مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد می شود ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال زراعی جاری تولید و حداقل ۱۰.۵ میلیون تن خرید تضمینی انجام شود.
به گزارش سرخط نیوز، سهراب سهرابی به مناسبت نامگذاری روز ۳۱ فروردین با عنوان “روز ملی گندم و نان” گفت: هماهنگی های لازم با شرکت بازرگانی دولتی ایران و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و بیش از ۱۱۰۰ مرکز خرید تضمینی، آماده تحویل گندم کشاورزان است.
وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن عنوان و اظهارکرد: با این روند در یک برنامه دو تا سه ساله به خودکفایی پایدار گندم خواهیم رسید.
نیاز سالانه کشور به گندم، ۱۲میلیون تن
به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، گندم مورد نیاز کشور سالانه ۱۲ میلیون تن است.
وی درباره برداشت گندم در سال زراعی جاری گفت: برداشت نخستین خوشه های طلایی گندم از روزهای هفتم، هشتم و نهم فروردین در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
سهرابی با بیان این که در حال حاضر عملیات برداشت گندم در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، جنوب استان فارس، ایلام و خوزستان آغاز شده و برداشت این محصول در کشور تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
۲۱هزار کمباین آماده ارائه خدمت
وی با اشاره به این که بیش از ۲۱ هزار دستگاه کمباین آماده ارائه خدمات به کشاورزان است، گفت: کشاورزان در برداشت محصول از کمباین هایی که معاینه فنی برایشان صادر شده است و ریزش کمتری دارند، استفاده کنند و در شب گندم برداشت نکنند.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در همین حال از کشاورزان خواست با توجه به ادامه بارش ها و افزایش بیماری ها و آفات گندم مانند زنگ زرد و سفیدک پودری، به مراکز خدمات کشاورزی و کلینیک های گیاهپزشکی مراجعه و طبق دستورالعمل ها مبارزه را انجام دهند.
بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی، وی توصیه کرد آبیاری مزارع در اراضی آبی نیز بر اساس دستورالعمل ها و در زمان های متناسب با افزایش دما و خشکی انجام شود.
سهرابی در همین حال افزود: مدیریت تغذیه گیاهی در مرحله داشت به خصوص در مناطق معتدل کشور و اقلیم های سرد کشور مهم است و عملیات مصرف کودهای پتاسه و سولفات آمونیوم و ریزمغذی ها باید اجرا شود.
کشاورزان بقایای گیاهی را آتش نزنند
وی ادامه داد: کشاورزان با توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلند مدت به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند.
سهرابی دلیل نامگذاری یک روز در تقویم رسمی کشور با عنوان “گندم و نان” را به دلیل اهمیت آن در زنجیره غذایی انسان ها و نقش آن در امنیت غذایی و تامین پروتیین مورد نیاز مردم ایران دانست.
انتهای پیام