لیزر فیبری تولید شده یک نوآوری است/ انرژی اتمی در مرز علم و فناوری حرکت میکند
سرخط نیوز/اصفهان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با حضور در شرکت فولاد مبارکه اصفهان، ضمن بازدید از قسمتها و بخشهای فولادسازی، آزمایشگاه پرتو زا، نورد گرم و نورد سرد، پروژه جایگزینی لیزر فیبری به جای لیزر گازی را افتتاح کرد.
محمد اسلامی امروز چهارشنبه، ۲۲ آذرماه در آیین رونمایی ازجایگزینی استفاده از لیزر فیبری بومیسازی شده به جای لیزر گازی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان، گفت: لیزر فیبری تولید شده یک نوآوری است که در همه رشتهها و صنایع کاربرد دارد.
وی افزود: این پروژه، یک پروژه نوآور و جایگزین مناسب برای تکمیل ظرفیتهای مورد نیاز جوش لیرزی است و امکان گسترش آن نیز وجود دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کشورهای خارجی به بهانه تحریم، قطعات کاربردی و ابزارآلات موسوم به ابزار دقیق دستگاهها را به ایران نمیفروشند و حتی در زمینه تعمیر و نگهداری قطعات هم با شرکتهای ایرانی همکاری نمیکنند، اظهار کرد: نوآوری که سازمان انرژی اتمی انجام داده از لحاظ قیمت یک دهم قیمت وارداتی محصول مشابه خارجی است. امروز در ۱۵۰ مجتمع صنعتی بزرگ کشور ابزار دقیق هستهای ایجاد کردهایم که یکی از آنها شرکت فولاد مبارکه اصفهان است.
این مقام مسئول افزود: سازمان انرژی اتمی یک واحدتجاری نیست، بلکه روحیه جهادی که در آن نهفته است باعث فعالیتهای دانش محورو قدرتسازی مانند بومیسازی لیزر فیبری میشود. این پروژه اکنون در مدار سرویسدهی قرار گرفته است و ظرفیتی در کشور ایجاد کرده که قابلیت عرضه صادراتی و ارزآوری دارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در زمینه فناوری اتفاق افتاده است، اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی در مرز علم و فناوری حرکت میکند و دریای بیکرانهای از فرصتها را برای ملت فراهم آورده است، به همین دلیل دشمنان در حوزه انرژی هستهای شروع به تحریم و شایعهسازی کردند و با القای مشکلات هستهای تلاش کردند این موضوع را القا کنند که ایران به فناوری هستهای نیاز ندارد، زیرا میدانند که این فناوری تا چه اندازه راهگشا و فرصتساز برای کشور است. امروز سازمان انژی اتمی به جایگاهی رسیده که برای مشکلات کشور راه حل قابل اطمینان ارائه میدهد و پشتیبانی میکند.
وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت ایجاد شده در شرکت فولاد مبارکه در زمینه لیزر فیبری از تکمیل این ظرفیت حمایت میکنیم.
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه نیز در این مراسم، گفت: بهرهبرداری از این پروژه، باعث کاهش مدت زمان عیبیابی و توقفهای ناشی از لیزرگازی خواهد شد.
یاسر طیبنیا به مزایای دیگر پروژه اشاره کرد و افزود: تعیین متغیرهای جوش با لیزر فیبری برای ضخامتهای مختلف، قطع وابستگی از تکنولوژی خارجی، کاهش برق مصرفی و افزایش قابلیت اطمینان و پایداری تولید در سیکل تولید محصولات سرد از مزایای دیگر این پروژه است.
به گزارش سرخط نیوز این طرح در مدت زمان ۴ سال و با سرمایهگذاری ۹۳ میلیارد ریال با همت مرکز علوم و فنون لیزر ایران بومی سازی شده است. این پروژه با استفاده از توان فنی و علمی متخصصین داخلی و ۲۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در آن ساخت داخل است.
انتهای پیام