برای گرفتگی لوله آشپزخانه چه باید کرد؟
گرفتگی لوله فاضلاب یکی از رایج ترین مشکلاتی می باشد که به مرور و با گذر عمر لوله و اتصالات ساختمان با آن مواجه هستیم. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب راهکارهای متعددی وجود دارد که با توجه به دلیل گرفتگی لوله و نوع مواد موجود در مجرای عبور فاضلاب باید بهترین گزینه را انتخاب نمود. مجموعه لوله بازکنی تجریش یکی از باسابقه ترین گروه های و تهران در ادامه به 12 روش باز کردن لوله فاضلاب در خانه اشاره خواهد نمود.
بهترین روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب کدام است؟
قبل از بررسی راه حل ها و روش باز کردن لوله فاضلاب، لازم است نکات مهم برای انتخاب بهترین روش را بدانید. در انتخاب راه حل ها و روش هایی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد، لازم است ابتدا بدانید که دلیل گرفتگی لوله فاضلاب چیست؟ به عبارت دیگر، باید بدانید که چربی، مو و تکه های مواد غذایی باعث این گرفتگی شده است یا ورود مصالح ساختمانی مانع از عبور فاضلاب در لوله ها می باشد؟ ع
لاوه براین، لازم است به جنس لوله و اتصالات نیز توجه داشته باشید، چون استفاده از برخی مواد شیمیایی ممکن است منجر به آسیب وارد شدن به لوله های فاضلاب و ایجاد سوراخ در آنها گردد. در نتیجه می توان گفت، بهترین روش باز کردن لوله فاضلاب راه حل یا مجموعه ای از راه حل ها می باشد که با نوع مواد موجود در فاضلاب و جنس لوله و اتصالات سازگری کامل داشته باشد. لازم به ذکر است که اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله فاضلاب عبارتند از:
- تجمع مو و پرز و نخ در لوله های فاضلاب
- گرفتگی لوله فاضلاب بخاطر انباشته شدن مواد شوینده و صابونی
- انباشته شدن تکه های مواد غذایی در مسیر عبور فاضلاب آشپزخانه
- گرفتگی لوله فاضلاب به علت تجمع دستمال توالت و دستمال کاغذی
- گیر کردن اشیای فلزی یا پلاستیکی در لوله دستشویی و توالت
- انباشته شدن مصالح ساختمانی در چاه فاضلاب
روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب
از بهترین و کاربردی ترین روش های بازکردن لوله فاضلاب می توان به گزینه های زیر اشاره نمود که تمام این موارد باید با رعایت استانداردها و اصول ایمنی صورت گیرند:
1- استفاده از آب جوش برای رفع گرفتگی فاضلاب
یکی از اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله های فاضلاب آشپزخانه و سینک ظرفشویی، انباشته شدن زیاد ذرات چربی و روغن می باشد. در نتیجه بهتر است با مشاهده کوچکترین گرفتگی لوله سینک ظرفشویی و سایر چاه ها، از آب جوش برای رفع این مشکل استفاده نمایید. مراحل انجام دادن این کار به این صورت است:
- آب جوش به مقدار زیاد تهیه کنید
- یک طرف آب جوش در لوله های فاضلاب بریزید. بهتر است تا چند دقیقه هیچ چیز دیگری وارد لوله ها نشود تا آب جوش فرصت باز کردن چربی ها را داشته باشد.
- پس از چند دقیقه مجدد آب جوش بریزید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید.
- پس از باز شدن کامل لوله فاضلاب، مقدار زیادی آب در چاه یا سینک ظرفشویی بریزید تا مسیر عبور به طور کامل شستشو داده شده و تمیز گردد.
2-باز کردن چاه توالت با مواد شوینده
برای باز کردن چاه توالت می توان از محلول بسیار موثری که با مایع ظرفشویی ساخته میشود استفاده کنید. مقداری از مایع ظرفشویی را با آب ترکیب کنید و کمی حرارت دهید و در نهایت در چاه توالت بریزید. پس از چند آب بسیار داغ درون چاه بریزید تا به طور کامل مسیر تمیز شود.
3- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با نمک و سرکه
از رایج ترین روش های باز کردن لوله فاضلاب، استفاده از محلول های مختلف می باشد که هر یک قدرت تمیزکنندگی خاصی دارند. استفاده از محلول نمک و سرکه یکی از کم خطرترین راه حل ها برای رفع این گرفتگی ها می باشد. برای این منظور ابتدا نمک و سرکه را به اندازه مساوی با هم ترکیب نموده و بلافاصله در لوله فاضلاب بریزید. با انجام واکنش نمک و سرکه، محلول شروع به جوشش میکند و باعث میشود چربی و مو و مواد مسدود کننده لوله از بین بروند. پس از انجام این مرحله و باز شدن لوله فاضلاب، مقدار زیادی آب بریزید تا مسیر را به طور کامل تمیز کند.
4- بازکردن لوله فاضلاب با محلول نمک و جوش شیرین
از دیگر روش های باز کردن لوله فاضلاب می توان به استفاده از ترکیب نمک و جوش شیرین اشاره نمود. در این روش لازم است مقدار مساوی نمک و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید و درون چاه فاضلاب بریزید. پس از چند دقیقه آب جوش را در چاه بریزید تا مو، ذرات چربی و سایر کثیفی هایی که مسیر عبور فاضلاب را گرفته اند از بین بروند.
5- رفع گرفتگی لوله با محلول سرکه و جوش شیرین
وجود چربی و مو و مواد شوینده ته نشین شده در کف لوله های فاضلاب از اصلی ترین دلایل گرفتگی لوله های حمام و دستشویی می باشد. یکی از راه حل های بسیار موثر برای رفع این قبیل گرفتگی ها استفاده از ترکیب سرکه و جوش شیرین می باشد. البته توجه داشته باشید که پس از ورود سرکه و جوش شیرین به لوله فاضلاب، لازم است حدود یک ساعت صبر کنید. در نهایت حجم زیادی آب را یکباره وارد چاه کنید.
6- بازکردن لوله فاضلاب با جوهر نمک
قبل از اشاره به این راه حل بهتر است بدانید که استفاده از جوهر نمک و محلول های شیمیایی بدون دستکش و عینک و در فضاهای دربسته بسیار خطرناک می باشد. لذا بهتر است در صورت عدم آشنایی با استفاده از این مواد، از افراد حرفه ای و تیم های لوله بازکنی در تهران و شهر مربوطه خدمات دریافت کنید. پس از رعایت نکات ایمنی 3 فنجان جوهر نمک را با 4 لیتر آب ترکیب کنید و در چاه فاضلاب بریزید. سپس به محلول اجازه دهید تا مواد مسدود کننده لوله را از بین ببرد. در نهایت آب جوش در لوله بریزید تا مسیر را باز کند.
7- باز کردن سیفون ظرفشویی
در بسیاری از مواقع استفاده از آب جوش نمی تواند به خوبی مسیر سیفون ظرفشویی را تمیز کند. در این شرایط بهترین گزینه باز کردن سیفون می باشد. برای اینکار لازم است گام های زیر انجام شوند:
- ابتدا یک سطل زیر سینک قرار دهید تا پس از باز شدن سیفون آب به داخل آن بریزد.
- پیچی که خرطومی سیفون را به سینک متصل کرده است با پیچ گوشتی باز کنید.
- تمام لوله و اتصالات سیفون را جدا نموده و با آب گرم بشویید.
- پس از تمیز شدن کامل لوله ها و تخلیه موادی که در مسیر عبور فاضلاب قرار گرفته اند، مجدد سیفون را به سینک متصل کنید.
8- رفع گرفتگی چاه فاضلاب با محلول شیمیایی
استفاده از آنزیم ها و محلول های شیمیایی از دیگر روش هایی می باشد که تاثیر زیادی بر باز شدن مسیر عبور فاضلاب دارد. توجه داشته باشید که برای استفاده از این مواد حتما دستکش و عینک داشته باشید و این کار را در فضای دربسته انجام ندهید. محلول را بر اساس دستور ارائه شده بر روی بسته بندی داخل کاسه توالت یا چاه فاضلاب بریزید و پس از زمان مشخص آب زیادی را وارد چاه کنید.
9- استفاده از فنر دستی
تیم های حرفه ای برای بازکردن لوله فاضلاب، از فنرهای برقی استفاده می کنند. در واقع با فنر زنی لوله فاضلاب باعث میشوید تمام مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب به حرکت درآمده و به بیرون منتقل شوند. علاوه بر فنرهای برقی، نوع دیگری از آنها نیز وجود دارد که می توانید از ابزار فروشی ها تهیه کنید. فنر دستی را به صورت فشرده تا حد امکان به درون لوله منتقل نمایید و سپس آن را حرکت دهید و بچرخانید. با انجام اینکار به صورت مکرر حجم زیادی از مواد انباشته شده به فنر چسبیده و به بیرون کشیده میشوند.
10- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با تلمبه دستی
از ضروری ترین ابزارهای لوله بازکنی که لازم است در تمام منازل وجود داشته باشد، تلمبه های دستی می باشد. چون بخش زیادی از گرفتگی های لوله فاضلاب را می توان با این تلمبه ها برطرف نمود. تلمبه را روی دهانه چاه قرار دهید به طوریکه امکان ورود هوا به چاه وجود نداشته باشد. سپس به صورت مرتب و سریع تلمبه را پایین و بالا کنید. چند مرتبه این کار را تکرار کنید و در هر مرتبه نحوه ورود آب به چاه را بررسی نمایید. اگر با این راهکار گرفتگی لوله فاضلاب برطرف نشد، به سراغ سایر روش ها بروید.
11- باز کردن لوله فاضلاب با جاروبرقی آب
اگر به جاروبرقی های آب دسترسی دارید براحتی می توانید مسیر لوله های فاضلاب را با آنها باز کنید. جاروبرقی آب نوع خاصی از جاروبرقی ها می باشد که به جای خاک، دارای قابلیت مکش آب را داشته و عبور مایعات به آن به تجهیزات داخلی آسیب وارد نمی کند. برای استفاده از این نوع جاروبرقی، لوله جارو را به درون چاه یا کاسه توالت منتقل کنید و دهانه چاه را به طور کامل با پارچه مسدود کنید. با انجام این کار راه های ورود هوا به درون چاه مسدود خوهند شد و با روشن کردن دستگاه، محتوی لوله به کیسه جاروبرقی منتقل خواهد شد.
12- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با قلاب فلزی
در صورت عدم دسترسی به فنر می توان با وسایل موجود در منزل ابزاری بسیار کاربردی برای باز کردن لوله فاضلاب ساخت. به عنوان مثال، با کمک چوب لباسی های فلزی و مقاوم می توان چیزی شبیه به قلاب تهیه کرد. برای این منظور کافیست ابتدا چوب لباسی را به طور کامل باز کنید تا به یک میله بلند تبدیل شود. در نهایت نوک میله را به شکل قلاب خمیده کنید و میله را به درون لوله فاضلاب منتقل نمایید. با انجام اینکار می توان بخش زیادی از مواد و جرم های مسدود کننده لوله را به بیرون بکشید.
13- باز کردن لوله فاضلاب با سود پرک یا سود سوز آور
سود پرک یا سود سوز آور یکی از قوی ترین مواد قلیایی می باشد که قدرت بسیار بالایی در چربی زدایی دارد. این مواد واکنش پذیری بالایی داشته و در صورت تماس با نم و رطوبت پس از واکنش حرارت تولید می کند. این حرارت ذرات چربی و لایه های روغنی انباشته شده بر روی جداره لوله های فاضلاب را از بین برده و باعث رفع گرفتگی آن میشود. البته دقت داشته باشید که این مواد منجر به خفگی و همچنین سوختگی پوست میشود و به همین دلیل لازم است از دستکش و ماسک و عینک استفاده شود و درب نیز باز باشد.
14- باز کردن لوله فاضلاب با نوشابه
نوشابه قدرت بسیار کمی در رفع گرفتگی و از بین بردن مواد انباشته شده در مسیر لوله های فاضلاب دارد. از این قبیل مواد بیشتر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده میشود که لایه های کمی از چربی و روغن در مسیر پساب ها قرار گرفته است. پس از ریختن نوشابه گازدار درون سینک، لازم است آب جوش نیز برای شستشو وارد لوله ها شود.
15- رفع گرفتگی لوله فاضلاب با اسید رقیق
استفاده از اسید رقیق برای باز کردن لوله فاضلاب و رفع گرفتگی آنها توصیه نمیشود. چون این مواد خورنده بوده و به همین دلیل به جداره لوله های پلاستیکی آسیب وارد می کند. حتما دقت داشته باشید که مواد اسیدی تا حد امکان رقیق باشند تا از آسیب های جدی به لوله ها جلوگیری شود.
16-رفع گرفتگی لوله فاضلاب با چنگک فلزی
در بسیاری از مواقع دلیل گرفتگی لوله های فاضلاب گیر کردن اشیای مختلف در لوله می باشد. در این شرایط کافیست با کمک چنگک و گیره های مخصوص گرفتگی های مسیر را باز کنید. این گیره ها دارای تنوع بالایی بوده و در اندازه های مختلف در ابزارفروشی ها موجود می باشد.
17- استفاده از محلول لوله بازکنی
مواد شیمیایی مختلف تحت عنوان محلول لوله بازکنی در بازار عرضه میشوند که می توانند به عنوان جرم گیر عمل کنند. این مواد لایه های روغن و چربی و صابونی انباشته شده در جداره لوله های فاضلاب را پاکسازی می کند. با پاکسازی لوله ها و جداره آنها بسیاری از گرفتگی های لوله ها رفع خواهد شد.
ارائه خدمات لوله بازکنی در تهران شبانه روزی، فوری و ارزان
علیرغم تمام راه حل های ارائه شده، در بسیاری از مواقع گرفتگی لوله های فاضلاب با هیچ یک برطرف نمی گردد. در این شرایط به ابزارهای مکانیکی نیاز می باشد تا در کمترین زمان این مشکلات را رفع نماید. گروه لوله بازکنی آماده ارائه خدماتی از قبیل لوله بازکنی، تخلیه چاه، و غیره در تهران می باشد. برای برقراری ارتباط با این مجموعه می توانید از راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه استفاده نمایید.
منبع: لوله بازکنی ارزان