جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شهرکرد | بام باشکوه ایران

جاهای دیدنی شهرکرد کدامند؟

جاهای دیدنی شهرکرد را می شناسید؟ کشور ایران با وجود چهار چهره مختلف از طبیعت در چهار فصل سال و تاریخ کهنی که دارد دارای جاهای دیدنی بسیاری می باشد. هر یک از شهرهای ایران دارای جاذبه هایی است که در جایگاه خود بسیار تماشایی است. برخی از این شهرها پرطرفدارتر و برخی دارای طرفداران کمتری هستند. در این میان مراکز استان ها همیشه پیشتازند و هر یک به نحوی گردشگران را به سمت خود جذب می کنند. از جمله اینها شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است.

شهرکرد مرتفع ترین مرکز استان ایران است به همین دلیل دارای لقب بام ایران می باشد، لقبی که در بین شهرها به فریدون کنار هم داده شده است. شهرکرد دارای بناهای تاریخی زیبایی است اما این طبیعت بی نظیر و اب و هوای معتدل آن است که موجب سرازیر شدن سیل عظیمی از گردشگران مخصوصا در فصل تابستان به این شهر شده است. در این مقاله سعی شده است جاهای دیدنی شهر کرد با عکس معرفی واین دیدنی های شهرکرد با آدرس ذکر شود.

از آنجا که شهرکرد مرکز یک استان بسیار سرسبز و زیباست و هر ساله گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند بدیهی است که دارای هتل های باشکوهی باشد. هتل هایی که هر یک دارای امکانات رفاهی قابل قبولی است به طوری که می تواند به راحتی رضایت مشتری را جلب کند. برای رزرو یکی از هتل های شهرکرد می توانید به سایت محبوب به گردی مراجعه کنید و با بررسی هتل های مختلف یکی را به دلخواه انتخاب و رزرو کنید.

از جمله این هتل ها هتل پارسیان شهرکرد است. هتلی چهار ستاره که در سال 1374 شمسی با نام هتل انقلاب کار خود را شروع کرد. این هتل که در سال 1394 بازسازی شد امروزه دارای 53 اتاق در سه طبقه می باشد. از جمله مزایای آن دسترسی اسان به مرکز شهر است.

معرفی کلی

شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری یکی از سرسبزترین شهرهای ایران است که دارای قدمتی دیرینه می باشد. قدمتی که طبق نظر باستان شناسان به حکومت ساسانیان و اشکانیان می رسد. شهرکرد در گذشته با نام دهکرد شناخته می شده که احتمالا دلیل آن حضور دامپروران، چوپانان و چادرنشینان در مناطق و چمنزارهای جنوبی بوده است چرا که در دوران پیش از اسلام، به تمام افراد چادرنشین و گله دار، «کرد» گفته می شد.

شهرکرد با جاذبه های طبیعی فراوان و چشم اندازهای خیره کننده و اب و هوایی معتدلی که دارد یکی از برترین ییلاق های ایران محسوب می شود. این شهر به قدری زیباست که برخی ان را به عنوان سوئیس ایران می شناسند. رودهاي خروشان و آبشارهاي زيبای اطراف شهرکرد دل هر بیننده ای را می رباید و این شهر را خواستنی تر می کند.

از طرفی بناهای تاریخی بسیار زیادی در گوشه و کنار این شهر وجود دارد که دقیقا مانند گنج های باارزشی گردشگران را به تماشای خود دعوت می کنند. از جمله این بناها مسجد جامع شهرکرد است که از قدیمی ترین بناهای تاریخی و مذهبی این شهر می باشد. در ادامه با این بنا و سایر بناها و نیز جاهای دیدنی شهرکرد مخصوصا جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان بیشتر اشنا می شویم.

بناهای تاریخی

موزه باستان‌ شناسی

موزه باستان‌ شناسی شهرکرد که با نام حمام پرهیزکار هم شناخته می شود در خیابان ولیعصر شمالی شهرکرد قرار دارد. این حمام که در دهه ۲۰ هجری شمسی احداث شده یکی از آخرین بناهایی است که در دوران پهلوی ساخته شده است. خانواده آزاده این بنا را در دهه ۳۰ هجری شمسی وقف عام کرده و امروزه دارای کاربری موزه می باشد. از جمله اشیائ با ارزشی که در این موزه نگهداری می شود می توان به ابزارهای سنگی مربوط به دوران نوسنگی، مجسمه ‌های گلی با قدمت ۹۰۰ ساله، ابزار و ظروفی مربوط به هزاره دوم و پنجم قبل از میلاد و… اشاره کرد.

مسجد جامع شهرکرد

مسجد جامع شهرکرد که در مرکز محله عليای شهرکرد قرار دارد به دستور «حاج محمدرضا خان» در قرن ۱۳ هجری قمری در مساحتی حدود ۲۵۰۰ متر مربع احداث شده است. این مسجدکه یکی از بناهای تاریخی شهرکرد می باشد دارای سه درب ورودی در شمال، شرق و غرب خود است.

از جمله نکات قابل توجه این بنا می‌توان به تزئینات و کاشی‌ کاری ‌های هفت رنگ آن اشاره کرد. مسجد جامع شهرکرد از لحاظ معماری شبیه به مسجد «حکیم اصفهان» است و داراي صحنی بزرگ، ایوان، غرفه های متعدد، مناره و شبستان های مختص به تابستان و زمستان می باشد.

حمام خان

حمام خان یک بنای تاریخی است که ساخت آن به سال ۱۲۷۰ هجری قمری برمی گردد. این حمام در قسمت جنوب غربی مسجد جامع شهرکرد به دستور «حاج محمدرضا خان» بنا شده است و دارای معماری بسیار زیبا و استحکام بالایی می باشد.

مسجد اتابکان

مسجد اتابکان که یادگاری از دوره اتابکان است در خیابان ولیعصر شهرکرد قرار دارد. قدمت این مسجد به ۸۰۰ سال پیش بر می گردد. از آنجا که این مسجد تاریخی طرفداران زیادی دارد و یک جاذبه گردشگری محسوب می شود همواره سعی شده با گذشت زمان محفوظ بماند لذا بارها مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته است.

امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون

امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون که در خیابان ولی ‌عصر جنوبی شهرکرد واقع شده است یکی از آثار ملی ایران می باشد. قدمت این بنا به دوران قاجاریه باز می ‌گردد. گفته می ‌شود که حلیمه و حکیمه خاتون دختران «ابراهیم مجاب» از فرزندان «حضرت امام موسی ‌بن‌ جعفر» هستند.

خانه ستوده چالشتری

خانه ستوده که در ۸ کیلومتری شمال شرق شهر کرد در خیابان بهار واقع شده بخش اندرونی قسمت شاه ‌نشین قلعه چالشتر است که تنها بخش باقی ‌مانده از این مجموعه تاریخی است. قدمت قلعه چالشتر به دوران صفویه و قاجاریه برمی گردد. خانه ستوده علاوه بر معماری بسیار زیبایی که دارد شامل سه موزه آثار سنگی، کار و زندگی و موزه مردم‌ شناسی نیز می باشد که موجب جذب تعداد بیشتری از گردشگران خواهد شد.

قلعه شمس آباد

قلعه شمس ‌آباد که در 15 کیلومتری شهرکرد قرار گرفته قدمتی بیش از 120 سال دارد. این بنا در اوایل دوره حکومت پهلوی، به دستور «یوسف خان امیر مجاهد» از خان های بختیاری در دو طبقه احداث شد. این بنا ستون های مکعب شکلی دارد که با نقش هایی از گیاهان و تصاویری از انسان (پیکر مردانی مسلح با لباس محلی)، تزيین شده است.

قلعه دزک

قلعه دزک که در ۲۲ کیلومتری شهرکرد در روستای دزک واقع شده یکی از زیباترین قلعه های تاریخی شهرکرد است. قدمت این قلعه که معماری داخلی بسیار زیبایی دارد به دوران قاجار برمی گردد. از جمله نکات جالب توجه در مورد قلعه دزک اقامت علامه دهخدا به مدت شش ماه در این قلعه است. طبق گفته شخص دهخدا ایده نوشتن امثال و حکم و لغتنامه در این قلعه به ذهن وی رسیده است.

پل زمان خان

پل زمان خان که در فاصله 27 کیلومتری شهرکرد قرار دارد یک اثر تاریخی است که به دستور یکی از روسای عشایر به نام زمان خان به صورت دو دهنه هشت متری بر زاینده رود بنا شده است. این بنا، یک بار در سال ۱۰۲۲ هجری قمری توسط کارگزاران حکومت صفوی و بار دوم در سال ۱۳۲۲ هجری قمری به دست «حاج عبدالحسین قزوینی مالک قریه چمعالی» بازسازی شده است.

این پل تلفیقی بسیار زیبا از همکاری تاریخ و طبیعت است. با بازدید از پل زمان خان می توانید همزمان از دیدن یک اثر تاریخی و طبیعت زیبای اطراف آن لذت ببرید؛ از طرفی می توانید از امکانات رفتینگ (قایق سواری بر رودخانه های خروشان) نیز استفاده کنید و لحظات هیجان انگیزی را برای خود و همراهانتان رقم بزنید.

خروج از نسخه موبایل