رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به سه اندیشه «توسعه انسان مبنا» «دارایی مبنا» و «امتداد» برای کمک به افراد دارای معلولیت می گوید: در بهزیستی وظیفه داریم همه معلولان را توانمند کنیم تا در توسعه نقش آفرین باشند و همه از مواهب توسعه به طور عادلانه بهره مند شوند.
به گزارش سرخط نیوز سیدجواد حسینی در نشست انجمن های افراد دارای معلولیت که بعدازظهر امروز با حضور علی ربیعی- دستیار اجتماعی رییس جمهور برگزار شد اظهار کرد: پشتوانه نظری کمک به افراد دارای معلولیت را در سه اندیشه «توسعه انسان مبنا» «دارایی مبنا» و «امتداد» جستجو کرده ام.
وی در توضیح بیشتر گفت: در دهه ۱۹۸۰ مطالعات عمیقی پیرامون توسعه صورت گرفت و گفته شد محور اصلی توسعه انسان است بنابراین انسان مبنایی محور توسعه قرار گرفت. «اندیشه توسعه انسان مبنا» بر این که همه انسان ها باید در توسعه نقش آفرین باشند تاکید دارد و اگر در توسعه قشری یا فردی را یافتید که مشارکت داده نشد روند توسعه با کندی مواجه خواهد شد.
رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بزرگترین اقلیت دنیا افراد دارای معلولیت هستند گفت: اگر توسعه همه افراد را دخیل کند شتاب می گیرد و بهره می دهد و از همین رو همه افراد باید از توسعه بهره مند شوند.
حسینی معتقد است که در سازمان بهزیستی وظیفه داریم همه معلولان را توانمند کنیم تا در توسعه نقش آفرین باشند و همه از مواهب توسعه به طور عادلانه بهره مند شوند.
وی با اشاره به نظریه «دارایی مبنا» تصریح کرد: نظریه دارایی مبنا مقابل نظریه نقص مبناست. در نظریه نقص مبنا گفته شده که در مدیریت جامعه ببینید دیگران چه چیزی کم دارند و آنچه کم دارند را به آنها عطا کنید. البته این نگاه خیرخواهانه و مدنظر ماست. بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلول را تحت پوشش خدمات خود داریم و تعداد زیادی از معلولان از تجهیزات توانبخشی استفاده می کنند. امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی را به معلولان تقدیم می کنیم. همچنین به دنبال ایجاد ۶۰ هزار شغل برای معلولان هستیم و سه میلیون جمعیت تحت پوشش مستمری دریافت می کنند. از سویی دیگر همواره به دنبال تحقق ماده ۲۷ به طور کامل به صورت پلکانی هستیم و اینها وظیفه ماست اما بیشتر از نظریه کمبود به نظریه دارایی مبنا اتکا داریم.
حسینی با اشاره به زمینه سازی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت بیان کرد: جامعه افراد دارای معلولیت دارای استعدادهای برجسته و منحصر به فردی هستند که اگر جامعه با رویکرد توسعه مبنا قدر آنها را بداند منجر به شتاب توسعه و فراگیری بیشتر خواهد شد لذا نوع نگاه ما در تعامل با جامعه معلولیت نگاه دارایی مبناست گرچه نظریه کمبود را فراموش نمی کنیم و در حد توان این اتفاق خواهد افتاد.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه به نظریه امتداد پرداخت و افزود: براساس این نظریه این فرض وجود دارد که تعلیم و تربیت کشور و مدیریت در سطح یک کشور باید انسانها را در مسیر رشد امتداد دهد و این نظریه در حوزه ارتباطات معنا پیدا می کند. انسانها برای امتداد یافتن نیازمندند که مدیریت جامعه را به مدد طلب کنند تا استعدادهایشان امتداد یابد.
انتهای پیام