چرا نباید به وی پی ان های رایگان اعتماد کرد؟

برخی از وب سایت ها می توانند محتوای خود را برای مخاطبان در مکان های جغرافیایی خاص محدود کنند. برای غلبه بر مسدودسازی، ممکن است از یک سرور پراکسی یا شبکه خصوصی مجازی (VPN) استفاده کنید. آن ها درخواست وب شما را پردازش می کنند و آن ها را از طریق سرور های مختلف در مکان های مجاز هدایت می نمایند. اما این لزوماً امن ترین راه برای وبگردی نیست. افرادی که پشت آن سرور ها هستند ممکن است یک هانی پات برای رهگیری داده های شما راه اندازی کنند. بنابراین، شما از یک لیست پروکسی امن و رایگان برای حفظ امنیت و ناشناس بودن به طور همزمان استفاده می کنید.

امنیت، شاکله سرویس دهی وی پی ان ها به شمار می رود. با این وجود بسیاری سرویس های رایگان در این بخش نواقص زیادی داشته و از پروتکل های امنیتی ضعیفی استفاده می کنند. بر این اساس، هدف اصلی وی پی ان ها که محافظت در برابر حملات سایبری است، از این طریق میسر نشده و حتی خطر لو رفتن و سرقت اطلاعات توسط این سرویس ها نیز به مشکلات کاربران افزوده می شود! شما می توانید با خرید فیلتر شکن از امنیت بالایی برخوردار شوید

هانی پاتینگ یا Honeypotting چیست؟

هانی پات طعمه ای برای فریب مهاجمان احتمالی است. اغلب از honey potting برای شناسایی هکر ها، دفاع از سیستم در برابر حملات و یافتن آسیب پذیری های سیستم استفاده می شود.

در این فرآیند، یک کامپیوتر یا شبکه مشابه شبکه واقعی راه اندازی می شود. اما این یک سیستم ایزوله است که به دقت نظارت می شود. هنگامی که هکر ها این شبکه را به عنوان یک کندوی بالقوه پر از شهد هدف قرار می دهند، اطلاعات مربوط به پارامتر های مختلف جمع آوری می شود تا هویت آن ها آشکار شود و تهدید ها مشخص شوند.

سازمان های مجری قانون از این ترفند برای ردیابی آدرس های IP و مکان هکر ها استفاده می کنند. شرکت ها از honey potting برای یافتن آسیب پذیری های سیستم خود و توسعه امنیت کلی سیستم در برابر حملات مشابه استفاده می کنند.

هنگامی که از یک سرور پراکسی رایگان استفاده می کنید نیز همین اتفاق می افتد. هر زمان که درخواستی را از طریق یک سرور پراکسی ارسال می کنید، اغلب داده ها را در میانه راه رهگیری می کند و حتی می تواند آن ها را دستکاری کند.

نشت داده ها بزرگترین تهدید استفاده از یک سرور پراکسی رایگان است. سرور بین شما و وب سرور مورد نظر می تواند اطلاعات مهمی را در مورد شما و سیستم شما نشت و نشر دهد.

آیا سرور های پروکسی رایگان واقعاً رایگان هستند؟

هیچ چیز در این دنیا رایگان نیست. ممکن است یک سرور پراکسی رایگان به صورت آنلاین پیدا کنید و فکر کنید کسی آن را برای کمک به افراد راه اندازی کرده است. اما هرگز اینطور نیست. از سرور های پروکسی برای جذب شما به شبکه و جمع آوری اطلاعات در مورد شما استفاده می شود.

اگر هنگام استفاده از سرور های پراکسی، نوار آدرس مرورگر خود را از نزدیک تماشا کنید، خواهید دید که سرور پروکسی به جای HTTPS از اتصالات HTTP استفاده می کند. این یعنی چی؟

اتصالات HTTPS داده های شما را رمزگذاری می کنند، بنابراین هیچ کس نمی تواند آن ها را در راه ربوده باشد. اما اتصالات HTTP داده های رمزگذاری نشده را ارسال می کنند که به راحتی می توان آن ها را ربوده و در میانه راه دستکاری کرد.

ارائه دهندگان خدمات پروکسی این اطلاعات را جمع آوری می کنند و از آن ها برای نقشه برداری فعالیت آنلاین شما برای نمایش تبلیغات هدفمند استفاده می کنند. آن ها حتی می توانند کد HTML یا جاوا اسکریپت وب سایت شما را برای نمایش تبلیغات تغییر دهند.

اما همه چیز به اینجا ختم نمی شود. اگر شخص شرور و مهاجم سرور پروکسی را میزبانی کند، می تواند اطلاعات حساسی مانند رمز عبور، اطلاعات بانکی یا اطلاعات کارت اعتباری شما را بدزدد و از طرف شما فعالیت های کلاهبرداری انجام دهد.

رایانه شما همچنین می تواند به عنوان بخشی از سرور پروکسی بدون رضایت شما مورد استفاده قرار گیرد. همه این ها فقط به یک چیز اشاره دارد. سرور های پروکسی رایگان در واقع رایگان نیستند. آن ها برای شما هزینه امنیتی دارند!

آیا همه پروکسی های رایگان بد هستند؟

اگرچه اکثر سرور های پروکسی رایگان قابل اعتماد نیستند، اما همچنان می توانید سرور های پراکسی رایگانی را پیدا کنید که اطلاعات شما را به سرقت نبرند یا سیستم شما را در برابر حملات آسیب پذیر نکنند.

اما این پروکسی ها اغلب توسط ارائه دهندگانی که ما به عنوان ارائه دهندگان پراکسی ممتاز می شناسیم ارائه می شوند. ممکن است یک پراکسی پریمیوم دریافت کنید که به اندازه پراکسی های ممتاز هزینه ای برای شما ندارد اما محیط امنی برای مرور وب در اختیار شما قرار می دهد.

این سرور ها نیز بدون جمع آوری اطلاعات شما، ناشناس بودنتان را حفظ می کنند. برخی از آن ها یک نسخه آزمایشی رایگان برای بررسی عملکرد سرور ارائه می دهند.

چگونه یک پروکسی سرور رایگان را بررسی کنیم؟

شما می توانید یک لیست پراکسی رایگان را با چکر های مختلف موجود به صورت آنلاین بررسی کنید. این چکر ها پارامتر های مختلف آن سرور های پروکسی را اندازه گیری می کند و بهترین گزینه ممکن برای اتصال را به شما نشان می دهد.

به عنوان مثال، یک سرور پروکسی ایمن باید همیشه یک پروتکل HTTPS داشته باشد تا اطلاعات شما قبل از شروع به کار رمزگذاری شود. سرعت اتصال یک سرور پروکسی خوب نیز نسبتاً سریع خواهد بود.

شما می توانید اطلاعات این چکر ها را برای تعیین امن ترین سرور پروکسی تجزیه و تحلیل کنید. اما اگر نمی خواهید زحمت آزمون و خطا را تحمل کنید یا برای اتصال به یک وب سایت عجله دارید، می توانید از پروکسی های رایگان تایید شده توسط Proxyway استفاده کنید.

پس بهترین سرور های پروکسی رایگان کدامند؟

به سادگی از فهرست پراکسی رایگان ذکر شده در بالا برای تماشای محتوای خاص مکان یا مرور وب به صورت ناشناس استفاده کنید. Proxyway تمام سرور های پراکسی را بر اساس جنبه های مختلف آزمایش می کند و آن ها را تایید می کند تا بتوانید به شکل قابل اعتمادی از آن سرور ها استفاده کنید.

آن ها اطلاعات شما را نمی دزدند یا با تغییر محتوای شما تبلیغات هدفمندی را به شما نشان نمی دهند. رایانه شما همچنین به عنوان بخشی از شبکه پروکسی توسط این ارائه دهندگان استفاده نخواهد شد. با این سرور های پراکسی رایگان، بدون به خطر انداختن امنیت خود، بیشترین بهره را می توانید از یک سرور پراکسی ببرید.

تفاوت وی پی ان (vpn) و پروکسی (Proxy) در چیست؟

در ادامه به بررسی بیشتر دلایلی که نباید به وی پی ان های رایگان اعتماد کنید، خواهیم پرداخت.

چرا نباید به وی پی ان های رایگان اعتماد کرد؟

مهم ترین زمینه های اطمینان ناپذیری وی پی ان های رایگان، نبود امنیت، پهنای باند پایین و عدم برخورداری از خدمات پشتیبانی کاربران است.

یکی از مهم ترین ایراداتی که همیشه به وی پی ان های رایگان گرفته می شود، جمع آوری اطلاعات کاربران و فروش آن ها به سرویس های تبلیغاتی است! این سرویس ها آمار تمامی سایت هایی که بازدید می کنید را در خود داشته و تمامی دانلودها، تعاملات آنلاین و ارتباطاتتان را ذخیره کرده اند. به این ترتیب، آرشیو اطلاعات آن ها توصیف فوق العاده دقیقی از کاربران را ارائه داده و فروش آن ها می تواند سود سرشاری را نصیبشان کند.

البته این پایان کار نیست! چرا که اطلاعات فروخته شده توسط وی پی ان های رایگان معمولا به دست مارکترها و تبلیغ کنندگان اینترنتی می افتد. در نتیجه این اتفاق شما با استفاده از سرویس های VPN رایگان به یک هدف بزرگ برای کمپانی های تبلیغاتی تبدیل شده و باید با عواقب آن روبرو شوید!

بسیاری افراد با هدف حفظ امنیت اطلاعاتشان به سراغ وی پی ان های رایگان می روند. با این وجود، نتیجه این امر کاملا برعکس است و اطلاعات آن ها به طور یکجا در اختیار سایر افراد قرار می گیرد!