد تصاویر بیشتر مطلع شوید و اینکه همه چیز در سئو نسبی هست را بهتر متوجه شوید.

  1. عکس کپی (یا استوک) بهتر است یا عکس جدید؟

به طور کلی ما میتوانیم به چهار شکل تصویر مناسب برای مطلب خود تهیه کنیم:

  1. تولید عکس های جدید
  2. کپی برداری از سایت های دیگر
  3. استفاده از تصاویر استوک یا Stock Image (تصاویری که از سایت های دانلود تصویر مثل ABSFreePic برداشته میشود)
  4. تبدیل تصاویر کپی و استوک به تصاویر جدید!

حالت اول که مشخص است. شما باید با توجه به حوزه کاری خود تصویری گرفته یا آن را با فتوشاپ ایجاد کنید. گوگل تولید محتوا را به شدت میپسندد و این کار را دوست دارد. پس وقتی که شما با دوربین خود عکسی مرتبط با محتوا میگیرید و قرار میدهید، یا با فتوشاپ یک تصویر گرافیکی درست میکنید و… یکی از بهترین کارها را از نظر گوگل انجام داده اید.

اما این کار بعضا مستلزم صرف زمان و هزینه است. پس معمولا افراد در این مواقع به سراغ راهکار دوم میروند.

کپی تصاویر از سایت های دیگر؟

شاید در اکثر مواقع کپی تصاویر، به اندازه کپی متن خطرناک نباشد. اما به هر حال این کار کپی برداری بوده و برای گوگل قابل شناسایی است.

به علاوه ، اگر رقیب شما اطلاعات سئو خوبی داشته باشد، میتواند از این کپی کاری شما را حسابی سود ببرد. (در ویدیو”اهمیت Exif تصاویر در سئوی تصویر” به شما آموزش میدهیم، شما هم از کپی برداری دیگران سود ببرید) پس این گزینه خیلی توصیه نمیشود.

استفاده از تصاویر استوک؟

تصاویر استوک هم کپی شده و تفاوت چندانی با حالت قبل ندارد. ولی خوب سایت های ارائه دهنده تصاویر استوک برای گوگل شناسایی شده و بعضا Copyright تصاویر به شکلی هست که رسما به شما اجازه کپی بردارید میدهد.

نکته خیلی مهم … اگر قصد استفاده از تصاویر استوک را در سایت خود دارید ، حتما بخش بعدی را کامل مطالعه و در کار خود استفاده کنید:

تبدیل تصاویر کپی و استوک به تصاویر جدید!

گفتم که گوگل تصاویر کپی را تشخیص میدهد و تصاویر جدید را هم ترجیح میدهد. در عین حال هم میدانیم که تولید تصاویر گاها کار سختی است.

حالا چطور هم تصاویر جدید داشته باشیم، هم تصویر جدیدی تولید نکنیم؟! ما میتوانیم با ادیت تصاویر استوک آنها را تبدیل به تصاویر یونیک کنیم…

  1. محتوای شما یک گالری تصویر است؟ یا یک مقاله با تصویر؟

یکی از مهم ترین بخش هایی که در این مقاله امروز در مورد آن میخوانید، دقیقا همین بخش است! قرار است در مورد چه چیزی صحبت کنم مگر؟ موضوع صحبتم بحث مقالات گالری محور است! یعنی چه؟

مقالات گالری محور، آن دسته مقالاتی هستند که تعداد زیادی عکس و مقدار کمی متن دارند. مثلا در حالت عادی، اصولا بین هر 200 تا 500 کلمه متن، یک عکس در مقاله قرار داده میشود. اما مقالات گالری محور آنهایی هستند که نهایتا بین 200 تا 500 کلمه متن و در مقابل چند ده تصویر دارند. مثلا کلمه انواع مدل مانتو یا انواع مدل مو را جستجو کنید تا با این مقاله ها روبرو شوید.

چیزی که میخواهم بگویم این است: مراقب باشید! گاهی مواقع ممکن است بعضی کلمات کلیدی سایت شما اصلا نیاز به متن زیادی نداشته و گالری محور باشند. در چنین شرایطی تولید یک محتوا با متن زیاد، عملا دور ریختن پول است. چون چنین مقاله ای حتی اگر به صفحه اول هم برسد، با توجه به اینکه نمیتواند جواب نیاز مخاطب که همان تصویر است را بدهد، دوباره دچار کاهش رتبه میشود. برای اینکه بهتر متوجه شوید، چنین کلمات کلیدی همگی مقاله محور هستند:

با توجه به این، در سئو نمیتوانیم به طور دقیق بگوییم که در هر مقاله چند تصویر بنویسیم!

  1. از کجا تصاویر خوب پیدا کنیم؟

در اینجا لیست چندین سایت خوب برای به دست آوردن تصاویر مناسب را به شما معرفی میکنم:

اگر شما هم سایت خوبی میشناسید ، در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید ? پیشنهاد میکنم مقاله خطای 503 را بخوانید و با روش های حل آن آشنا شوید.

خب، بالاخره به انتهای مقاله آموزش بهینه سازی تصاویر سایت رسیدیم. در این مقاله ابتدا یک چک لیست 9 قدمی برای سئو عکس را با هم بررسی کرده و سپس به سراغ 7 نکته و تکنیک در مورد تصاویر و بهینه سازی آنها در سایت رفتیم. احتمال میدهم باز هم در مورد سئو کردن عکس ها سوالاتی در ذهن تان وجود داشته باشد. اینم یادتون نرفته که سئو یک پروسه ادامه داره. پس در بخش نظرات منتظرتان هستم و تمامی سوالات تان در مورد سئو تصاویر را در کمتر از 24 ساعت جواب میدهم.

قبل از اینکه بخواهیم مقاله را به اتمام برسانیم، بگذارید به شکل خلاصه به چند سوال رایج و دائمی پیرامون مبحث سئو تصاویر پاسخ بدهم. با من همراه باشید:

  1. سئو تصاویر چیست؟

سئو تصاویر در واقع بخشی از سئو محتوا است. شما با سئو کردن تصاویرِ هر صفحه از سایت، صرفا به سئو شدن خود صفحه کمک نمیکنید. بلکه با سئو عکس ها، کمک میکنید این تصاویر در نتایج جستجو (بخصوص در بخش تصاویر گوگل) نمایش داده شده و از این طریق هم بازدید جذب میکنید.

  1. چند تصویر در مقاله به کار ببریم؟

اگر بخواهم در جواب، عددی اعلام کنیم، تا حدود زیادی شما را به اشتباه انداخته ام، شما در هر مقاله به تعداد مورد نیاز کاربر باید از تصویر استفاده کنید، اما به طور کلی خوب است هر 300 کلمه حداقل یک تصویر بگذارید.

متن آلت یا متن جایگزین، یک متن است که در کدهای هر تصویر در سایت شما قرار میگیرد. در واقع شما به عنوان مدیر سایت، در نوشتن، ننوشتن و چه چیزی نوشتن آن آزادید. به شکل اصولی قرار است متن جایگزین، یک متن توصیف کننده تصویر باشد. وقتی عکس شما به هر دلیلی در سایت لود نشده و نمایش داده نشود، این متن به عنوان جایگزین به کاربر نمایش داده خواهد شد. این متن مهمترین عامل سئو عکس محسوب میشود!

  1. چگونه حجم عکس ها را کاهش دهیم؟

برای این کار چند روش وجود دارد:

  1. استفاده از گزینه Save For Web در فتوشاپ
  2. کاهش حجم تصاویر با imagecompressor (با نام قدیمی Optimazilla)
  3. فعال سازی لود تنبل یا همان Lazy Load تصاویر

سوال مرتبط این مطلب در بخش پرسش و پاسخ

عنوان تصاویر فارسی یا انگلیسی؟

سلام وقت بخیر
سایت ما تمامی urlهاش فارسی هست
با این وجود عنوان عکس (url عکس) رو بهتره فارسی بزاریم یا انگلیسی؟

 

خروج از نسخه موبایل