: معمولا ایرانیها بامیه را فقط در ماه رمضان مصرف میکنند و فقط در این ماه است که میتوان این شیرین را بر سر سفره و یا بعد از غذا مشاهده کرد. اما هستند کسانی که به این شیرینی علاقه خاصی دارند و خوردن آن را فقط محدود به ماه رمضان نمیکنند. در این مطلب میخواهیم آموزش طرز تهیه بامیه بدون قیف را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم به همراه آموزش تهیه شربت بامیه.
مواد لازم برای تهیه بامیه بدون قیف:
- آرد سفید: ۱ لیوان
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- تخممرغ: ۲ عدد
- آب: ۱ لیوان
- کره: ۵۰ گرم
مواد لازم برای تهیه شربت بامیه:
- شکر: ۲ لیوان
- آب: ۱ لیوان
- : ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: ۱/۴ قاشق چایخوری
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه بامیه بدون قیف:
قبل از تهیه شیرینی بامیه شربت بامیه را تهیه کنید به طوری که آب را داخل قابلمهای ریخته و شکر را به آب اضافه کرده و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. سپس مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
بعد از اینکه مخلوط به جوش آمد آبلیمو، گلاب و زعفران آب کرده را به مخلوط اضافه کرده و شعله را کم کنید تا شربت غلیظ شود. بعد از این که شربت قوام آمد شعله را خاموش کنید.
برای تهیه شیرینی بامیه در ابتدا یک لیوان آب را همراه با کره داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط آب و کره جوش بیایند.
نکته: میتوانید به جای کره از روغن نیز استفاده کنید.
بعد از این که مخلوط آب و به نقطهی جوش رسید آرد را به همراه شکر کم کم به مخلوط آی و کره بیافزایید و شروع به هم زدن کنید و تا زمانی که بوی خامی آرد از بین برود مخلوط را هم بزنید. زمانی که خمیر شما پخته شد، آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی سرد شود.
نکته: برای اینکه خامی آرد از بین برود ۵-۶ دقیقه زمان نیاز است که باید در این مدت مدام خمیر را هم بزنید تا ته نگیرد.
در ادامه برای خوشرنگتر شدن بامیه دو قاشق از شربت آماده شده را که سرد شده است به بامیه بیافزایید و هم بزنید.
زمانی که خمیر سرد شد و به حدی رسید که تخممرغ داخل آن نپزد، تخممرغها را شکسته و به خمیر اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا خمیر یکدست و نرمی به دست آید.
در این مرحله از طرز تهیه بامیه بدون قیف، خمیر بامیه شما آماده است. خمیر بامیه را میتوانید با استفاده از یک قاشق که روغن زدهاید جدا کرده و و داخل روغن داغ بیاندازید تا کاملا سرخ شود.
بعد از طلایی شدن بامیه، آن را از داخل روغن برداشته و بلافاصله داخل شربتی که خنکبامیه یکی از خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی می باشد که شما می توانید این بامیه خوشمزه را بدون قیف تهیه کنید، شاید برای شما جالب باشد که بتوانید یک قیف با کمک یک بطری پلاستیکی یک قیف ستاره دار تهیه کنید. برای این کار می توانید از بطری آب معدنی کوچک یا یک شیشه نوشابه استفاده کنید و خوب بشورید، کافی است روی درب بطری با کمک یک چاقو که داغ کردید یک بعلاوه ایجاد کنید و بعد ستازه کنید و مواد بامیه را داخل آن بریزید و داخل روغن سرخ کنید. به همین راحتی شما می توانید بدون قیف و ماسوره بامیه تهیه کنید. امروز در طرز تهیه را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
آب | ۲ لیوان |
آرد | ۲ لیوان + ۱ ق غذا خوری |
آرد سمولینا یا ایرمیک به دلخواه | ۱ ق غذا خوری |
نمک | ۱ پنس |
شکر | ۱ ق چای خوری |
کره | ۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۴ عدد |
مواد لازم برای شهد
شکر | ۳.۵ پیمانه |
آب | ۲.۵ پیمانه |
آب لیمو | ۱ ق غذا خوری |
مرحله اول: تهیه خمیر
ابتدا باید خمیر را تهیه کنید، برای این کار آب و نمک و شکر و کره را داخل قابلمه روی حرارت متوسط قرار دهید و زمانی که اطراف ظرف ریز جوش زد حرارت را باید کم کنید و آرد و ایرمیک (به دلخواه) را به یکباره به مواد اضافه کنید و سریع هم بزنید، تا خمیر یکدست شود و بعد حدود پنج دقیقه خمیر را باز و جمع کنید تا خمیر تفت بخورد یا به اصطلاح داغ بزنید حتما حرارت کم باشد.
مرحله دوم: افزودن تخم مرغ
در ادامه مواد را از قابلمه به یک ظرف جدید منتقل کنید تا خنک یا ولرم شود، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا تخم مرغ به خورد خمیر برود و تخم مرغ بعدی را اضافه کنید خمیرتون باید حالت کشدار باشد و نه زیاد شل و نه زیاد سفت باشد.
مرحله سوم: تهیه بطری به شکل ماسوره ستاره
حالا یک بطری را مطابق شکل بردارید و سرش را بسته و یک چاقو را روی گاز قرار دهید تا نوک آن داغ شود و بتوانید یک بعلاوه ایجاد کنید و بعد ستاره بزنید و مواد بامیه را داخل آن بریزید.
مرحله چهارم: سرخ کردن
برای تهیه شربت باید آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید و بدون هم زدن اجازه دهید تا شکر ذوب شود و بعد آبلیمو تازه را اضافه کنید و به دلخواه کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و زمانی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و کنار قرار دهید. حالا داخل شیرجوش روغن ریخته و بعد از داغ شدن یک قیچی را چرب کنید و بطری را فشار دهید تا خارج شود و بعد با قیچی برش بزنید و تو حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی و یکدست شود و بعد داخل شربت قرار دهید و بعد داحل صافی تا شربت اضافه گرفته شود. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت بامیه بدون قیف
- وقتی بامیه پف کرد می توانید هم بزنید تا یکدست سرخ شود.
- اگر دوست دارید می توانید برای براق شدن بیشتر ۱ ق غذا خوری گلوکز اضافه کنید.
- به دلیل بزرگ بودن یا کوچک بودن تخم مرغ ها اگر مواد سفت بود یک تخم مرغ اضافه را هم بزنید و کم کم به مواد اضافه کنید.
همچنین ببینید
طرز تهیه بامیه خانگی آسان بدون قیف و گلوکز با بطری + تصویری
4 (80%) 3 votes
شده است بیاندازید و سپس بعد از گذشت چند دقیقه بامیه را از داخل شربت برداشته و داخل آبکش قرار دهید تا روغن اضافی و شربت اضافی آن گرفته شود.
بعد از سرد شدن بامیه، بامیه شما آماده سرو است نوش جان.
منبع: حاشیه نیوز