نحوه نصب یکی از پیش شرطهای اساسی در جهت عملکرد صحیح و کارکرد مناسب آن سیستم است و نصاب باید دقت ویژهای بر اجرای مشخصه های طراحی اولیه مانند کاهش و به حداقل رساندن تعداد اتصالات مکانیکی تا حد ممکن را در نظر داشته باشد. مثال دیگر، دقت در انتخاب قطر داخلی لوله انتقال مبرد است به نحویکه افت فشار در آن به حداقل برسد. این امر موجب افزایش کارایی سیستم و کاهش مصرف انرژی آن میگردد. در انتخاب قطعات نیز باید دقت گردد که فشار/دمای عملکرد سیستم با شرایط تبخیر و کندانس مبرد همخوانی داشته باشد. راه اندازی: نحوه نگهداری سیستم تاثیر بسزایی در راندمان و قابلیت عملکرد آن دارد. مدار مبرد بایستی خشک و تمیز بوده و گاز مبرد در آن به نحو صحیحی تزریق شده باشد.
تجهیزات کنترلی باید طوری تنظیم شوند که دما/فشار بخار در حداکثر و دما/فشار کندانس در حداقل ممکن خود باشند. تغییر مبرد: تحت شرایط معینی ممکن است بهرهبردار بخواهد که مبرد سیستم تهویه مطبوع یا تبرید خود را از یک مبرد غیرقابل اشتعال به مبرد جایگزین مانند هیدروکربنها تغییر دهد. موارد ذیل از دلایل این امر میتوانند باشند: * افزایش راندمان سیستم * کاهش اثرات زیست محیطی * مقرون به صرفه بودن مبرد جدید * عدم امکان تامین مبرد موجود بایستی دقت داشت که چنانچه سیستم با مبرد موجود در شرایط نرمال کار میکند، معمولا نیازی به تغییر مبرد نیست.
متوقف کردن و دمونتاژ کردن سیستم متوقف کردن کارکرد یک سیستم، دمونتاژ کردن و تخریب قطعات یک سیستم در پایان طول عمر آن سیستم انجام میشود. اکثر اقداماتی که در این مرحله انجام میشوند بصورت عمومی بوده و به نوع مبرد بستگی ندارند.
اصول اولیه نگهداری تجهیزات برودتی چیست؟
کلیه افرادی که در امر نگهداری تجهیزات برودتی صنعتی مشغول به کار هستند در طی یک روز با طیف گسترده ای از کارها مواجه هستند. نصب، تعمیر، نگهداری و راهبری یک سیستم در طی مدت بهره برداری تجهیزات برودتی از جمله وظایف این افراد می باشد. بنابراین آموزش مداوم و کسب مهارت های لازم در این راستا از جمله اهداف اصلی تشکیلات پشتیبانی شرکت انجماد سیستم است.
موارد مهم مربوط به اصول نگهداری به شرح زیر می باشد:
نصب
نحوه نصب سیستم تجهیزات برودتی سردخانه یکی از پیش شرط های اساسی در جهت عملکرد صحیح و کارکرد درست دستگاه ها می باشد لذا نصاب های سیستم های تبرید باید دقت ویژه ای بر اجرای مشخصه های طراحی اولیه داشته باشند. یک نصاب سیستم باید توجه کافی به آموخته های خود جهت نگهداری و نظارت آن سیستم داشته باشد.
راه اندازی
راه اندازی تجهیزات برودتی و سیستم های تبرید تاثیر به سزایی در راندمان و قابلیت عملکرد دستگاه ها دارد. بنابراین انجام اینکار باید به افراد با تجربه و آموزش دیده واگذار شود.
صلاحیت پرسنل و شرکت های خدماتی
پرسنل مسئول انجام اقدامات نصب و راه اندازی و نگهداری تجهیزات برودتی بایستی صلاحیت لازم (دانش و مهارت) در کارهای محوله را داشته و دارای مدرک مربوطه در خصوص صنایع تبرید و تهویه مطبوع باشند. اطلاعات کافی در خصوص آخرین استانداردها قوانین و مقرارات از الزمات دانش اینگونه افراد محسوب می گردد.
شرکت های خدمات و نگهداری می بایستی تجهیزات و ابزار آلات مورد نیاز صنعت تبرید مانند ابزار آلات لوله کاری، نگهداری و جا به جایی مبرد، و دستگاه های الکترونیکی را به تعداد کافی از هر یک را در اختیار تکنسین قرار دهند.
وظایف مالکان و بهره برداران
مالکان و بهره برداران سیستم های برودتی بایستی دارای دانش کافی در مورد دستگاههای خود را داشته و بر اساس قوانین رایج در کشور ایران نسبت به تهیه و تدوین برنامه نگهداری پیشگیرانه اقدام لازم به عمل آوردند.
نکات مهم
1. هنگام انجام تعمیرات از علائم هشدار دهنده زیر بر روی نقاط حساس استفاده کنید.
2. از پاشیدن آب بطور مستقیم روی تجهیزات الکتریکی مانند الکترو موتور، کندانسور و کمپرسور و تابلوی برق و کنترل ها اکیدا خودداری نمائید .
3. اجرای سیم کشی و اتصالات الکتریکی سیستم های سرد کننده مانند انواع یخچال های فروشگاهی و یخچال صنعتی و سردخانه ها باید توسط افراد متخصص آگاه به این فنون انجام شود و انجام اینگونه کارها را به افرادیکه آموزش ندیده اند محول نکنید که خطرات جبران ناپذیری را در بر خواهد داشت .
4. به منظور حفاظت اشخاص در مقابل برق گرفتگی اجرای سیم اتصال زمین )ارت ( در تاسیسات الکتریکی اجباری است ، لذا قبل از راه اندازی دستگاهها از وجود اتصال زمین اطمینان حاصل نمائید .
5. همواره وضعیت بالانس و حرکت آزادانه پره ملخی فن های کندانسور و فن های اواپراتور را کنترل و مورد بازدید قرار دهید و هرگونه صدای غیر عادی را فورابرطرف کنید .
6. وجود لکه های روغن در مسیر لوله کشی ، مدار تبرید و اتصالات نشان از وجود نشت گاز مبرد می باشد . پس از نظافت کامل نسبت به رفع نشتی و شارژگاز اقدام کنید .
7. استفاده از این دستگاه ها توسط افراد با توانایی فیزیکی ، حسی عقلی محدود و همچنین کودکان را در بر نمی گیرد .
8- از کارکردن به تنهایی در اتاق سردخانه بایستی خودداری شود و قبل از بستن درب سردخانه بایستی ضمن بازدید اطمینان حاصل شود که کسی در سردخانه باقی نمانده باشد .
انواع تأسیسات حرارتی و برودتی
تأسیسات حرارتی به آن دسته تجهیزاتی گفته می شود که برای گرم کردن محیط و ساختمان از آن ها استفاده می شود. در مقابل تأسیسات برودتی برای خنک کردن محیط مورد استفاده قرار می گیرد. برخی سیستم ها مانند هواسازها می توانند هر دو عملکرد را داشته باشند یعنی در فصول گرم خنک کننده و در فصول سرد گرم کننده باشند.
تأسیسات گرمایش و سرمایش در یک دسته بندی به دو گروه تقسیم می شوند. سیستم های مرکزی و غیر مرکزی. سیستم های مرکزی مانند موتورخانه گرمای یک ساختمان را تامین می کنند؛ به این معنا که کل گرمایش واحدهای یک ساختمان یا مجتمع از طریق یک مرکز که احتمالا موتورخانه است تامین می شود. در موتورخانه از دیگ های آبگرم و سیستم آب برای گرمایش استفاده می شود. سیستم های چیلر نیز با آب خنک یک سیستم سرمایش مرکزی به حساب می آیند.
سیستم های گرمایش و سرمایش غیر مرکزی نیزبه گونه ای است که هر واحد برای خود یک سیستم گرمایش و سرمایش دارد که ارتباطی با واحد دیگر ندارد و به عبارتی خرابی در سیستم های یک واحد ارتباطی به مابقی ندارد؛ در حالیکه در سیستم های مرکزی مشکل در مرکز باعث از کار افتادن سیستم های سرمایشی و گرمایشی کل آپارتمان می شود. اسپیلت و بخاری را می توان نمونه هایی از سیستم های برودتی و حرارتی غیر مرکزی به حساب آورد.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت یخچال شیرینی فروشی شامل یخچال شو کیک ، یخچال ایستاده دکوری، انواع ویترین شیرینی و کیک و نان می توانید با تیم خبره ایران استیل کلد تماس حاصل فرمایید و از نظرات مسئولان فروش بهره بگیرید.