تکثیر دام های بومی در معرض انقراض با فناوری تولید جنین در کشور

فناوری

تکثیر دام‌های بومی در معرض انقراض با فناوری تولید جنین در کشور

تفاهم نامه ای سه جانبه میان یکی از شرکت های وابسته به پژوهشگاه ابن سینا مؤسسه تحقیقات علوم دامی و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با هدف تکثیر و حفظ نژادهای بومی در معرض انقراض کشور به امضا رسید.

به گزارش سرخط نیوز دکتر محمدمهدی نادری مدیرعامل این شرکت فناور در این باره گفت: هدف اصلی ما از این تفاهم نامه شناسایی و افزایش جمعیت نژادهای گاو بومی در معرض انقراض است. بر اساس این تفاهم نامه ابتدا مؤسسه تحقیقات علوم دامی نژادهای بومی مذکور را شناسایی کرده و پس از تأیید مرکز اصلاح نژاد دام کشور قادر خواهیم بود از این نژادها جنین تولید کرده و جمعیت پایه آنها را تقویت کنیم.

وی با اشاره به مزایای نژادهای بومی نسبت به نژادهای خارجی گفت: نژادهای بومی بعضاً نسبت به برخی بیماری ها مقاوم ترند و برخی از آنها مانند نژاد سیستانی می توانند از علوفه های کم ارزش زیست بوم خود مانند خارشتر که برای سایر نژادها قابل مصرف نیست استفاده کنند. همچنین بعضی از این نژادهای بومی نسبت به شرایط زیست محیطی خود اعم از گرما و رطوبت بالا بادهای موسمی گرد و خاک و سرمای شدید بسیار مقاوم تر هستند.

دکتر نادری در ادامه در خصوص نژادهای خارجی اظهار کرد: نژادهای تجاری که امروزه با شاخص های خوب تولیدی در کشورهای مختلف مشاهده می شوند نیز همین نژادهای بومی آن کشورها بوده اند که طی یک برنامه اصلاح نژادی توانمندی های ژنتیکی و فنوتیپی آنها ارتقاء یافته و هم اکنون با مقبولیت بالا از سوی دامداران در آن کشور و نیز سایر کشورها مواجه شده اند. 

وی یادآور شد: بدین ترتیب بسیار شایسته است تا ابتدا با افزایش جمعیت گاوهای بومی کشور با استفاده از فناوری های نوین تولید مثلی زمینه را برای اقدامات اصلاح نژادی آنها فراهم کرده و سپس در وهله بعد با ارتقای پتانسیل ژنتیکی آنها طی چند نسل ضمن حفظ خصوصیات مطلوب نژادهای بومی به بهبود صفات تولیدی و تولید مثلی آنها روی آورد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این پروژه قرار است از پاییز امسال برای اولین بار در کشور در زمینه حفظ و ارتقای گاوهای بومی از نژادهای مختلف به مرحله اجرا برسد. ما امیدواریم با انجام این گونه پروژه ها و ارتقای توانمندی دام های بومی کشور ضمن جلوگیری از انقراض آنها زمینه جهت افزایش پتانسیل ژنتیکی و خوداتکایی به آنها در کشور بیشتر شود.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل