مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی ترک فعل شده است/ وزارت بهداشت باید راه بخش خصوصی را در آموزش پرستاری و پزشکی فعال کند
نماینده مجلس در گفت وگو با آنا؛
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در دوره دهم گفت: موافق مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستم و اعتقاد دارم ترک فعل شده است.
حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت مجلس در دوره دهم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره بازنگری مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: موافق این مصوبه هستم و اعتقاد دارم ترک فعل شده است.
وی تاکید کرد: وجود مقاومت های مختلف وزارت بهداشت باعث افزایش مشکلات شده است اگر نگاهی به پیش بانان این وضعیت داشته باشیم زمانی که برای اولین بار دکتر مرندی افزایش ظرفیت اعلام کردند اقدام خوبی صورت گرفت و متناسب با آن زیرساخت ها تقویت شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد اصفهان اضافه کرد: از دو ظرفیت غافل شده ایم که اولی اصل ۴۴ قانون اساسی است که آن را به بخش خصوصی واگذار می کند و اگر محقق شده بود امروزه با کمبود های فراوان مواجهه نشده ایم.
وی تاکید کرد: دومین مسئله سازماندهی در بحث پزشکی از قدم های اساسی است که باید برداشته شود و تا زمانی که سیستم پزشک خانواده را در سراسر کشور راه اندازی نکنیم هیچ فردی نمی تواند اتفاقات را پیش بینی کند.
عابدی بیان کرد: در سیستم پزشک خانواده فردی که سردرد دارد در ابتدا به دکتر مغز و اعصاب مراجعه نمی کند بلکه از همان اول به پزشک خانواده می رود و در آنجا برای رفتن نزد متخصصان دیگر تصمیم گیری می شود.
وی گفت: در بحث پزشک باید در ابتدا سیستم پزشک خانواده با جدیت تهیه شوند تا زمینه کمبود پزشک را دریابیم. کمبود های پرستار به طور واضح هم در بیمارستان و هم در بخش سلامت جامعه رویت می شود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: وزارت بهداشت مکلف است نیروی لازم را بر اساس ظرفیت قانونی برنامه ششم توسعه به بیمارانی که در منزل نیازمند مراقبت هستند اما در بیمارستان شرایط لازم را ندارند قرار دهد.
عابدی بیان کرد: هم اکنون سلامت جامعه توسط پرستاران در بخش های خصوصی برخی شرکت ها ارائه خدمت می شود و از آنجایی که بیمه تقبل هزینه نکرده است؛ بنابراین شرکت های پرستاری ناموفقی داریم.
وی گفت: وزارت بهداشت باید راه بخش خصوصی را در آموزش پرستاری و پزشکی فعال کند و خدمات مراقبت در منزل را تحت پوشش بیمه قرار دهد تا موسسات ارائه خدمات مراقبتی در منزل موفق عمل کنند. اگر صورت مسئله را پاک کرده و معتقد باشیم که پزشکان و پرستاران نباید از سوی بخش خصوصی تربیت شوند مشکل ممکلت را حل نمی کند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت چگونه می تواند در روند فعالیت بخش خصوصی نظارت داشته باشد؟ اظهار کرد: وزارت بهداشت باید تحت عنوان برگزاری امتحانات نهایی یعنی امتحانات بورد نظارت ها را انجام دهد. چه فرقی می کند که فرد از دانشگاه آزاد اسلامی بخش خصوصی یا دولتی دانش آموخته شده باشد؟ وقتی مدت تحصیل این فرد تمام شد باید در امتحان صلاحیت حرفه ای شرکت کند.