علت حساسیت به طلا

آیا طلا هم حساسیت زاست؟ + راه‌های جلوگیری از بروز حساسیت طلا

شاید شما هم در هنگام استفاده از طلا، دچار حساسیت‌هایی شده باشید و نمی‌دانستید که این حساسیت مثل خارش پوست، خشکی پوست و… ناشی از چیست. ما امروز در این مقاله قصد داریم که به موضوع مهم حساسیت به طلا بپردازیم و راه‌های جلوگیری از آن را برای شما بیان کنیم.

حساسیت به طلا چیست؟

به نقل از طلافروشی حقانی حساسیت به طلا، یک دسته از حساسیت‌هایی است که ممکن است یک فرد دچارش شود و علائمی مثل خارش پوست، عطسه، خشکی پوست و… را هنگام استفاده از طلا تجربه کند. حال سوال این است که طلا چگونه و چرا حساسیت زاست؟ اصولاً دید عموم بر این است که فلزهای تقلبی یا کم ارزش و یا بدلی حساسیت زا هستند و اگر کسی به زیورآلاتش حساسیت نشان دهد، زیورآلات آن، تقلبی یا بدلی هستند! ولی باید گفت، درست است که زیورآلاتی که از طلا نباشند، بیشتر احتمال بروز حساسیت را دارند اما طلا و مصنوعات آن هم احتمال بروز بعضی حساسیت‌ها را هم دارند…!

انگشتر نامزدی طلا از جمله فلزاتی است که بسیار نرم بوده و سخت است که با آن به تنهایی طلا و جواهرهای زینتی و زیورآلات ساخت؛ برای همین در هنگام ساخت زیورآلات با فلز طلا، فلزات دیگری مثل مس، نیکل و نقره به آن اضافه می‌کنند تا خاصیت نرم بودنش جبران شود و شکل و قالب زیورآلات را حفظ کند. این فلزات که به طلا اضافه می‌شوند؛ خاصیت حساسیت زایی دارند و کم بودن درصد طلا در یک زیورآلات مثل گردنبند یا گوشواره و یا دستبند و انگشتر باعث بروز حساسیت برای انسان و خانم‌هایی که عاشق اکسسوری‌ها و زیورآلات طلا هستند، می‌شود!

آیا خود طلا باعث بروز حساسیت می‌شود؟ و یا چه چیزی در طلا حساسیت ایجاد می‌کند؟

در جواب به سوال اول باید گفت که خود طلا منجر به بروز حساسیت نمی‌شود بلکه نا خالصی‌هایی که در آن وجود دارد، باعث بروز حساسیت برای انسان می‌شود. همانطور که در بالا گفته شد، برای این که طلا شکل و فرم بگیرد، چند فلز دیگر مثل نیکل را با آن ترکیب می‌کنند و این فلز نیکل باعث بروز حساسیت در انسان می‌شود.

پس حالا متوجه شدیم که خود طلا حساسیت زا نیست و فلزات ترکیب شده با آن احتمال بروز حساسیت را بالا می‌برد؛ برای همین بهتر است در هنگام خرید طلا از زیورآلاتی خرید کنید که درصد طلای آن بالا باشد و درصد ناخالصی آن کم باشد؛ مثلا طلای ۱۸ عیار درصد ناخالصی کمتری از ۱۴ عیار دارد و همین سبب می‌شود که احتمال بروز حساسیت کمتر شود!

همچنین، علاوه بر نکاتی که در بالا گفته شد، تنگ بودن بیش از حد طلا هم می‌تواند باعث بروز حساسیت شود. مثلاً انگشتری که خیلی به سختی وارد انگشت می‌شود و یا به سختی از انگشت خارج می‌شود، در نتیجه استفاده طولانی مدت از آن، احتمال دارد که انگشت قرمز شود و کمی درد بگیرد و به اصطلاح انگشت از فشار تنگ بودن انگشتر خسته شود…!

علائم حساسیت به طلا چیست؟

نشانه‌های حساسیت به طلا یا بهتر بگوییم حساسیت به نیکل، اغلب چند ساعت بعد از استفاده مداوم از آن زیورآلات، بروز پیدا می‌کنند که آن نشانه معمولاً:

هستند اما از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند و همه یک جور علائم را تجربه نمی‌کنند. مثلاً ممکن است که بعضی‌ها علائمی مثل چیزی شبیه سوختگی پوست هم بدون هیچ عامل سوختگی تجربه می‌کنند.

شایع‌ترین نواحی ایجاد واکنش‌های آلرژیک به زیورآلات، لاله گوش (استفاده از گوشواره)، انگشتان (استفاده از انگشتر و حلقه)، دور گردن (استفاده از گردنبند) است.

حال که متوجه شدیم حساسیت به طلا چیست و چه هنگام بروز پیدا می‌کند و چه علائمی دارد، بهتر است به سراغ راه‌های پیشگیری و جلوگیری از آن بپردازیم که شما راحت‌تر و با خیال آسوده از زیورآلات زیبا و جذاب خود استفاده کنید و لذت درخشیدن را بیش از پیش تجربه کنید…!

راه‌های پیشگیری و جلوگیری از بروز حساسیت‌های پوستی ناشی از استفاده از طلا

خوشبختانه امروزه راه‌های زیادی برای جلوگیری از بروز حساسیت پوستی ناشی از استفاده از طلا کشف شده‌اند که نسبتاً هم موثر بوده‌اند.

راه‌ها و روش‌های پیشگیری و جلوگیری از بروز حساسیت:

کلام آخر...

امروز در این مقاله سعی کردیم به طور کامل و مفصل به موضوع «حساسیت به طلا» بپردازیم و تمام نکات آن را معرفی کنیم تا شما در هنگام استفاده از طلای جذاب خود، هیچ نگرانی نداشته باشد و تماماً لذت و حال خوب را تجربه کنید؛ همچنین در ادامه به «راه‌های پیشگیری و جلوگیری از بروز حساسیت پوستی ناشی از استفاده از طلا» اشاره کردیم که شما، دوست داران طلا و جواهر را از هرگونه حساسیت دور کرده و یک تجربه بی‌نظیر از درخشش داشته باشید.

این مقاله توسط گالری طلای سنجاق طراحی و نوشته شده است، تمام محصولات این گالری با دست ساخته شده و تمام طرح‌ها و مدل‌ها حاصل خلاقیت تیم طراحی این گالری می‌باشد. پس منحصر به فرد بودن، از اصلی‌ترین ویژگی‌های گالری طلای سنجاق است.

 

خروج از نسخه موبایل