لیپوساکشن چه خطراتی دارد

عوارض لیپوساکشن چیست؟

شامل مواردی نظیر درد، کبودی، ورم، بی حسی، خونابه و چند مورد دیگر است. لیپوساکشن غبغب عمل زیبایی است که برای خارج کردن چربی های موضعی و ایجاد  تناسب اندام مورد استفاده قرار می گیرد. این عمل در نقاطی همچون شکم، پهلو، زانو، باسن، ران، کمر، ساق پا، صورت و… انجام می شود. علاوه بر مزایای فراوان خود دارای عوارضی نیز می باشد. در این بخش قصد داریم عوارض عمل لیپوساکشن را شرح دهیم. بعد از لیپوساکشن خطرات احتمالی وجود دارد که در تمام افراد امکان بروز دارد. به این دسته عوارض عمومی لیپوساکشن گفته می شود و شامل موارد زیر می باشد.

اکثر عوارض و خطراتی که ذکر شد عمومی بوده و با گذشت زمان بهبود می یابد. در صورتی که این عوارض از بین نرفته و یا باعث آزردگی بیمار شوند، باید به پزشک مراجعه کرد.

چه عواملی باعث بروز عوارض عمل لیپوساکشن می شود؟

علاوه بر عوارض عمومی لیپوساکشن که در میان تمام افراد مشترک هستند، عواملی هم وجود دارد که باعث می‌شود برخی افراد دچار عوارض خاص و موردی ‌شوند. با شناسایی عوامل خطر عوارض لیپوساکشن و رعایت برخی نکات ساده، می توان احتمال بروز آن ها را به صفر رساند.

استعمال دخانیات و بروز عوارض لیپوساکشن

مصرف سیگار و دخانیات احتمال بروز عوارض لیپوساکشن را بالا می‌ برد. مصرف سیگار و دخانیات باعث می‌شود پروسه بهبودی با تاخیر روبرو شده و دوره نقاهت لیپوساکشن طولانی شود. تقریباً تمام پزشکان بر این باورند که حداقل چند هفته قبل و بعد از عمل لیپوساکشن و یا هر عمل دیگری باید مصرف دخانیات را قطع کرد.

لیپوساکشن گسترده در بدن و بروز عوارض

نباید مقدار چربی خارج شده از بدن بیش از حد استاندارد بوده و یا چند جراحی لیپوساکشن به طور همزمان انجام شود. در بسیاری از موارد این موضوع دلیل اصلی بروز عوارض کوتاه مدت و بلند مدت است. بدن تا حد خاصی توانایی تحمل درد و زخم های ناشی از جراحی را دارد. توصیه می شود اگر چند ناحیه از بدن نیاز به لیپوساکشن دارد، طی چند جلسه جراحی انجام شود. بهتر است مدت زمان میان دو عمل حداقل یک ماه باشد.

سابقه پزشکی و احتمال بروز عوارض لیپوساکشن

بیماری های خاص باعث افزایش خطرات لیپوساکشن می شود. این بیماری ها شامل بیماری های سیستم ایمنی، تشنج، بیماری‌ های قلبی و عروقی، مشکلات انعقاد خون و خونریزی شدید هستند. پزشکان توصیه می ‌کنند این افراد از انجام لیپوساکشن صرف نظر کنند. لازم است قبل از عمل لیپوساکشن، تاریخچه پزشکی بیمار به طور کامل به اطلاع جراح برسد.

عوارض لیپوساکشن در اثر مصرف داروهای خاص

افرادی که داروهایی نظیر وارفارین، آسپرین، داروهای ضد التهاب و… مصرف می‌کنند، ممکن است دچار خونریزی بیشتری شوند. بنابراین توصیه می شود در صورت مصرف این داروها به جراح اطلاع داده شود و طریقه مصرف آنها توسط پزشک تعدیل شود.

کهولت سن و عوارض عمل لیپوساکشن

ممکن است افرادی که سن بالاتری دارند، نتیجه مناسبی از لیپوساکشن دریافت نکنند. همچنین امکان بروز عوارض عمل لیپوساکشن در افراد مسن بیشتر است و پروسه بهبودی نیز طولانی تر خواهد بود. در این سن پوست خاصیت کشسانی و الاستیسیته خود را از دست داده و نتایج جراحی را تحت تاثیر قرار می دهد.

عوارض عمل لیپوساکشن شامل چه مواردی است؟

نمی توان لیپوساکشن را عمل پرخطری دانست. اما مانند هر جراحی دیگر، عوارضی برای آن محتمل است و فردی که قصد عمل را دارد باید درباره آنها اطلاع کافی داشته باشد. در ادامه به عوارض سیستمیک ناشی از لیپوساکشن می پردازیم.

عدم تقارن دو سمت بدن

ممکن است بعد از عمل ظاهر بدن مناسب نبوده و بین دو سمت بدن تقارن و تعادل دیده نشود. این عامل از مهارت و دقت پایین جراح در حین لیپوساکشن نشات می گیرد و نیاز به عمل ترمیمی و مجدد دارد. اگر فرد کاندید مناسبی برای لیپوساکشن نباشد هم امکان بروز این عارضه بیشتر می شود.

پوست اضافه، شل و افتاده بعد از عمل

لیپوساکشن تنها قادر است ذخایر چربی زیر پوست را خارج کند و حجم آن را کاهش دهد. یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از عمل دیده شود، پوست شل و اضافی است که یادگار ذخایر چربی زیاد است. اگر پوست شل و آویزان کم باشد، استفاده از گن کششی نتیجه خواهد داد و در غیر این صورت باید به عمل های لیفتینگ پوست مانند ابدومینوپلاستی روی آورد که با حذف پوست و بافت اضافی همراه است.

ظاهر پوست برآمده و نا صاف

یکی از عوارض عمل لیپوساکشن و تزریق فیلر، ظاهر ناصاف و گلوله مانند پوست بعد از عمل است. این مشکل در نتیجه برداشت نامنظم چربی زیر پوست ایجاد شده یکی از نکات منفی روش لیپوساکشن همین مورد است. ممکن است جراح حین عمل در همه جهات نیروی فیزیکی مورد نیاز را وارد نکرده باشد که باعث این مشکل می شود. یکی از راههای جلوگیری از این معضل و داشتن پوست صاف و یکدست، استفاده از روش های دیگر مانند لیپوماتیک است.

واکنش آلرژیک

برخی افراد به داروهای مورد استفاده برای بیهوشی و همینطور داروهای حین عمل لیپوساکشن حساس هستند و در صورت استفاده دچار واکنش آلرژیک می شوند. این افراد باید قبل از عمل جراح را از کلیه موارد حساسیت و داروهای مصرفی خود آگاه کنند تا امکان بروز این عوارض لیپوساکشن به حداقل برسد.

بافت اسکار

بافت اسکار در زبان عامیانه به گوشت اضافی که در محل برش و زخم ایجاد می شود، تعبیر می شود. معمولا بافت زخم یا اسکار در برش های طولانی و بزرگ دیده می شود ولی امکان ایجاد آن در عمل لیپوساکشن هم وجود دارد و باید مراقبت از محل زخم را در این عمل جدی گرفت.

عفونت ناشی از لیپوساکشن

در برخی از موارد ممکن است پس از انجام لیپوساکشن فرد دچار عفونت شود. نفوذ آب به برش های ایجاد شده می تواند یکی از دلایل ایجاد عفونت باشد که در این موارد سریعا باید به پزشک اطلاع داده شود. لازم است آنتی بیوتیک هایی که توسط جراح تجویز شده است به طور منظم بعد از عمل مصرف شود.

ایجاد لخته خون در ریه

در افرادی که چاقی بیش از حد دارند، احتمال بروز این عارضه بیشتر است، چرا که وسعت جراحی و حجم چربی های خارج شده بیشتر می شود. همچنین در برخی موارد به دلیل بیهوشی ممکن است لخته خون در ریه ایجاد شود که به مداخله سریع پزشکی نیاز دارد.

آسیب به سیستم عصبی در اثر عمل لیپوساکشن

در اکثر عمل های زیبایی امکان آسیب رسیدن به سیستم عصبی و اعصاب مجاور ناحیه تحت لیپوساکشن وجود دارد. احتمال آسیب به سیستم عصبی، بسته به روش انجام عمل متفاوت است. سیستم عصبی در اکثر موارد پس از مدتی به حالت اولیه خود باز می گردد.

کبودی بعد از لیپوساکشن

یکی از عوارض شایع لیپوساکشن، کبودی و تغییر رنگ در ناحیه تحت جراحی است. این مورد در واقع نشانه ای از انجام عمل بوده و طبیعی محسوب می شود. در اثر عمل  ممکن است مویرگ های بسیار ریز محل دچار پارگی شده و باعث ایجاد کبودی ناشی از لیپوساکشن شود. معمولا کبودی با گذشت چند روز برطرف شده و جای نگرانی ندارد.

ورم بعد از لیپوساکشن

در تمام عمل های لیپوساکشن، تورم در ناحیه عمل شده به وجود آمده و جای نگرانی ندارد. این تورم در مدت 4 تا 12 هفته جذب شده و از بین می رود. در صورتی که خونابه و ترشحات قبل از بسته شدن زخم ها خارج نشود، تورم زیادی به وجود می‌آید. در مواردی که حجم تورم بالا باشد، جراح با سوزن مایعات زیر پوست را خارج می کند. همچنین ممکن است برای خروج خونابه های ناشی از جراحی، درن آبکشی در محل تعبیه شود. استفاده از گن کششی مخصوص نقش مهمی در کاهش تورم بعد از عمل لیپوساکشن ایفا می کند.

آسیب به سلول های پوستی در اثر لیپوساکشن

گاهی اوقات ممکن است به دلیل حرارت زیاد، به سلول های پوستی آسیب وارد شود. همچنین ممکن است به دلیل بالا بودن حرارت و عوامل آسیب زننده، مرگ سلول‌ های پوستی رخ دهد. از جمله عواملی که باعث این مشکل می‌شود می‌توان به حرارت بالا، سرمای شدید و عفونت اشاره کرد. در صورتی که جراح مهارت بالایی داشته باشد، احتمال بروز چنین مشکلی به حداقل می رسد.

ایجاد آلرژی بعد از لیپوساکشن

ممکن است افرادی وجود داشته باشند که به داروهای بیهوشی و بی حسی حساسیت داشته باشند. این افراد ممکن است در اثر عمل لیپوساکشن دچار حساسیت و آلرژی شوند.

عوارض لیپوساکشن برای بارداری

بسیاری از خانم ها نگران مشکلات عمل لیپوساکشن برای بارداری خود هستند. چند مسئله که باید مد نظر قرار داده شود این است که بهتر است این عمل بعد از آخرین بارداری انجام شود تا نتایج طولانی مدت داشته باشد. در عمل لیپوساکشن تنها ذخایر چربی زیر پوست و موضعی استخراج شده و با ارگان های داخلی بدن هیچ ارتباطی ندارد، بنابراین نمی تواند برای بارداری فرد مشکلی ایجاد کند. در صورت نیاز به لیپوساکشن بعد از بارداری باید حداقل 6 ماه فاصله بین دو عمل وجود داشته باشد. در بسیاری از موارد بعد از بارداری نیاز به انجام عمل ابدومینوپلاستی است تا پوست و بافت اضافی حذف شده وعضلات شکم به هم نزدیک تر شوند. در این حالت بهتر است جراحی بعد از آخرین بارداری و زمانی که قصد حاملگی مجدد وجود ندارد، انجام شود.

عوارض لیپوساکشن در بخش های مختلف بدن

هر کدام از اعضای بدن بعد از جراحی لیپوساکشن عوارضی را نشان می دهند که به بررسی هر کدام می پردازیم.

عوارض لیپوساکشن صورت

در هر کدام از عمل‌های لیپوساکشن عوارضی به صورت عمومی وجود دارد که در بخش های قبل آنها اشاره کردیم. علاوه بر این موارد ممکن است عوارض لیپوساکشن صورت شامل تغییر رنگ پوست، عدم تقارن صورت و همچنین بی حس شدن بخش های مختلف صورت باشد.

عوارض لیپوساکشن پهلو و پشت

در صورتی که عمل لیپوساکشن در شرایط ایده‌ آل انجام نشود و چربی بیش از حد از بدن خارج شود صدماتی به پوست وارد می‌شود. در لیپوساکشن پهلو و پشت ممکن است پوست دچار نکروز و مردگی شود و همچنین رنگ آن به صورت دائمی تغییر کند. در صورتی که حرارت زیادی وارد شود ممکن است لکه های بزرگی در پوست این نواحی ایجاد شود.

عوارض لیپوساکشن شکم

عوارض عمل لیپوساکشن شکم شامل عوارض عمومی و خاص هستند. از جمله عوارضی که عمل لیپوساکشن می تواند در ناحیه شکم ایجاد کند، آسیب به بخش احشایی، افتادگی شکم، مشکلات در کیسه صفرا و فتق در ناحیه شکم می باشد. در صورتی که در حین عمل به روده آسیب برسد باید هر چه سریع تر به درمان این مشکل پرداخت.

کلام آخر

لیپوساکشن یک روش جراحی اختیاری است و خطرات و ریسک های بسیار زیاد و مهمی در پی دارد. نمی‌توان برای کاهش وزن به این روش درمانی تکیه کرد و همه افراد گزینه مناسبی برای لیپوساکشن نیستند. پیش از انجام جراحی با یک پزشک متخصص و حاذق مشورت کنید تا برایتان از پیچیدگی ها، مشقات و خطرات لیپوساکشن بگوید.

 

خروج از نسخه موبایل