افراد مبتلا به نقرس این غذاها را نخورند
غذاهایی که معمولاً باعث تحریک نقرس میشوند شامل گوشت قرمز، غذاهای دریایی و الکل هستند. در گذشته تصور میشد نقرس یک بیماری مخصوص افراد ثروتمند است و به همین دلیل به آن «بیماری شاهان» میگفتند. علت آن این بود که در گذشته فقط شاهان و افراد ثروتمند میتوانستند گوشت و غذاهای دریایی مصرف کنند.
برای جلوگیری از حملات نقرس باید از مصرف غذاهایی با مقدار پورین و فروکتوز بالا خودداری کرد. اگرچه تحقیقات نشان داده است که سبزیجات با مقدار پورین بالا باعث تحریک حملات نقرس نمیشوند. در ادامه به چند خوراکی با فروکتوز یا پورین بالا اشاره میکنیم که بهتر است از مصرف آنها خودداری شود:
انواع گوشت قرمز و جگر
انواع ماهیها و غذاهای دریایی
نوشیدنیهای شیرین مخصوصاً آبمیوه
شیرینیهای افزودنی
غذاها و نوشیدنیهای تخمیر شده
کربوهیدراتهای تصفیه شده مثل نان سفید، کیک و کوکیها. اگرچه این مواد حاوی فروکتوز یا پورین بالایی نیستند، اما مقدار کمی ریزمغذی دارند و میتوانند باعث افزایش سطح اوریکاسید شوند.