سرخط نیوز/اصفهان علی دهباشی در ادامه شبهای بخارا، شب «منظر تاریخی فرهنگی و طبیعی تیمره، میراثی در خطر» را برگزار میکند که منطقهای تاریخی بین دو استان اصفهان و مرکزی و دارای سنگنگارههای ارزشمندی است.
در هفتصد و پنجاه و ششمین شب از شبهای بخارا که به بررسی منطقه باستانی تیمره (منطقهای بین روستای «غرقاب» در شهرستان گلپایگان واقع در استان اصفهان و روستای «مزاین» در شهرستان خمین واقع در استان مرکزی) اختصاص یافته، حکمتالله ملاصالحی، علی عصار، محمدمهدی کلانتری و علی دهباشی به بیان جنبههای مختلف این میراث ارزشمند خواهند پرداخت که مستعد ثبت در یونسکو است.
منظر تاریخی، فرهنگی و طبیعی تیمره که به بهشت سنگنگارههای ایران شهرت دارد، مجموعهای شامل بیش از ۲۰ هزار سنگنگاره در منطقهای به وسعت ۱۵۰ کیلومترمربع است که سال ۱۳۸۹ بهعنوان میراث فرهنگی مشترک میان دو استان اصفهان و مرکزی ثبت ملی شد. این منطقه که یکی از با ارزشترین سایت – موزههای روبارز جهان است بهعنوان یکی از کهنترین مراکز اجتماعی بشر در محور شمال غرب فلات مرکزی ایران با دیرینگی ۴۰ هزار ساله شناخته میشود و از همین رو است که گلپایگان و خمین را نیز سرزمین سنگنگارههای کهن نامیدهاند، ضمن اینکه «خاستگاه هنر کهن بشری» توصیفی است که از سوی بسیاری از پژوهشگران درباره منظر تاریخی، فرهنگی و طبیعی تیمره بهکار برده شده است.
شب «منظر تاریخی فرهنگی و طبیعی تیمره، میراثی در خطر» به همت مجله بخارا و با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، امروز یکشنبه (۳۱ تیر ماه) ساعت ۱۷ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در تهران، خیابان نجاتالهی (ویلا)، چهارراه ورشو، برگزار میشود. ورود در این برنامه برای همه آزاد است.
انتهای پیام