استانداردهای دکل مهاری

در این پست از سایت دکل بان قصد داریم در مورد استانداردهای دکل مهاری صحبت کنیم.

تجهیزات نصب دکل مهاری

استانداردهای دکل مهاری + دکل مهاری خرید

از آنجایی که در عصر جدید برای هر چیزی استانداردی تعریف شده است. در این مطلب سعی داریم برای شما استانداردهای دکل مهاری توضیح بدهیم. اما پیش از آن به بررسی مفهوم استاندارد می پردازیم. سپس به تشریح استاندارد های ساخت دکل مهاری و آنچه که باید در مراحل تولید دکل مهاری g35 رعایت شود. از ساخت سکشن تا مرحله کالوانیزه می پردازیم تا بهتر متوجه شوید قیمت دکل بستگی به چه استانداردهای دارد. امیدواریم این مطلب برای شما علاقه مندان به صنعت دکل مفید واقع شود.

تجهیزات نصب دکل مهاری

معنی استاندارد چیست ؟

حتما برای شما هم  پیش آمده است که در هنگام خرید جنسی که به مرغوبیت آنها اطمینان ندارید و یا برند کارخانه سازنده  آن را نمی شناسید، اولین راه حل برای انتخاب محصول مناسب ، علامت استاندارد آن کالا برایتان باشد. درواقع این نشان راحتی خیال برای سطح کیفی مناسب در مورد هر کالایی می تواند باشد.

استاندارد به چه معناست؟

کلمه استاندارد در لغت ، معنی جامعی دارد. داشتن نظم و مطابق قانون بودن از معانی این کلمه هستند. مفهوم استاندارد ، تعیین کیفیت مناسب پذیرفته شده و توافقی برای هر کالا و یا خدمات یک شرکت در مقیاس جهانی می باشد. درواقع تعیین شاخص های مورد نیاز برای تولید یک محصول به عنوان مثال تولید دکل مهاری یا خودایستا و یا منوپل یا خدمات در حیطه استاندارد سازی قرار می گیرد که به منظور رسیدن به سطح مطلوبی از کیفیت و برای حصول اطمینان مصرف کننده انجاما  می پذیرد. به سازمان هایی که بر کیفیت کالاها نظارت می کنند، سازمان استاندارد گفته می شود که انواع و اسامی مختلفی دارند. ایزو ISOیکی از همین سازمانها در سطح بین المللی است که ۱۵۷ عضو دارد.

استاندارد ایزو ISO

ایزوکه مخفف  International Organization for Standardization ، است . سازمانی بین المللی در شهر ژنو می باشد که توسعه و انتشار استانداردهای بین المللی را  عهده دار می باشد . سازمان استاندارد جهانی در حال حاضر ۱۵۷ عضو دارد که سازمان استاندارد ملی ایران یکی از آنها می باشد. علامت استاندارد ایزو بر روی هر محصول به معنی این خواهد بود که این کالا از لحاظ سطح کیفی مورد تایید سازمان جهانی ایزواست .

برای دریافت ایزو می بایست فرآیندها و بهینه سازی و اقداماتی برابر با دستورالعمل های استاندارد مورد نظر انجام شود و پس از آن شرکت ها می توانند با تایید کارشناسان موفق به دریافت گواهینامه ایزو شوند. شرکت های مانند دکل بان که مهر تایید استاندارد ایزو را برای محصولات خود دریافت کرده باشند، اطمینان بیشتری را از سمت مصرف کننده ها در سطح بین المللی به خود جلب خواهند کرد.

پیش از اقدام برای صدور گواهینامه ایزو. می بایست الزامات دریافت آن را رعایت کرده باشید. برای اینکه این الزامات در شرکت شما به درستی و در زمان کمتر به انجام برسد. می بایست از شرکت های مشاور ایزو کمک بگیرید. به طور مثال مشاور ایزو ۹۰۰۱ به کمپانی های متقاضی . جهت طرح ریزی و اجرای سیستم مدیریتی بر اساس استاندارد بین المللی ایزو ۹۰۰۱ یاری می رساند.

خوشبختانه اخیرا شرکت دکل بان  مفتخر به اخذ  ۵ ایزو متفاوت از سازمان جهانی ایزو در راستای تولید دکل مهاری ، ساخت دکل خودایستا و همچنینن دکل منوپل شده است . این استاندارد ها شامل گواهی کیفیت مدیریت سیستم . مدیریت زیست محیطی . مدیریت ایمنی . مدیریت یکپارچه یا همان mis . و مدیریت ایمنی محیطی یا HSE شده است . میتوانید این مدارک را از اینجا ببنید .

استانداردهای دکل مهاری

منظور از استانداردهای دکل، کلیه جزییات و مواردی است که برای ساخت دکل استاندارد و بهینه مورد استفاده قرار می گیرد. مواردی را که در استاندارد دکل نقش دارد را به شما به صورت جز به جز و خلاصه معرفی خواهیم کرد.

استاندارد قطعات دکل

برای ساخت یک دکل مهاری استاندارد و مرغوب کلیه قطعات به صورت پیش ساخته در کارخانه تولید دکل ساخته می شوند. جنس آهن برای ساخت دکل معمولا آهن با تنش تسلیم۳۷۰۰ نیوتن بر متر مربع می باشد ولی در مواردی خاص از آهن های پر مقاومت تا تنش ۵۲۰۰ نیوتن بر متر مربع استفاده می شود. مانند هر فلز دیگری این قطعات در کارخانه ولید دکل  به منظور جلوگیری از زنگ زدگی گالوانیزهمی شوند و پیچ های لازم برای این مجموعه غالبا پیچ با گرید ۸/۸ می باشد.

دیگر استاندارد های دکل

برای این که یک دکل با رعایت همه استاندارد ها را داشته باشیم . حال صرف نظر از نوع دکل که آیا دکل مهاری است ؟ یا دکل خودایستا و یا دکل منوپل . عوامل دیگری به جز قطعات دکل نیز اهمیت دارند . مواردی همچون : فونداسیون دکل ، سیستم روشنایی ، چاه ارت و سیستم ارتینگ و مسئله مهمی چون نصب دکل . که در آینده در مقالات دیگری راجع به آنها صحبت خواهیم کرد .

استاندارد نصب دکل مهاری

اصول نصب دکل مهاری از کارهای خیلی حساس و دقیق و مهندسی می باشد که اگر به درستی انجام نشود ممکن است باعث سرنگونی دکل و خدای نکرده تلفات جانی گردد در اینجا ما استانداردها و مراحل نصب دکل های مهاری را توضیح می دهیم تا باعث افزایش اطلاعات مشتریان گشته و تجربیات خود را در فضای وب به اشتراک بگذاریم البته نصب خوب دکل مانع بازدید ۶ ماهه دکل ها نمی شود یعنی تمامی موارد زنگ زدگی و یا خوردگی و یا ترک ها باید بررسی و در دوره های ۶ ماهه برطرف گردند.

مرحله جوشکاری:

پایه عصائی :

اگر تیرآهن مناسب برای جوشکاری موجود نباشد باید سقف کنده شده تا به آهن مناسب رسیده شود و بعد از جوشکاری و رنگ کاری محل سیمان شده و باایزوگام عایق شود.

پایه دکل :

برای دکل های بالای ۱۲ مترباید پایه اصلی باید در محل مناسبی جوشکاری و تراز گردد و بعد دکل نصب گردد

عصائی :

برای محل هائی که از روش سوراخ کاری استفاده می شود باید ازعصائی گالوانیزه و در جاهائی که از روش جوشکاری با فلز استفاده می شود از عصائی ساده (غیر گالوانیزه) استفاده شود یا با میله گرد و یک عدد ورق سوراخ شده جوشکاری و استفاده گردد.و در مواقعی که از عصائی گالوانیزه برای جوشکاری استفاده می شود به اندازه یک میلی متر از روی مهارکش با دستگاه سنگ زن برداشته می شود و بعد از جوشکاری مجددا سنگ زده شده و دوباره پاس دوم جوشکاری می شود.

جوشکاری :

برای هر عصائی باید حداقل۲ پالس جوش استفاده شود و بعد از پالس اول محل جوشکاری سنگ زده شده و مجددا پالس دوم جوشکاری شود. و بعد از جوشکاری با فشار میله عصائی را تست می کنیم.

تست جوش و رنگ :

تمامی مقاطع جوشکاری شده بعد از تست محکم بودن جوش و یا دردکل های بلند بعد از تست جوش با اسپری تست جوش و یا دستگاه الکترومغناطیس تست جوش با ضد زنگ بایستی کاملا رنگ شده و پوشش مناسب داده شود. تا از زنگ زدکی مقاطع جلوگیری گردد.

مهارکش :

به تناسب متراژ دکل باید مهارکش مناسب استفاده گردد.

هلالی :

برای جلوگیری از سابیده شدن سیم بکسل در دو طرف باید از هلالی مناسب استفاده نمود و سیم بکسل باید در مواقع قلاب شدن از روی هلالی عبورکند.

سیم بکسل :

سیم بکسل جنس خشک استفاده شود و از مدل کنفی استفاده نمیشود و این موضوع به علت انعطاف کمتر سیم بکسل جنس خشک و حرکت کمتر دکل می باشد. البته بعد از نصب سیم بکسل ها باید در حد چند سانتی متر امکان انعطاف داشته باشد. و دکل نباید تحت فشار شدیدی قرار گیرد.

پایه دکل :

پایه دکل حتما قبل از قرار گیری باید با تراز تست شده و درصورت تراز نبودن جای پایه با قرار دادن صفحه و یا میله گرد زیر پایه کاملا ترازشود. و برای دکل های بالای ارتفاع ۱۵ متر با سیمان فونداسیون شده و بعد ایزوگام میگردد.

تست دکل :

بعد از اجرای دکل یک نفر مسئول فنی از دکل بازدید کرده و از تراز بودن دکل و محکم بودن مهاری ها با تست فشار و یا چکش اطمینان حاصل نماید. البته در این مرحله با تراز ناظر روی دکل رفته و قسمت های مختلف دکل را از لحاظ تراز بودن مورد آزمایش قرار می دهد.