به گزارش شفاف، مطالعات نشان داده اند که افرادی که مقدار زیادی فست فود مصرف میکنند نسبت به افرادی که بیشتر محصولات تازه میخورند بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند.
غذاهای فرآوری شده، به ویژه آنهایی که حاوی قند و کربوهیدرات تصفیه شده بالایی هستند، ممکن است در افزایش خطر افسردگی نقش داشته باشند. با مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده، سطح انرژی بدن به سرعت افزایش و سپس کاهش مییابد؛ بهتر است غذاهای تازه، غنی از مواد مغذی و کامل را انتخاب کنید که منبع ثابتی از انرژی در طول زمان هستند.
روغنهای فرآوری شده
چربیهای اشباع میتوانند باعث التهاب شوند و همچنین ممکن است عملکرد مغز را مختل کرده و علائم افسردگی را تشدید کنند. چربیهایی که باید از آنها اجتناب کرد شامل چربیهای ترانس که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، چربیهای موجود در گوشت قرمز و روغنهای گلرنگ و ذرت که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۶ هستند، میباشد.
کافئین
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که مصرف متوسط کافئین به شکل قهوه ممکن است برای افراد مبتلا به افسردگی مفید باشد. فواید کافئین میتواند به دلیل اثر محرک و خواص آنتی اکسیدانی آن باشد. کافئین در قهوه، چای، شکلات، نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای انرژی زا وجود دارد. همچنین مصرف مقادیر کم کافئین ممکن است اضطراب را کاهش داده و خلق و خو را بهبود ببخشد. با این حال، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف کافئین ممکن است احساس اضطراب، استرس و افسردگی را در کودکان افزایش دهد. به طور کلی بهتر است کافئین در حد اعتدال و تا اواسط روز (و نه بعد از آن) مصرف شود.
منبع: بهداشت نیوز