عناب میوهای با طبع معتدل و مرطوب و سرشار از خاصیت است که در مطلب خواص عناب همه را گفتیم. استفاده از آن موجب تصفیه و تولید خون شده و برای درمان خارش بدن بسیار مفید است. امروزه بسیاری از انسانها به دلیل سبک زندگی نادرست با بیماریهای گوناگون دست و پنجه نرم میکنند.
دیابت یکی از بیماریها خاموش است که در این بخش از سلامت نمناک قصد داریم با معرفی عناب به عنوان میوهی برای پیشگیری از دیابت بپردازیم، در همین ابتدا بد نیست بدانید خوردن روزانه پنج دانه عناب برای کنترل میزان قند خون موثر میباشد.
ارتباط مصرف عناب و دیابت
دیابت یک بیماری بسیار پیچیده است و مهمترین نکته پس از مصرف دارو رعایت رژیم غذایی خاص است. بیمار باید شاخص گلیسمیک بسیاری از محصولات را بداند تا سطح قند خون طبیعی را حفظ کند. گفته میشود میوهها برای دیابت مفید هستند، اما برخی از آنها به کاهش قند خون کمک میکنند.
عناب به خاطر تاثیرات مثبت آن روی بدن انسان و کاربرد گسترده آن در بیماریهای جدی متعدد مشهور است و به دلیل داشتن ارزش غذایی، میتواند جایگزین غذاهایی شود که دیابتیها نمیتوانند آن را بخورند. به هر حال ۱۰۰ گرم میوه، ۶۰ تا ۱۰۰ کالری دارد بنابراین برای بیماران بسیار مفید است.
عناب و دیابت
عناب به فرد کمک میکند هنگام مصرف داروی دیابت متابولیک بدن را ترمیم و مواد سمی را کاهش دهد در نتیجه یک اثر ترمیمی دارد، تعجبی ندارد، زیرا دارای ترکیب معدنی وسیع مانند فسفر، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن و کبالت به خصوص در مقادیر زیاد است؛ و به دلیل کئومرتیلین موجود در عناب نه تنها قند را افزایش نمیدهد بلکه به تنظیم سطح آن در خون کمک میکند. آزمایشهایی که دانشمندان در دو گروه از بیماران دیابتی انجام داده اند نتایج خوبی را نشان داده است و گروهی، که حدود یک هفته روزانه یک لیوان عناب میخوردند، پایان هفته، قند خون کاملا نرمال داشتند.
همان عنصر شیمیایی (کئومرتیلین) در بلوبری یافت میشود و به آن میوه انسولین گفته میشود، این اطلاعات به دیابتیها کمک میکند در منوی خود تنوع ایجاد کنند، زیرا برای آنها بسیار مهم است. در واقع، به دلیل بیماری آن ها، در انتخاب و آماده سازی منوی خود بسیار محدود هستند.
عناب برای خواب
نکته:
بهتر است که از عنابهای تازه استفاده کنند، زیرا نسبت کربوهیدرات در عناب خشک و فرآوری شده افزایش مییابد و تاثیر منفی بر سطح قند خون فرد بیمار میگذارد، قند به مقدار کربوهیدرات در میوهها بستگی دارد.
نگاهی به خواص دیگر عناب:
عناب طبع معتدل و مرطوب دارد و خاصیت تصفیه و تولید خون آن را همه میشناسند و به رفع خارش بدن و به جلوگیری از آبریزش بینی، التهاب کمک میکند.
اگرچه میوه عناب را برای تنظیم ضربان قلب، درمان تعریق زیاد و خستگی اعصاب استفاده میکنند و در طب سنتی لعاب جوشانده عناب را برای نرم کردن سینه، تنگی نفس، آسم پیشنهاد میکنند علاوه براین این خاصیت ملینی این میوه با جوشیدن در آب یا شیر بیشتر میشود.
اگر از بی خوابی رنج میبرید از هسته عناب استفاده کنید، زیرا خواب آور است علاوه براین برای رفع ورم چشم میتوانید آن را روی چشم بمالید.
یکی از دغدغه مادران امروزی کم اشتهایی کودکان است که با گنجاندن عناب در رژیم غذایی او به جای تنقلات مضر میتوانند به تقویت حافظه و دستگاه گوارش و رفع کم اشتهایی کمک کنند البته لازم به ذکر است که میتوان از پوست درخت عناب به عنوان داوری ضد اسهال و از ریشه گیاه برای درمان سوء هاضمه استفاده کرد.
برای رفع دمل و زخمهای کهنه میتوانید پودر ریشه عناب را بکار ببرید. علاوه براین برگهای آن بند آور خون است و به شکل ضماد در بند آوردن ادرار استفاده میشود.