برترین های کسب و کارعلمی و پزشکی

چه ویتامین هایی باعث چاقی میشود؟

بدون شک، ویتامین‌ها نقش مهمی در حفظ سلامتی و بهبود عملکرد بدن دارند. اما در مورد ویتامین های چاق کننده، متأسفانه اطلاعات علمی آنچنانی در دسترس نیست و ویتامین‌ها به طور مستقیم نمی‌توانند به شما کمک کنند تا چاق شوید. در واقع، برای افزایش وزن و افزایش حجم بدن باید به موارد دیگری توجه کنید که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.اولاً، مصرف کالری بیشتر از آنچه که بدن شما سوزانده می‌تواند برای افزایش وزن مفید باشد. برای این منظور می‌توانید به رژیم غذایی خود غذاهای پرکالری، مانند مواد چرب، پروتئین‌های سنگین، محصولات لبنی، غلات و میوه‌ها با مصرف پوست آنها، اضافه کنید.

ویتامین های چاق کننده کدامند؟ بهترین ویتامین‌های افزایش وزن

ثانیاً، تمرینات ورزشی، به ویژه تمرینات مقاومتی مانند بدنسازی، می‌تواند به شما در افزایش عضلات و حجم بدن کمک کند. با هماهنگی با یک مربی و ترکیب تمرینات مناسب، می‌توانید به تدریج وزن خود را افزایش دهید. قیمت پودر جوانه گندم در داروخانه ها همان قیمت درج شده روی محصول است.

همچنین، مهم است که به استراحت کافی برسید. خواب کافی به بدن کمک می‌کند تا انرژی لازم را برای رشد و بهبود عملکرد بدن تأمین کند. در نهایت، در صورتی که قصد دارید وزن خود را افزایش دهید، بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید. آنها می‌توانند بر اساس شرایط شما، برنامه‌های تغذیه و ورزشی مناسبی برای شما تنظیم کنند.

ویتامین‌ها چیستند و چه نقشی در افزایش وزن می توانند داشته باشند؟

ویتامین‌ها ترکیبات آلی هستند که بدن برای فعالیت‌های روزانه خود به آنها نیاز دارد. ویتامین‌ها در سوخت و ساز مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن نقش دارند؛ در صورتی که ویتامین به اندازه کافی به بدن نرسد باعث به وجود آمدن بیماری‌های مختلف مثل بری بری و پلاگر می‌شود.

ویتامین‌ها علاوه بر نقشی که در سوخت و ساز بدن دارند، به جذب مواد غذایی در روده نیز به عنوان چیزی شبیه به کاتالیزرو عمل می‌کنند. به طور کلی، هر یک از ویتامین‌ها نقش خاصی در بدن ایفا می‌کنند و مصرف بیش از حد و یا کمبود آنها به بدن آسیب می‌رساند.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دنبال رسیدن به کاهش وزن و لاغری روش‌های مختلفی را امتحان کرده‌اید، حتماً نام قرص لاغری را شنیده‌اید.  یا همان قرص چربی سوز به نوعی دارویی محسوب می‌شود که بر روی میزان اشتها افراد تأثیر‌گذار است.

ویتامین‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

به طور کلی ویتامین‌ها را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از:

ویتامین‌های محلول در آب

ویتامین‌های محلول در آب جز ویتامین‌های گروه B و C هستند. این ویتامین‌ها همانطور که از اسم آنها پیدا است در آب حل می‌شود و اگر مصرف روزانه آنها بیش از حد باشد مقدار اضافی آن از بدن دفع می‌شود و کمبود آنها نیز به سرعت اثر خود را در بدن نشان می‌دهد. بنابراین میزان دریافت ویتامین در رژیم غذایی سالم حتماً باید مورد توجه قرار گیرد و حاوی مقدار مناسب این نوع ویتامین‌ها باشد.

ویتامین‌های محلول در چربی

این ویتامین‌ها که در چربی حل می‌شوند در صورت مصرف زیاد آنها از بدن دفع نشده و در بدن و به خصوص در کبد ذخیره می‌شوند. به همین دلیل هم بیماری‌های ناشی از مصرف زیاد این نوع ویتامین‌ها دیر در بدن مشخص می‌شود.

به نظر می‌رسد که مصرف مولتی ویتامین‌ها احتمالاً باعث می‌شود تا بدن تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کند و از آنجایی که ویتامین‌ها بر میزان سوخت و ساز بدن تأثیر می‌گذارند بنابراین میزان دریافت ویتامین‌ها می‌تواند بر میزان وزن افراد هم از لحاظ لاغری و هم از لحاظ چاق شدن تأثیر می‌گذارد.

کمبود کدام ویتامین باعث لاغری میشود؟

کمبود ویتامین‌های مختلف می‌تواند عوارض منفی بر روی وزن بدن داشته باشد. کمبود برخی از مواد مغذی که باعث کاهش وزن می‌شوند شامل ویتامین‌های D، C و B12 است.

کمبود ویتامین C و ویتامین B12 باعث به وجود آمدن وضعیتی در بدن می‌شود که به آن کم خونی گفته می‌شود و بدن نمی‌تواند سلول‌های قرمز خون را به اندازه کافی تولید کند. کم خونی خود را به صورت خستگی، تنگی نفس، ضعف عضلانی، سرگیجه، ضربان نامنظم قلب، تغییر خلق و خو، سرگیجه و فراموشی و در نهایت کاهش وزن می‌شود.

  • ویتامین د: کمبود ویتامین د می‌تواند باعث کاهش جذب کلسیم و کاهش استحکام استخوان‌ها شود. این مشکل می‌تواند منجر به ضعف عضلات و کاهش وزن بدن شود. چنانچه بدن با مواجه شود، نمی‌تواند در به جریان انداختن خون در رگ‌های بدن و انتقال این پیام‌ها نقش خود را به خوبی ایفا نماید.
  • ویتامین ب۱۲: کمبود ویتامین ب۱۲ می‌تواند به آنمیا (کاهش تولید سلول‌های قرمز خون) منجر شود. علائم آنمیا شامل خستگی، ضعف عضلانی و کاهش اشتها می‌شوند که در نتیجه ممکن است به کاهش وزن بدن منجر شود.
  • ویتامین ث: کمبود ویتامین C می‌تواند باعث کاهش سطح انرژی و اشتها شود. علاوه بر این، ویتامین C نقش مهمی در جذب آهن از طریق مواد غذایی دارد. کمبود آهن ممکن است منجر به کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن بدن شود.

ویتامین B12 جزو ویتامین های چاق کننده بوده و در اشتها نقش مهمی ایفا می‌کند و باعث می‌شود که بدون آنکه به غذا نیاز داشته باشید غذای بیشتری بخورید. کمبود این ویتامین بر اختلالات گوارشی و کم خونی تأثیر می‌گذارد. برای اطمینان از اینکه به مقدار کافی ویتامین B12 دریافت می‌کنید باید نوع مواد غذایی در رژیم چاقی را به درستی انتخاب کنید. برخی از مواد غذایی حاوی ویتامین B12 عبارتند از:

  • تخم مرغ
  • مرغ
  • میگو
  • لبنیات
  • ماهی‌های چرب
  • بوقلمون

کدام ویتامین باعث افزایش اشتها میشود؟

کمبود چه ویتامینی باعث گرسنگی می شود؟ آیا می دانستید برخی از ویتامین‌ها در اشتها نیز تأثیر می‌گذارند و در نتیجه باعث می‌شود که غذای بیشتری بخوریم و بنابراین بر چاق شدن تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، سطح پایین ویتامین B6 سطح سرتونین مغز را کاهش می‌دهد و همین موضوع بر افزایش اشتها تأثیر می‌گذارد. از طرف دیگر برخی از افراد مولتی ویتامین‌ها را بر افزایش وزن و یا لاغری مقصر می‌دانند و به سبک زندگی و برنامه غذایی خود توجه نمی‌کنند.

ممکن است ویتامین D بتواند به عنوان ویتامینی که افزایش اشتها را تحریک می‌کند، مطرح شود. ویتامین D در واقع یک هورمون است که در بدن ساخته می‌شود و نقش مهمی در تنظیم سطح سرمی سایر هورمون‌ها و عملکرد سیستم عصبی دارد. از محبوب ترین و پرفروش ترین محصولات شرکت بیز می توان به قهوه های غنی شده با قارچ گانودرما لوسیدوم، انواع شامپوهای تخصصی سر و بدن و… اشاره کرد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که کمبود ویتامین D می‌تواند باعث کاهش اشتها و افزایش ریسک ابتلا به کاهش وزن شود. بنابراین، مصرف ویتامین D به صورت معتدل و بر اساس توصیه پزشک ممکن است در افزایش اشتها و وزن مفید باشد.

مهم است بدانید که تعدادی عوامل دیگر نیز می‌توانند بر روی اشتها تأثیر بگذارند، از جمله فعالیت بدنی منظم، روزمره، تنوع رژیم غذایی، مصرف غذاهای پرکالری، تغذیه متعادل و سلامت عمومی بدن. به همین دلیل، بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید تا رژیم غذایی و مکمل‌هایی که ممکن است اشتها را تحریک کنند، به شما توصیه شوند.

کمبود کدام ویتامین باعث کاهش اشتها میشود

در کنار سایر ، کمبود ویتامین B۱ (تیامین) می‌تواند باعث کاهش اشتها شود. ویتامین B۱ نقش مهمی در فعالیت سلول‌های عصبی و متابولیسم گلوکز دارد. کمبود این ویتامین می‌تواند منجر به عارضه‌ای به نام بربری (بری-بری) شود که با علائمی همچون کاهش اشتها، کاهش وزن، اضطراب، خستگی و ضعف عضلانی همراه است.

همچنین، کمبود ویتامین D نیز می‌تواند تأثیری در کاهش اشتها داشته باشد. ویتامین D نقش مهمی در تنظیم سیستم عصبی دارد و کمبود آن ممکن است باعث کاهش اشتها و اختلالات مرتبط با سیستم عصبی شود.

تأثیر ویتامین ها بر افزایش وزن | کدام ویتامین چاق کننده است؟

با توجه به میزان سوخت و ساز بدن و عوامل ژنتیکی مواد غذایی و ویتامین‌ها روی بدن تاثیرات متفاوتی دارند. اگر به دنبال افزایش وزن هستید نباید نقش ویتامین های چاق کننده را در افزایش وزن و چاق شدن نادیده بگیرید. با این وجود انواع خاصی از ویتامین‌ها و مکمل‌ها هستند که به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر و آسان‌تر به هدف خود که افزایش وزن است دست پیدا کنید.

اگر کاهش وزن شما به صورت ناگهانی و با سرعت اتفاق میفتد حتماً باید سریع به پزشک مراجعه کنید، اما در صورتی که این کاهش وزن با تغییر سبک زندگی و تغییر برنامه غذایی اتفاق افتاده باشد جای نگرانی نیست.  انتخاب انواع رژیم غذایی معمولاً با هدف کاهش وزن برای آب کردن چربی‌های اضافه بدن و افزایش سلامتی انجام می‌شود.با این حال افراد زیادی هم هستند که علاقه‌ای به کاهش وزن ندارند و در واقع برعکس آن به دنبال دریافت و ویتامین برای چاقی هستند.

دلایل زیادی برای افزایش وزن سریع وجود دارد. برای مثال بعضی از افراد می‌خواهند عضلات قوی‌تری داشته باشند و بعضی می‌خواهند عملکرد روزانه خود را بهبود دهند و یا از لحاظ ظاهری نسبت به اندام خود رضایت ندارند و می‌خواهند که چاق شوند. اگر شما هم از این دسته از افراد هستید می‌توانید با کمک مشاورین و رژیم برنامه غذایی و رژیم چاقی متناسب با خود را دریافت کنید. سبوس چند غله دکتر بیز از جمله سبوسی است که با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت به بازار عرضه شده است.