کولر گازی اجزای آن؟

در گذشته استفاده از کولر های آبی رایج بود و در فصل تابستان مردم از آن برای خنک کردن خود بهره می بردند. اما به تدریج و با پیشرفت تکنولوژی، این کولر ها دیگر نیاز های افراد را رفع نمی کردند و مشکلاتی همچون کم آبی موجب رویگردانی از آن شد.

اما با ورود به عصر تکنولوژی و گام برداشتن در راه مدرن کردن زندگی انسان، کولر گازی پا به عرصه گذاشت و امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اما سوال اساسی این است که کولر گازی دقیقا چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟ آیا استفاده از آن در مقایسه با کولر های آبی راحت تر است؟

در این مقاله با فروشگاه خنک کالا همراه باشید تا به این سوال ها پاسخ دهیم:

کولر گازی چیست و چه فرآیندی دارد؟

به طور عمومی کولر گازی به وسیله ای گفته می شود که در اثر تبدیل گاز به مایع و سپس مایع به گاز (یک عمل معکوس) سرما تولید می کند. البته این وسیله برای زمستان و فصول گرم نیز کاربردی است و می توان کولر را به پمپ حرارتی تبدیل کرد و بدین صورت از عملکرد گرمایشی آن نیز بهره گرفت.

اجزای اصلی کولر گازی کدام ها هستند؟

به طور کلی کولر گازی از چهار جزئ اصلی کمپرسور، کنداسور، اواپراتور و شیر انبساط تشکیل شده است. گاز مخصوص تبرید (تبرید به معنای فرآیند انتقال گرما از مخزنی با دمای پایین به مخزنی با دمای بالا می باشد) با دو نوع R22 و R410A در کولر گازی انجام می شود که لازم به ذکر است که گاز R410A در حال حاضر بهترین گاز مبرد جهان است و به دلیل قدرت خنک کنندگی فوق العاده آن در عین کم مصرف بودن، کارایی بالاتری دارد.

از دیگر ویژگی های این گاز که آن را به گاز R22 ترجیح می دهند؛ سازگاری آن بر محیط زیست است.

هر یک از اجزای اصلی چه وظیفه ای را بر عهده دارند؟

چگونگی کارکرد و فرآیند هر یک از این اجزا بسیار مفصل و پیچیده است که در اینجا به طور مختصر و ساده، سعی در بیان آنها می کنیم:

کمپرسور

به عنوان اصلی ترین بخش کولر گازی شناخته می شود و وظیفه مکش گاز از اواپراتور و سپس فشرده ساختن ان و انتقال به کنداسور را بر عهده دارد. از انواع کمپرسور ها می توان روتاری، پیستونی و اسکرول را نام برد که بسته به نوع اب و هوای محل زندگی باید یکی را انتخاب کرد.

به طور کلی موتور روتاری از رایج ترین و محبوب ترین ها در بازار است که مناسب کلاس آب و هوایی T1 و T3 می باشد و به عنوان کمپرسوری با خنک کنندگی بالا در عین مصرف بسیار پایین شناخته می شود. دلیل ترجیح این مدل بر موتور پیستونی مصرف پایین تر و بازدهی بالاتر روتاری می باشد.

کنداسور

این قسمت وظیفه دفع گرمای به وجود آمده در اواپراتور و همچنین گرمای کمپرسور را بر عهده دارد.

اواپراتور

این بخش در واقع ابزاری برای تبخیر آب و در کل مایعات است که با جذب گرمای محیط باعث تبخیر گاز مبرد کولر گازی می شود.

شیر انبساط

این جزء موجب کاهش فشار مبرد مایع و کم کردن دمای اشباع مبرد می شود.

کولر گازی دقیقا چه کاربردی دارد؟

کولر گازی در ابتدا بیشتر ماهیت خنک کنندگی داشت و با مصرف برق به جای آب موجب صرفه جویی در مصرف آب شد. بعد ها این دستگاه به کارکرد گرمایشی نیز مجهز شد و طوری طراحی شد که هم کولر باشد و هم بخاری. همچنین با قابلیت هایی که به آن داده شد؛ راحتی به مراتب بیشتری را در مقایسه با محصول هایی که در گذشته استفاده میشد، به ارمغان آورد.

انواع مدل های کولر گازی کدام اند؟

رایج ترین کولر های گازی عبارت اند از:

  • کولر گازی دیواری
  • کولر گازی ایستاده
  • کولر گازی سقفی کاستی
  • کولر گازی سقفی کانالی
  • کولر گازی پنجره ای
  • کولر گازی پرتابل

البته امروزه اسپیلت های دیواری پر استفاده ترین و پر فروش ترین در بازار را هستند. این کولر ها به دلیل نصب بر روی دیوار هیچ فضایی را اشغال نمی کنند و کاملا مناسب محیط هایی چون منزل، مطب، دفتر کار، و… می باشند.

ظرفیت های کولر گازی کدام ها هستند و تا چه متراژی را پوشش می دهند؟

ظرفیت های کولر گازی متفاوت بوده و با توجه به ابعاد محلی که می خواهید از آن  استفاده کنید و همچنین نوع آب و هوای منطقه ای که در آن زندگی می کنید، انتخاب می شود. به صورت کلی و تقریبی رابطه ظرفیت کولر گازی با متراژ بر حسب متر به صورت زیر خواهد بود:

  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 9000: مناسب برای متراژ 5 الی 15 متر
  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 12000: مناسب برای متراژ 10 تا 25 متر
  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 18000:  مناسب برای متراژ 25 تا 45 متر
  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 24000: مناسب برای متراژ 45 تا 70 متر
  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 30000: مناسب باری متراژ 70 تا 90 متر
  • کولر گازی یا اسپیلت با ظرفیت 36000: مناسب برای متراژ 90 تا 110 متر

و البته کولر گازی هایی با ظرفیت 40000 و 480000 و 60000 که برای محیط هایی با متراژ بالا (معمولا 120 متر بیشتر) که برای مکان هایی چون باشگاه ها، مساجد بزرگ، سالن هتل ها و …. مناسب هستند. البته این کولر گازی ها به دلیل حجم زیادی که دارند قابلیت نصب بر روی دیوار را ندارند و باید به صورت ایستاده در گوشه ای قرار داد. در حال حاضر کولر گازی 24000 محبوب ترین ظرفیت داخل بازار می باشد.

استفاده از کولر گازی چه مزایا و معایبی دارد؟

مزایا:

  • قابلیت های مختلف برای راحتی هرچه بیشتر کاربران
  • توانایی خنک کردن یا گرم کردن کامل محیط مورد نظر
  • صرفه جویی در مصرف آب جهانی
  • سر و صدای بسیار پایین تر به نسبت مدل های آبی
  • فیلتراسیون کامل هوا و جلوگیری از شیوع بیماری
  • نصب بسیار ساده و آسان مناسب برای تمامی اماکن

معایب:

  • هزینه اولیه به نسبت بالاتر
  • مصرف برق بالاتر، برخی مدل ها ناچیز!

فروشگاه کولر گازی خنک کالا

فروشگاه خنک کالا ببه صورت تخصصی روی فروش کولر های گازی تمرکز دارد و تنوع بالایی از مدل های سیستم تهویه مطبوع را با نازل ترین قیمت ارائه می دهد. تمامی کولر گازی های خنک کالا همراه با ضمانت اصالت و سلامت و گارانتی معتبر شرکتی به سراسر ایران ارسال می شوند. همچنین نحوه پرداخت به صورت درب منزل می باشد و شما با پرداخت بیعانه ای ناچیز، می توانید کولر گازی را درب منزل تحویل بگیرید و بعد از بررسی کامل و مطمئن شدن از سلامت آن، هزینه کولر را پرداخت نمایید.

لازم به ذکر است که خنک کالا همانند برخی دیگر از فروشگاه ها قصد ندارد که در بخش هزینه گارانتی سود خود را جبران کند بلکه گارانتی های ما کاملا رایگان است! بعد از تحویل کالا با یکی از شماره تلفن های روی گارانتی تماس بگیرید تا در عرض یک ساعت کولر را برایتان نصب کنند!

سابقه درخشان 6 ساله خنک کالا در بازار ایران با دو انبار در شهر های تهران و بانه، خیال شما را بابت تمامی مسائل راحت می کند.