۱۰ نشانه روی صورت که نشانه بیماری است

بیماری

۱۰ نشانه روی صورت که نشانه بیماری است
آفتاب‌‌نیوز :

۱- پوست یا لب‌های خشک و پوسته پوسته

این مسأله شایع‌ترین نشانه‌ی هشدار دهنده‌ی کم شدن آب بدن است. به علاوه ممکن است از بیماری جدی تری حکایت داشته باشد که روی عملکرد غدد تعریق تأثیر می‌گذارد، مثل کم کاری تیروئید (کم شدن سطح هورمون تیروئید در بدن) یا دیابت. دیگر نشانه‌های کم کاری تیروئید عبارتند از: احساس سرما، افزایش وزن و احساس خستگی. علائم دیگر بیماری دیابت هم تشنگی مفرط، تکرر ادرار و تاری دید است.

۲- مو‌های زائد صورت

رویش مو‌های زائد به ویژه روی کناره‌های فک، چانه و بالای لب‌ها می‌تواند از نشانه‌های سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. این سندرم باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی در بدن زنان می‌شود و در نتیجه سطح هورمون‌های مردانه افزایش می‌یابد. تعداد قابل توجهی از زنان به این سندرم مبتلا هستند.

۳- برآمدگی‌های نرم و زرد رنگ روی پلک‌ها

درون این برآمدگی‌ها ماده‌ی کلسترول انباشته شده و به آن‌ها چربی پلک یا زانتلاسما گفته می‌شود. خطر بروز بیماری قلبی در بیماران مبتلا به زانتلاسما بیشتر است. طی تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ در کشور دانمارک بر روی حدود ۱۳ هزار بیمار انجام شد، در حدود ۴ درصد از بیماران این لکه‌ها مشاهده شد. احتمال مسدود شدن عروق خونی و همینطور بروز سکته‌ی قلبی در آینده در این بیماران در مقایسه با دیگران، به ترتیب حدود ۷۰ و ۵۰ درصد بیشتر بود.

۴- پف زیر چشم‌ها

اگر چشم هایتان همیشه خسته به نظر می‌رسند، ممکن است این مسأله نشانه‌ی یک آلرژی مزمن باشد که در اثر آن عروق خونی منبسط شده و دچار نشتی می‌شوند. این وضعیت باعث ایجاد پف و یک رنگ بنفش- آبی تیره درون پوست حساس زیر چشم‌ها می‌شود.

۵- عدم تقارن صورت

این مسأله می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه‌ی سکته‌ی مغزی باشد. بعضی بیمارانی که تجربه‌ی سکته‌ی مغزی را داشته اند می‌گویند وقتی خودشان را در آینه نگاه کردند ناگهان متوجه شدند صورت شان شکل همیشگی اش را ندارد. به علاوه ممکن است متوجه شوید که یک طرف صورت تان بی حس است یا احساس کنید که نمی‌توانید به طور کامل لبخند بزنید و یا ممکن است نتوانید به خوبی صحبت کنید.

۶- رنگ پریدگی چهره

حتی تغییرات اندک هم ممکن است نشان دهنده‌ی یک مشکل جدی باشد. رنگ پریدگی چهره می‌تواند از علائم بیماری کم خونی باشد. زردی چهره ممکن است علامت بیماری کبدی باشد. ته رنگ مایل به آبی لب‌ها یا بستر ناخن‌ها می‌تواند نشان دهنده‌ی بیماری قلبی یا ریوی باشد.

۷- راش‌ها و لکه‌های پوستی

بعضی از مشکلات گوارشی خود را در صورت نشان می‌دهند. خوشه‌های خارش دار یا برآمدگی‌های قرمز رنگ می‌توانند از نشانه‌های بیماری سلیاک باشند. سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که در اثر آن بدن نسبت به ماده‌ی گلوتن واکنش نشان می‌دهد. راش‌های پوستی پروانه شکل روی استخوان گونه یا بالای بینی، میان ابرو‌ها ممکن است از علائم بیماری خود ایمنی لوپوس باشند. آلرژی ها، اگزما، بیماری روزاسه و برخی عفونت‌ها هم می‌توانند باعث ایجاد راش‌های پوستی بر روی صورت شوند.

۸- عقب رفتگی چانه

عقب رفتگی چانه، کلفتی گردن و کوچک بودن فک می‌توانند از نشانه‌های بیماری وقفه‌ی تنفسی در خواب باشند. در اثر این بیماری، تنفس شخص در حین خواب مکرراً به مدت ۱۰ ثانیه یا بیشتر متوقف می‌شود. اگر با صدای بلند خروپف می‌کنید، صبح‌ها بعد از بیدار شدن دچار سردرد می‌شوید یا در طول روز احساس خستگی مفرط می‌کنید، برای انجام آزمایش به پزشک مراجعه کنید.

۹- ریزش مو‌های صورت

ریزش مو‌های مژه یا ابرو می‌تواند از نشانه‌های بیماری طاسی منطقه‌ای باشد. در اثر این بیماری خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و ممکن است با مواردی از اضطراب شدید همراه باشد. متأسفانه روشی برای درمان کامل و قطعی این مسأله وجود ندارد، اما می‌توان با شیوه‌های درمانی‌ای این بیماری را کنترل کرد.

۱۰- خال‌های جدید

درخصوص بیشتر خال‌ها نیازی به نگرانی نیست. اما برای اطمینان از سلامتی خود، هر گونه گوشت زائد یا خال جدید باید توسط متخصص پوست معاینه شود، چون ممکن است نشانه‌ی سرطان پوست و در برخی موارد علامت یک بیماری داخلی یا سندرم ژنتیکی باشد.