بیش از ۸۰ درصد شرکت کنندگان در یک پیمایش ملی اعلام کرده اند که با افزایش برنامه های آموزشی در مدارس برای آشنایی هرچه بیشتر دانش آموزان با روش مدیریت و صرفه جویی برق موافقند و آن را در بهینه سازی مصرف انرژی در کشور مؤثر می دانند.
به گزارش سرخط نیوز بر اساس یافته های نظرسنجی شهریور ماه مرکز افکارسنجی سرمایه که در گستره کشوری و با رعایت استانداردهای علمی انجام شده ۸۹.۹ درصد شهروندان اعلام کرده اند که در فصل تابستان ۱۴۰۳ با قطعی برق مواجه بوده اند.
از این افراد سؤال شده در طول هفته به طور متوسط چه میزان قطعی برق داشته اند که ۳۶.۲ درصدشان گفته اند بیش از ۱۰ ساعت در طول هفته برق نداشته اند؛ قطعی برق ۱۵.۵ درصدشان بین ۷ تا ۱۰ ساعت بوده ۱۸.۷ درصدشان قطعی برق از ۴ تا ۶ ساعت را تجربه کرده اند ۲۲.۸ درصد اعلام کردند بین ۱ تا ۳ ساعت از نعمت برق محروم بوده اند و کمتر از ۷ درصد هم زیر یک ساعت در هفته قطعی برق داشته اند.
در مقابل ۱۰.۱ درصد از پاسخگویان به این پیمایش هم گفته اند که تابستان امسال هرگز با قطعی برق مواجه نشدند.
۳۲.۲ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به سؤالی درباره تبعات و اثرات بی برقی بر زندگی و کسب و کار شهروندان گفته اند که بیشترین مشکلی که از قطعی مکرر برق در تابستان گذشته تجربه کرده اند «اُفت کیفیت زندگی» شان در زمینه های مختلف بوده است.
در ادامه از پاسخگویان پرسیده شد آیا لازم است که در مدارس و مراکز عمومی برنامه های آموزشی یا تبلیغاتی بیشتری در خصوص مصرف بهینه برق اجرا شود که ۱۳.۱ درصد پاسخگویان گفته اند به میزان خیلی کم و کم نیاز است و در مقابل ۸۶.۱ درصد هم این کار را به میزان زیاد و خیلی زیاد ضروری دانسته اند.
از آنها همچنین سؤال شد که بیشترین آگهی و آموزش کاهش برق را در کجا مشاهده کرده اند که ۳۲.۸ درصدشان این تبلیغات را از طریق رسانه ها مشاهده کرده بودند ۳۱.۸ درصد گفتند که بیشترین آگهی و آموزش کاهش برق را از طریق تبلیغات پیامکی دیده اند ۱۵.۸ درصد در فضای مجازی ۳.۴ درصد در تبلیغات شهری و ۱۴ درصد نیز اعلام کردند با هیچ آگهی و آموزشی در مورد کاهش مصرف برق مواجه نشده اند.
۴۸.۹ درصد از پاسخگویان به این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که آیا با کمپین مدیریت مصرف برق (کمپین با انرژی) آشنا هستند اعلام کردند با این کمپین آشنایی دارند اما ۵۱.۱ درصد دیگر با این کمپین آشنا نبوده اند.
وقتی از شرکت کنندگان در نظرسنجی در خصوص میزان همراهی شان با کمپین با انرژی برای صرفه جویی در مصرف برق سؤال شد ۲۷.۲ درصدشان اعلام کردند به میزان خیلی کم و کم با این کمپین همراهی داشته اند اما ۷۲.۸ درصد از همراهی و مشارکت خیلی زیاد خود در این کمپین خبر دادند.
از نظر جنسیت ۵۱ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی که در گسترده کشوری انجام شده آقا و ۴۹ درصد خانم بودند که تحصیلات ۵۴.۵ درصدشان از زیردیپلم تا پیش دانشگاهی بود و ۴۵ درصد تحصیلات دانشگاهی و ۰.۵دهم درصدشان هم تحصیلات حوزوی داشتند.
در خصوص رده ی سنی نیز ۱۰.۳ درصد پاسخ دهندگان را جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال تشکیل می دادند و ۷۷.۲ درصد بین ۲۶ تا ۵۵ سال قرار داشتند و ۱۲.۵ درصد هم افراد بالای ۵۶ سال بودند.
از نکات جالب توجه در یافته های نظرسنجی مذکور ارتباط معنادار بین تحصیلات بالای شرکت کنندگان با رعایت الگوی مصرف از سوی آنها بوده و در تناسب جنسیت هم زنان اعلام کرده اند که بیش از مردان در مصرف برق صرفه جویی می کنند.
انتهای پیام