نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

راه اندازی یک دیزل ژنراتور، شرایط نصب و رعایت اصول ایمنی و کارکردی آن، تاثیری مستقیم بر میزان راندمان کاری آن دارد. بسیاری از کارخانجات و صنایعی هستند که دیزل ژنراتور ها خود را به صورت غیر حرفه ای راه اندازی می کنند و سال ها با راندمانی پایین در حال بهره برداری ناقص از دیزل ژنراتور های خود می باشند.نداشتن آگاهی آن ها و راه اندازی بدون راهنمای مناسب باعث می شود میزان راندمان کسب شده با هزینه ای که پرداخته اند تناسبی نداشته باشد.

دیزل ژنراتور | نصب و راه اندازی

در نصب دیزل ژنراتور، هوای ورودی باید از سمت ژنراتور وارد و از سمت رادیاتور موتور دیزل خارج شود. این امر به دلیل این است که اصولا دمای ژنراتور همیشه پایین تر از موتور دیزل است. که باعث می شود، هوای محیط به راحتی بتواند گرما را از ژنراتور و موتور دیزل جذب کند.

اولین اقدام در نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور ، آماده سازی محیط مناسب است.نصب  یک دیزل ژنراتور، شرایط نصب و رعایت اصول ایمنی و کارکردی آن، تأثیری مستقیم بر میزان راندمان کاری آن دارد.جهت تهویه هوای اتاق محل نصب ژنراتور حتما باید در جهت ورود و خروج هوا پنجره هایی تعبیه گردد. برای داشتن یک دیزل ژنراتور خوب ، میزان بهره وری و عملکرد آن و همچنین افزایش طول عمر دیزل ژنراتور، راه اندازی صحیح و درست و همچنین نصب آن، از مهمترین موارد می باشد.

نحوه ی نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور

همیشه در نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور،  به این موضوع باید توجه کرد ؛ که هوای ورودی باید از سمت ژنراتور وارد و از سمت رادیاتور موتور دیزل ، خارج شود زیرا دمای ژنراتور همیشه پایین تر از موتور دیزل است و این امر سبب می شود که هوای محیط بتواند، به راحتی گرما را از ژنراتور و موتور دیزل جذب نماید.

اگر دیزل ژنراتور به گونه ای نصب شود که تراز نباشد و هنگام کارکردن دچار لرزش شود ، لرزش های ایجادشده در عملکرد سیستم، اشکالاتی به وجود می آورد که طول عمر قطعات دیزل ژنراتور را پایین می آورد.
همچنین مکان نصب باید به گونه ای باشد که انجام کارهای سرویس و نگهداری آن به آسانی انجام شود.

مکان نصب موتور باید طوری طراحی شود که انجام کارهای سرویس و نگهداری آن به آسانی انجام شود. موقع نصب باید دقت لازم را به کار ببرید تا از ورود آشغال، آلودگی و مواد خارجی به داخل سیستم های سوخت خنک کننده یا توربو شارژر جلوگیری شود. قبل از وصل لوله ها و شلینگ های تغذیه موتور، آن ها را با هوای فشرده کاملا تمیز نماید.

فونداسیون چیست؟

برای تراز کردن محل استقرار دیزل ژنراتور ها، لازم است که فونداسیون اجرا شود و برای کاهش لرزش های ایجاد شده توسط موتور دیزلی به کل سیستم باید لرزه گیرهای زیر شاسی به کف فونداسیون بولت کرد.

جهت ساخت فونداسیون به چه نکاتی باید توجه کرد؟

تمیز کردن سیستم خنک کننده یا رادیاتور به چه صورت است ؟

ابتدا باید سیستم خنک کننده را خالی کرد و با شیلنگ آب داخل آن را تمیز کرد تا رسوبات و آلودگی ها همراه آب ، از شیر تخلیه شود.در نهایت سیستم خنک کننده را با مخلوطی از آب خالص و ۱۵ الی ۲۰درصد ضد یخ ، پر کرده و اجازه دهیم موتور یک تا دو روز  با این مواد کار کند و پس از آن سیستم را به سرعت تخلیه کرده و مجددا آن را با آب گرم و تمیز کاملا شستشو دهیم به طوری که آب تمیز از شیر تخلیه خارج شود.

بهترین شرایط آب و هوایی برای نصب  و راه اندازی دیزل ژنراتور چه شرایطی است ؟

هوای باز با جریان هوای آزاد، بهترین شرایط برای نصب و راه اندازی  دیزل ژنراتور می باشد تا سیستم داغ نکند و از توان موتور کاسته نشود.

نحوه ی زانو دادن به لوله اگزوز موتور دیزل

زاویه دادن به لوله اگزوز گاز های خروجی از موتور دیزل ژنراتور برای رسیدن به فضای آزاد بسیار اتفاق می افتد. شعاع زانو دادن از نکات مهم در این زمینه می باشد، شعاع زاویه شما باید 3 برابر قطر لوله اگزوز دیزل ژنراتور باشد. به عنوان مثال چنان چه قطر لوله اگزوز شما 20 سانتی متر است زانویی شما باید دارای شعاع بین 60 تا700 سانتی متر باشد.

نحوه ی سوخت رسانی به دیزل ژنراتور

یکی از موارد بسیار مهم نحوه ی سوخت رسانی به دیزل ژنراتور است و با توجه به این که گازوییل های موجود در بازار دارای آب و مواد و ذرات معلق هستند، بسیار اهمیت می یابد.

هرگز شیر گازوئیل تانکر سوخت را از پایین ترین قسمت جهت مصرف دیزل ژنراتور بادوین نصب ننماید. چون آب و املاح به دلیل سنگین بودن، همیشه در قسمت پایینی تانکر سوخت قرار می گیرند.

برای رفع این مشکل، یک شیر تخلیه در انتهایی ترین قسمت تانکر سوخت قرار دهید تا بتوانید هر چند وقت یکبار تانکر سوخت را از املاح و آب تخلیه کنید.

هرگز سطح سوخت در محل نصب تانکر سوخت نباید بالاتر از دیزل ژنراتور شما باشد چون باعث خرابی موتور سوخت شما می شود.

اگر اطلاعاتی در مورد اگزوز دیزل ندارید می توانید با خواندن مقاله اگزوز دیزل ژنراتول اطلاعاتی مفید بدست بیاورید.

طراحی داکت خروجی رادیاتور دیزل ژنراتور

در صورتی که امکان خروجی هوای رادیاتور دیزل ژنراتور به فضای آزاد مقدور نیست باید جهت خروج هوای رادیاتور داکت مناسب تعبیه نمود.

طراحی و نصب صحیح داکت هوای خروجی علاوه بر تاثیر بر روی خنک کنندگی موتور دیزل و یا ژنراتور گازسوز بر میزان صدای تولیدی فن تاثیر گذار است. باید توجه کنید که از دادن زوایای ناگهانی به داکت خروجی جلوگیری کنید و هم چنین در صورت نیاز به تغییر زاویه داکت خروجی هوا این تغییر زاویه به صورت نرم تر طراحی و اجرا شود.

تهويه اتاقک محل نصب استاندارد دیزل ژنراتور:

جهت تهویه هوای اتاق محل نصب ژنراتور حتما باید جهت ورود و خروج هوا پنجره هایی تعبیه گردد. بهتر است ابعاد نصب پنجره ها 1/5 برابر ابعاد رادیاتور دیزل ژنراتور باشد. در پنجره خروجی میتوان از دمپر ژنراتور بصورت ثابت ، متحرک(جهت جلوگیری از ورود باران و گردو غبار هنگام خاموش بودن ژنراتور) ، فیلتر دار (جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار) ، موتور دار (جهت تهویه بهتر و مطمان تر) استفاده کرد. بر روی پنجره های خروجی میتوان دریچه هایی مثل زانو بسمت زمین بکار برد تا هم صدای خروجی ژنراتور را کاهش دهند و هم از ورود باران جلوگیری نمایند.

میتوان جهت تهویه بهتر از فن های خنک کننده و یا کولر استفاده کرد. محل نصب پنجره های  دیزل ژنراتور بهتر است جلوی رادیاتور و پشت ژنراتور باشد. تا هوای ورودی مستقیما به ژنراتور برخورد کرده و از سمت رادیاتور خارج شود. اگر این دو پنجره نزدیک هم باشند ، هوای گرم خروجی مجددا به داخل اتاق کشیده خواهد شد. برای آموزش های بیشتر نصب پنجره های دیزل ژنراتور به صفحه youtube.com مراجعه کنید

از سمت رادیاتور تا پنجره خروجی هوای گرم باید از کانال کولر و برزنت (جهت جلوگیری از انتقال لرزش به کانال کولر و دمپر) استفاده کرد. براى مثال:
رادياتورى كه ابعاد آن 1/25متر مربع باشد، دريچه ورود و خروج هوا بايد حداقل 1/56 متر مربع باشد و چنانچه محافظ دريچه (تورى، كركره، ….) نصب شده باشد، مساحت دريچه بايد به 1/95متر مربع افزايش يابد.

 

خروج از نسخه موبایل