بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت معمولاً چهار تا هفت روز پس از آلودگی توسط پشه آلوده علائم این بیماری شروع می شود. بیماری دانگ باعث بروز تب بالای ۱۰۴ فارینهایت (۴۰ درجه سلسیوس) و حداقل دو مورد از علائمی مانند سردرد درد عضله استخوان و درد مفصلی حالت تهوع استفراغ درد پشت چشم ها تورم غدد لنفاوی راش می شود.
البته بسیاری از افراد به ویژه کودکان و نوجوانان ممکن است هیچ علائم یا نشانه هایی را در طی یک فرم خفیف بیماری دانگ تجربه نکنند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۰ آذر ماه بالغ بر ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.
۶۷۷ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۶۶۶ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده اند و انتقال محلی محسوب می شوند.
همچنین ۶ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استان های کشور شناسایی و تشخیص داده شده اند. این بیماران در شهرستان های شهرکرد مشگین شهر اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شده اند.
همچنین از اول سال جاری تاکنون سه مورد چیکونگونیا گزارش شده است که هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور داشته اند و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده اند.
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان سیستان و بلوچستان بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان های گیلان مازندران اردبیل آذربایجان شرقی زنجان و قزوین صید شده است.
گفتنی است که بهسازی محیط زیست از طریق جمع آوری زباله ها و مکان هایی که ممکن است آب باران و آب های سطحی در آنها ذخیره شود از اقدامات ضروری برای پیشگیری از گسترش پشه آئدس و بیماری تب دنگی است.
همچنین متخصصان تاکید دارند با توجه به اینکه پشه آئدس روزگرد است و روز ها نیش می زند افراد به ویژه کسانی که به خارج از کشور (کشور های درگیر این بیماری) سفر می کنند باید مراقب بوده و با پوشیدن لباس های آستین بلند تا حد ممکن بدن را بپوشانند و برای دیگر قسمت ها که قابلیت پوشاندن ندارند هم از مواد دافع حشرات استفاده کنند.
همچنین درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد و بیشتر درمان بر روی علائم این بیماری است. در موارد بیشتر تب دنگی را می توان در خانه با مصرف مسکن درمان کرد. برای کنترل درد از مسکن استامینوفن استفاده می شود. مصرف دارو های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و آسپرین برای درمان تب دنگی ممنوع و خطرساز است.