هر شات اسپرسو چند گرم است

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه‌ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید! البته که تهیه اسپرسو در خانه لذت خاص خودش را دارد و شاید هم بخواهید مهمان‌های‌تان را در یک شات قهوه اسپرسو خوب،لاته، یا … سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید. به همین منظور بهتر است اگر با طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه خانگی آشنایی ندارید این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا با طرز تهیه انواع قهوه با ساز آشنا شوید و در نهایت بتوانید لذت درست كردن قهوه اسپرسو  و چشیدن آن را به خوبی احساس کنید.

اسپرسو چیست؟

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود.  یک شات اسپرسو Espresso حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

روش های تهیه اسپرسو:

روش های مختلف درست کردن اسپرسو ممکن است افراد، به ویژه آن هایی که به تازگی به جمع قهوه نوش ها وارد شده اند را دچار سردرگمی کند. به همین دلیل بهتر است روش هایی که در زیر به شما یاد می دهیم به درستی فرا گرفته و آن ها را بارها مرور کنید تا به خوبی در ذهنتان جای گیرند.

درست كردن اسپرسو با دستگاه بسیار راحت است. با یک ساز شما به راحتی می توانید در هر زمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه‌های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید می‌توانید تهیه اسپرسو را با انجام دهید.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه‌ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فعالیت‌ها و فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
  3. برشتگی معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد و دستگاه اسپرسوساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی اسپرسو نیست، اما به صورت عامیانه به آن اسپرسو گفته می شود، در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی ساز است.)

متدهای دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، چون قهوه ترک، فرانسه،کمکس یا … هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسوساز ها و قطعاتش را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) دانه یا پودر قهوه با برشتگی مورد نیاز:

بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

در این قسمت نحوه درست كردن اسپرسو با دستگاه را آموزش میدهیم. تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید قهوه فول کافئین است پس سعی کنید از برشته استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد.

برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می شود. میزان آسیاب برای دستگاه های اسپرسو خانگی و حرفه‌ای کمی متفاوت است، اما به طور کلی همه خیلی ریز آسیاب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب راهنمای میزان مراجعه کنید.

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:

۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.

۲- مخزن آب دستگاه:

موافقید آموزش قهوه اسپرسو را شروع کنیم؟ مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:

پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات(۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. تهیه اسپرسو دابل همانند اسپرسو تک شات است اما برای اطلاعات بیشتر به مطلب اسپرسو دابل چیست مراجعه کنید.

۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه‌تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید .برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو

۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:

اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

قدم بعد در درست كردن قهوه اسپرسو این است که باید پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرمایا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

۳- پایان شات گیری:

میزان کافئین:

احتمالا شما هم مثل همه قهوه نوش ها به این فکر می‌کنید که میزان کفئین کدام نوشیدنی بیشتر است؟ ما در مطلب اختصاصی این موضوع را برایتان مورد بررسی قرار داده ایم پیشنهاد میکنیم مطالعه نمایید. ؟

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

نکته نهایی که در خصوص درست كردن قهوه اسپرسو باید به آن توجه کنید این است که اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

در انتهای مطلب، ویدئو طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، برای درک بهتر موضوع می‌توانید ویدئو را مشاهده نمایید.

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

نکاتی که در زیر بیان می کنیم از جمله مهم ترین مواردی هستند که در هنگام درست كردن قهوه اسپرسو با دستگاه باید به آن ها توجه کنید؛ در غیراینصورت ممکن است طعم قهوه تا اندازه زیادی تغییر کند و از طعم دلخواه شما فاصله بگیرید.

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا … نریزید.
  2. فنجان های تان را از پیش با آب داغ گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه‌تان جلوگیری می‌کند.
  3. ترجیحا از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.

اگر دانه‌های‌تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کمی خواهیم به سوال ؟ پاسخ دهیم با ادامه مقاله با همراه باشید تا مقدار هر شات را با دقت بالا بشناسید.

به طور سنتی ، یک تک شات از یک پایه اسپرسو 7 گرمی استفاده می کند و حدود 30 میلی لیتر اسپرسو می دهد (حدود 1 اونس مایع). توزین شلیک یک عمل نسبتاً جدید است ، بنابراین اکثر باریستاها در 80 سال گذشته یا حداقل از بینایی خود برای قضاوت در مورد اتمام شلیک استفاده کرده اند.

در حالی که بسیاری از فروشگاه های تخصصی در سراسر جهان بین 16 تا 19 گرم قهوه اسپرسو استفاده می کنند (32-38 گرم مایع تولید می کنند) ، کافه های سنتی ایتالیا حدود 7 گرم قهوه استفاده می کنند ، در نتیجه یک اسپرسو 21 گرم تولید می شود

دبل شات اسپرسو چند گرم است ؟

برای دو شات ، بین 18-21 گرم قهوه را در سبد خود خرد کنید. آسیاب مناسب برای عکسبرداری متعادل و خوشمزه اسپرسو بسیار مهم است. شاید لازم باشد ظرافت آن را کمی تنظیم کنید. به طور کلی ، سنگ زنی باید کاملا خوب باشد.

حجم آب برای هر شات باید 1 اونس باشد. – بنابراین هنگامی که ضربه دوتایی شما به 2 اونس رسید ، ضربه را متوقف کنید و تایمر خود را بررسی کنید. زمان پخت ایده آل که به دنبال آن هستید بین 20 تا 30 ثانیه است – اگر خیلی طولانی یا خیلی کوتاه کار می کنید ، آسیاب ، دوز و فشردگی را بررسی کنید ، سپس آن را متناسب تنظیم کنید

مقدار قهوه برای یک شات اسپرسو

به طور سنتی ، عملکرد بود و این مقدار در میلی لیتر (میلی لیتر) اندازه گیری می شود ، اما همچنین در 10 سال گذشته بیشتر و بیشتر باریستاها شروع به استفاده از مقیاس ها و اندازه گیری عملکرد در گرم می کنند. مزیت اندازه گیری بر حسب گرم دقت است ، زیرا حجم شما به تازه بودن رست بستگی ندارد ، مانند اندازه گیری در میلی لیتر.

عملکرد اغلب در رابطه با دوز گزارش می شود به عنوان مثال 1: 2 ، به این معنی که با دوز 20 گرم عملکرد شما 40 گرم خواهد بود. مثالهای بیشتر
دوز 15 گرم ، عملکرد 37 گرم = 1: 2.5
دوز 17.5 گرم ، عملکرد 47.5 گرم = 1: 2.7
دوز 22 گرم ، عملکرد 44 گرم = 1: 2

خروج از نسخه موبایل