مراقبت های قبل و بعد تزریق ژل

ژل ها کاربرد های دیگری نیز دارند که می توان به افزایش و شکل دهی به لب ها و همچنین افزایش حجم گونه ها اشاره کرد. از این روش به منظور زاویه سازی صورت و رفع چروک های روی پیشانی نیز می توان استفاده کرد. البته برای این که بتوانید تجربه خوبی را از به دست آورید، لازم است تا نکات مهم قبل از تزریق ژل و بعد از آن را رعایت کنید و به ممنوعیت ها و نکات مهم تزریق ژل توجه داشته باشید.

ماندگاری ژل های تزریق شده و ارتباطش با نکات مهم قبل از تزریق ژل

ماندگاری ژل ها به نوع ژلی که بیمار تزریق می کند بستگی دارد. اصولا ژل های کلاژنی کمترین ماندگاری و ژل های ساخته شده با مواد مصنوعی بیشترین ماندگاری را دارند. اما بهترین نوع ژل از نظر متخصصان ژل های هیالورونیک اسید هستند که ماندگاری آنها متوسط است و علاوه بر جوانسازی موجب آبرسانی پوست نیز می شوند.

نتیجه حاصل شده از تزریق ژل پس از اتمام مراحل تزریق کاملا مشهود است اما با برطرف شدن قرمزی های ایجاد شده بر روی پوست، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. ژل ها به طور استاندارد 9 الی 18 ماه بر روی صورت ماندگار هستند و ماندگاری آنها ارتباط مستقیمی با دارد. به گونه ای اگر نکات مهم پیش از تزریق ژل و پس از آن را به طور کامل رعایت نمایید، می توانید را نیز افزایش دهید.

رعایت نکات مهم قبل از تزریق ژل یا فیلر برای هر قسمت دیگر صورت، می تواند عوارض اندک تزریق چربی به صورت  را کاهش دهد و به ماندگاری آن کمک کند. حداقل به مدت 10 روز قبل از اقدام به تزریق ژل نباید از دارو های ضد التهابی نظیر ژلوفن، آسپرین، ایبوپروفن و … و همچنین دارو های افزایش دهند خونریزی استفاده نمایید. استفاده از نوشیدنی های الکلی و مواد مخدر به مدت حداقل ۲۴ ساعت قبل ممنوع می باشد.

خوردن غذای سبک قبل از تزریق ژل و همچنین نداشتن میکاپ، ضروری می باشد. توصیه می شود که به مدت ۲ الی ۳ هفته قبل از اقدام به تزریق ژل، از انجام درمان های مربوط به دندان جلوگیری نمایید. اگر از دارو های خاصی استفاده می کنید و یا به طور متعدد به ویروس هرپس سیمپلکس (تبخال) مبتلا می شوید، لازم است که حتما قبل از تزریق ژل با پزشک متخصص مشورت کنید.

مراقبت های بعد از تزریق ژل

به همان اندازه که رعایت کردن نکات مهم قبل از تزریق ژل اهمیت دارد، رعایت نکات پس از تزریق نیز الزامی می باشند. پس از تزریق به هیچ عنوان نباید به ناحیه تزریق شده ضربه یا فشار وارد شود. توصیه می شود که برای کاهش کبودی و ورم از کمپرس سرد و به آرامی استفاده کنید.

تا حداقل ۴۸ ساعت بعد از انجام تزریق از خوردن نوشیدنی داغ اجتناب کنید. تا ۲۴ ساعت، خوردن غذا های سفت که نیاز به جویدن زیاد داشته باشند، ممنوع می باشد. همچنین لازم است که به مدت ۴۸ ساعت از انجام ورزش های سنگین خودداری شود.

عوارض تزریق ژل

اگر نکات مهم قبل از تزریق ژل و بعد از آن به طور صحیح رعایت شوند، عوارض تزریق ژل کاهش می یابد. یکی از نکات مهم برای تزریق ژل، انتخاب برند و مارک ژل یا فیلر می باشد. بهتر است از قبل نسبت به انتخاب ژل مناسب تحقیق کنید و با مشورت پزشک مورد اعتماد تان برند معتبری را برای تزریق ژل انتخاب نمایید. زیرا که برند هایی که کیفیت پایینی دارند و یا فیک هستند، موجب بروز عوارض جبران ناپذیری خواهند شد.

ورم در قسمت تزریق و بروز لکه های قرمز و یا حتی کبودی های اندک، از عوارض طبیعی تزریق ژل در نقاط مختلف صورت هستند که با رعایت نکات قبل و بعد از تزریق می توان تا حد چشمگیری آن ها را کاهش داد.

اگر در ناحیه تزریق درد را حس کردید، باید آن را به پزشک تان اطلاع دهید و در صورت صلاحدید از استامینوفن استفاده کنید. بهتر است که از مصرف نمک تا ۴۸ ساعت پس از تزریق فیلر یا ژل خودداری نمایید. زیرا که ورم ناحیه تزریق را افزایش می دهد.

ممنوعیت های فردی برای تزریق ژل

باید توجه داشته باشید که رعایت دقیق نکات مهم قبل از تزریق ژل زمانی می تواند در نتیجه این فرایند تاثیر گذار باشند که محدودیت یا ممنوعیتی نسبت به انجام تزریق ژل نداشته باشید. در واقع خانم های باردار و خانم هایی که در دوران شیردهی قرار دارند، نمی توانند تزریق فیلر را انجام دهند. همچنین توصیه می شود افرادی که به عفونت های پوستی و یا سایر بیماری های پوستی و یا حتی بیماری های خود ایمنی مبتلا هستند، تزریق ژل ها را انجام ندهند.

لازم است بدانید که تزریق ژل برای افرادی که به لیدوکائین و یا دیگر مواد تشکیل دهنده ژل ها حساسیت دارند، خطرناک می باشد. دقت داشته باشید که در صورت انجام سایر روش های جوانسازی، نمی توانید از ژل یا فیلر استفاده نمایید و همچنین تزریق ژل به احتمال زیاد در تست دوپینگ ورزشکاران نیز تاثیر خواهد گذاشت.

تزریق مجدد ژل چه زمانی باید انجام شود؟

تزریق ژل مجدد باید در بازه زمانی بین 1 تا 6 ماه پس از اولین تزریق ژل به صورت انجام شود.

عوارض احتمالی پس از تزریق ژل به صورت

از عوارض احتمالی می توان به انسداد عروق و عفونت اشاره کرد. انسداد عروق بیشتر در مرحله تزریق ژل به صورت رخ می دهد و برای پزشکان قابل مشاهده است. این ناحیه به علت انسداد عروق ممکن است سفید شود یا تغییر رنگ پوست در ناحیه‌ای که تزریق ژل بر آن انجام نشده است، مشاهده شود.

همچنین ممکن است در این ناحیه تاول های کوچکی را مشاهده کنید. در این موقعیت پزشک باید برگشت مویرگی پوست را بررسی کند. اگر بیماران هر یک از این موارد را روی پوست خود مشاهده کردند، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرند.

عفونت های اولیه معمولا در چند روز اول پس از تزریق ژل به صورت رخ می دهد. بیمار ممکن است متوجه قرمزی پوست، حساسیت، تورم، درد و چرک در آن ناحیه شود. در صورت بروز این مشکل، بیماران باید به پزشک مراجعه کنند.

سردرد پس از تزریق ژل به صورت

سردرد پس از تزریق ژل به صورت امری شایع است. رگ های شقیقه پس از تزریق ژل به طور موقت آشکار می شوند. کلینیک تخصصی پوست و مو با گرفتن پروانه تخصصی خدمات پوست و زیبایی از وزارت بهداشت می‌تواند این خدمات را ارائه دهد.

بررسی نتایج پس از تزریق ژل به صورت

بررسی نتایج تزریق ژل به صورت باید در 4 هفته اول انجام شود. بررسی نتایج قبل از 4 هفته مفید نخواهد بود زیرا اغلب مقدار کمی تورم در محل تزریق وجود دارد، بنابراین تا زمانی که این تورم برطرف نشود نمی توان نتایج را مشاهده کرد.

خروج از نسخه موبایل