جزایر قناری یا کاناری

گردشگری

جزایر قناری مجمع الجزایری زیبا در اقیانوس اطلس و از مناطق خودمختار اسپانیا نزدیک سواحل آفریقا واقع شده اند. نام این جزایر ریشه در کلمه ای لاتین به معنی سگ دارد.

جزایر قناری چیست

جزایر قناری که با نام کاناری آیلندز (Canary Islands) نیز شناخته می شوند یک مجمع الجزایر آتشفشانی دیدنی در اقیانوس اطلس هستند. این جزایر به لحاظ سیاسی بخشی از کشور اسپانیا محسوب می شوند و یکی از ۱۷ منطقه خودمختار این کشور را تشکیل می دهند. موقعیت جغرافیایی آن ها در شمال غربی قاره آفریقا نزدیک به سواحل مراکش و صحرای غربی قرار دارد. جزایر قناری مقصدی بسیار محبوب برای گردشگران از سراسر جهان به ویژه اروپا هستند که به دنبال آب و هوای معتدل در تمام طول سال سواحل متنوع مناظر طبیعی شگفت انگیز و فعالیت های تفریحی گوناگون می باشند.

این مجمع الجزایر از هفت جزیره اصلی و چندین جزیره کوچکتر و صخره تشکیل شده است. هر یک از جزایر اصلی دارای ویژگی های منحصربه فرد خود هستند که از سواحل شنی طلایی و سیاه گرفته تا کوهستان های آتشفشانی سر به فلک کشیده جنگل های باستانی لورل و دشت های بیابانی را شامل می شود. تنوع زیستی و زمین شناسی این منطقه بسیار قابل توجه است و چندین پارک ملی و منطقه حفاظت شده طبیعی در آن وجود دارد که برخی از آن ها در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. اقتصاد جزایر قناری به شدت به گردشگری وابسته است اما کشاورزی (به خصوص موز و گوجه فرنگی) و ماهیگیری نیز نقش مهمی ایفا می کنند.

موقعیت جغرافیایی جزایر قناری

جزایر قناری در شمال شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته اند. این مجمع الجزایر در فاصله ای نسبتاً نزدیک به قاره آفریقا و در فاصله دورتری از سرزمین اصلی اسپانیا واقع شده است. نزدیک ترین نقطه جزایر قناری به قاره آفریقا حدود ۱۰۰ تا ۱۱۵ کیلومتر فاصله دارد در حالی که فاصله آن ها تا جنوب غربی اسپانیا (نزدیک ترین نقطه در شبه جزیره ایبری) بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر است. این موقعیت جغرافیایی منحصربه فرد باعث شده است که جزایر قناری دارای آب و هوایی نیمه گرمسیری و ملایم در طول سال باشند که آن ها را به مقصدی ایده آل برای فرار از سرمای زمستان در اروپا تبدیل کرده است.

موقعیت آتشفشانی این جزایر در نزدیکی صفحه قاره آفریقا قرار دارد و فعالیت های آتشفشانی در طول میلیون ها سال عامل اصلی شکل گیری آن ها بوده است. این فعالیت ها منجر به ایجاد مناظر متنوع و گاهی دراماتیک شده اند از جمله کوه های آتشفشانی دره های عمیق و سواحل با شن های آتشفشانی تیره. جریان های اقیانوسی و بادهای تجاری از سمت شمال شرقی نیز بر آب و هوا و اکوسیستم جزایر تأثیرگذار هستند. موقعیت استراتژیک جزایر قناری در مسیرهای کشتیرانی اقیانوس اطلس نیز در طول تاریخ اهمیت زیادی داشته است به ویژه در دوران اکتشافات جغرافیایی جایی که کریستف کلمب از لا گومرا برای آغاز سفر خود به قاره آمریکا استفاده کرد.

مجمع الجزایر قناری شامل چند جزیره است

مجمع الجزایر قناری از هفت جزیره اصلی و چندین جزیره کوچکتر و صخره های غیرمسکونی تشکیل شده است. هفت جزیره اصلی به ترتیب وسعت و جمعیت عبارتند از: تنریف (Tenerife) گران کاناریا (Gran Canaria) فوئرته ونتورا (Fuerteventura) لانزاروته (Lanzarote) لا پالما (La Palma) لا گومرا (La Gomera) و ال هیرو (El Hierro). جزایر اصلی را می توان به دو گروه شرقی و غربی تقسیم کرد؛ گروه شرقی شامل لانزاروته فوئرته ونتورا و گران کاناریا است که به قاره آفریقا نزدیک تر و عموماً خشک تر و مسطح تر هستند. گروه غربی شامل تنریف لا پالما لا گومرا و ال هیرو است که دورتر از قاره آفریقا قرار دارند و معمولاً کوهستانی تر و مرطوب تر هستند.

علاوه بر این هفت جزیره اصلی جزایر کوچکتر و صخره ای مانند لا گراسیوسا (La Graciosa) آلگرانزا (Alegranza) مونتانیا کلارا (Montaña Clara) روکه دل استه (Roque del Este) و روکه دل اوسته (Roque del Oeste) نیز بخشی از این مجمع الجزایر هستند. لا گراسیوسا تنها جزیره کوچک این مجموعه است که دارای سکنه دائمی است. این مجمع الجزایر به دو استان تقسیم می شود: استان لاس پالماس که شامل گران کاناریا فوئرته ونتورا لانزاروته و جزایر کوچکتر شرقی است و استان سانتا کروز د تنریف که شامل تنریف لا پالما لا گومرا و ال هیرو است. هر یک از جزایر اصلی دارای شورای جزیره ای (Cabildo Insular) خود هستند که مسئولیت اداره امور محلی را بر عهده دارند.

فاصله جزایر قناری تا آفریقا

نزدیک ترین فاصله بین جزایر قناری و قاره آفریقا حدود ۱۰۰ تا ۱۱۵ کیلومتر است. این فاصله از سواحل شرقی جزیره فوئرته ونتورا و لانزاروته تا سواحل شمال غربی آفریقا به ویژه مناطق صحرای غربی و جنوب مراکش اندازه گیری می شود. این نزدیکی جغرافیایی تأثیرات قابل توجهی بر جزایر قناری داشته است. آب و هوای خشک قاره آفریقا به ویژه صحرای بزرگ آفریقا بر آب و هوای جزایر شرقی قناری تأثیر می گذارد و آن ها را خشک تر و بیابانی تر از جزایر غربی می کند. طوفان های گرد و غبار موسوم به کالیمه (Calima) که از صحرا برمی خیزند پدیده ای رایج در این جزایر هستند و می توانند دید و کیفیت هوا را کاهش دهند.

این نزدیکی جغرافیایی همچنین از نظر زیستی و فرهنگی اهمیت دارد. برخی گونه های گیاهی و جانوری موجود در جزایر قناری با گونه های یافت شده در شمال آفریقا خویشاوندی دارند. از نظر تاریخی نیز این نزدیکی باعث شده است که جزایر قناری در طول قرن ها تحت تأثیر فرهنگ ها و تمدن های مختلف قرار گیرند اگرچه تسلط اسپانیا از قرن پانزدهم میلادی برقرار شده است. امروزه این فاصله نسبتاً کوتاه ارتباطات دریایی و هوایی بین جزایر و قاره آفریقا را تسهیل می کند هرچند که مرزهای سیاسی بین اسپانیا و کشورهای شمال آفریقا وجود دارد.

ریشه نام جزایر قناری

ریشه نام جزایر قناری به دوران باستان و زبان لاتین باز می گردد. بر اساس نوشته های مورخان و جغرافی دانان رومی مانند پلینیوس بزرگ (Pliny the Elder) در قرن اول پس از میلاد نام این جزایر از کلمه لاتین Canaria گرفته شده است. این کلمه خود از canis به معنی سگ مشتق شده است. پلینیوس در نوشته های خود به مجمع الجزایری در اقیانوس اطلس اشاره می کند که توسط پادشاه ژوبا دوم نومیدیا (Juba II of Numidia) کاوش شده است و گزارش می دهد که در یکی از این جزایر تعداد زیادی سگ بزرگ و وحشی وجود داشته است. به همین دلیل آن جزیره خاص و سپس کل مجمع الجزایر به نام جزایر سگ ها یا Insulae Canariae در لاتین نامگذاری شد.

این روایت تاریخی اصلی ترین و پذیرفته شده ترین توضیح برای ریشه نام جزایر قناری است. اگرچه ممکن است دلایل دیگری نیز برای این نامگذاری وجود داشته باشد مانند وجود شیرهای دریایی (Monachus monachus) که در آن زمان در آب های اطراف جزایر زندگی می کردند و ممکن است توسط رومیان با سگ های بزرگ اشتباه گرفته شده باشند یا حتی ارتباط نام با قبایل بومی ساکن جزایر پیش از ورود اروپایی ها اما شواهد تاریخی قوی تر بر روی روایت سگ ها تمرکز دارند. این نامگذاری نشان دهنده اهمیت و شاید شگفتی رومیان از وجود این حیوانات در جزایر دوردست اقیانوس اطلس بوده است.

معنی Canaria و دلیل نامگذاری

کلمه Canaria در زبان لاتین به معنی مرتبط با سگ یا جزیره سگ ها است. همانطور که پیشتر اشاره شد دلیل اصلی این نامگذاری بر اساس گزارش های تاریخی به وجود تعداد زیادی سگ بومی در یکی از جزایر (احتمالاً گران کاناریا) در زمان کاوش های رومیان بازمی گردد. پلینیوس بزرگ در کتاب تاریخ طبیعی خود به این موضوع اشاره کرده و گزارش هیئتی را نقل می کند که توسط ژوبا دوم پادشاه نومیدیا برای کاوش جزایر اعزام شده بود. این هیئت وجود سگ های بزرگ را در یکی از جزایر گزارش می دهد و نام Canaria را به آن جزیره و سپس به کل مجمع الجزایر نسبت می دهد.

تفسیرهای دیگری نیز برای دلیل نامگذاری ارائه شده است. برخی معتقدند که ممکن است منظور از سگ ها در واقع شیرهای دریایی راهب مدیترانه (Monachus monachus) بوده که در آن زمان در سواحل جزایر زندگی می کردند و ممکن است از دور یا توسط افرادی که با این حیوانات آشنایی نداشته اند با سگ اشتباه گرفته شده باشند. روایت دیگری نیز به وجود قبایل بومی گوآنچه (Guanche) و ارتباط احتمالی آن ها با سگ ها یا پرستش آن ها اشاره دارد اما شواهد مستند برای این فرضیه کمتر است. با این حال رایج ترین و پذیرفته شده ترین روایت همچنان بر اساس گزارش رومیان از وجود سگ های بزرگ در جزایر استوار است و کلمه لاتین Canaria به همین دلیل به این مجمع الجزایر اطلاق شده است.

معنی Gran Canaria

نام گران کاناریا به معنی کاناری بزرگ یا جزیره بزرگ سگ ها است. بخش کاناریا همان ریشه لاتین Canaria به معنی مرتبط با سگ را دارد که به دلیل وجود سگ های بومی در جزایر به آن اطلاق شده است. کلمه گران (Gran) در زبان اسپانیایی به معنی بزرگ است. اضافه شدن صفت گران به نام این جزیره پس از فتح آن توسط پادشاهی کاستیا در اواخر قرن پانزدهم میلادی صورت گرفت. دلیل دقیق این نامگذاری مشخص نیست اما چندین فرضیه وجود دارد.

یکی از دلایل احتمالی می تواند به اندازه جزیره بازگردد؛ گران کاناریا سومین جزیره بزرگ از نظر وسعت در میان هفت جزیره اصلی است. دلیل دیگر ممکن است به اهمیت یا مقاومت شدید بومیان جزیره (معروف به کناریو) در برابر مهاجمان اسپانیایی مربوط باشد. فتح گران کاناریا فرآیندی طولانی و دشوار بود و اسپانیایی ها با مقاومت سرسختانه ای روبرو شدند. بنابراین نام گران ممکن است به نشانه اهمیت عظمت یا دشواری فتح این جزیره در مقایسه با سایر جزایر باشد. همچنین ممکن است اشاره ای به تعداد بیشتر یا جثه بزرگتر سگ هایی باشد که در این جزیره خاص در مقایسه با سایر جزایر وجود داشته اند هرچند این فرضیه کمتر محتمل است. در هر صورت نام گران کاناریا ترکیبی از ریشه باستانی لاتین و کلمه اسپانیایی است که بر اهمیت یا بزرگی این جزیره تأکید دارد.

رابطه نام جزایر قناری و پرنده قناری

رابطه بین نام جزایر قناری و پرنده آوازخوان قناری یک موضوع جالب است که اغلب باعث سردرگمی می شود. برخلاف تصور رایج نام پرنده قناری از نام این مجمع الجزایر گرفته شده است نه برعکس. پرنده قناری (Serinus canaria) بومی جزایر ماکارونزی شامل جزایر قناری آزور و مادیرا است. این پرنده کوچک آوازخوان پس از کشف جزایر قناری توسط اروپایی ها و به ویژه اسپانیایی ها به اروپا معرفی شد.

در قرن پانزدهم و شانزدهم میلادی دریانوردان و بازرگانان اسپانیایی شروع به آوردن این پرنده های زیبا با صدای دلنشین از جزایر قناری به اروپا کردند. این پرندگان به سرعت محبوبیت پیدا کردند و به دلیل اینکه منشأ آن ها از جزایر قناری بود به سادگی به نام پرنده قناری یا قناری شهرت یافتند. بنابراین نام پرنده مستقیماً از نام جغرافیایی مجمع الجزایر گرفته شده است که خود نام مجمع الجزایر همانطور که پیشتر توضیح داده شد ریشه در کلمه لاتین Canaria به معنی مرتبط با سگ دارد. این یک مثال کلاسیک از این است که چگونه یک نام جغرافیایی می تواند به نام گونه ای از حیوانات بومی آن منطقه تبدیل شود.

جزایر اصلی قناری

مجمع الجزایر قناری از هفت جزیره اصلی تشکیل شده است که هر کدام دارای ویژگی های جغرافیایی آب و هوایی و فرهنگی منحصربه فردی هستند. این تنوع باعث شده است که جزایر قناری مقصدی جذاب برای انواع مختلف گردشگران باشند از کسانی که به دنبال استراحت در سواحل هستند تا علاقه مندان به طبیعت گردی کوهنوردی و فعالیت های آتشفشانی. جزایر اصلی عبارتند از تنریف گران کاناریا فوئرته ونتورا لانزاروته لا پالما لا گومرا و ال هیرو. این جزایر از نظر زمین شناسی نسبتاً جوان هستند و همگی منشأ آتشفشانی دارند اگرچه سن و سطح فعالیت آتشفشانی آن ها متفاوت است.

جزایر شرقی (لانزاروته و فوئرته ونتورا) به قاره آفریقا نزدیک ترند و دارای مناظر خشک تر و بیابانی تری هستند با سواحل طولانی شنی و تپه های ماسه ای. جزایر مرکزی (گران کاناریا و تنریف) بزرگتر و پرجمعیت ترند و دارای تنوع جغرافیایی بیشتری هستند از سواحل شلوغ گرفته تا کوهستان های بلند. جزایر غربی (لا پالما لا گومرا و ال هیرو) دورتر و کمتر توسعه یافته از نظر گردشگری انبوه هستند دارای مناظر طبیعی سرسبزتر جنگل های باستانی و فعالیت های آتشفشانی اخیرتر می باشند. هر جزیره هویت خاص خود را دارد که توسط تاریخ فرهنگ بومی و اکوسیستم منحصربه فرد آن شکل گرفته است.

جزیره تنریف Tenerife

تنریف بزرگترین و پرجمعیت ترین جزیره در مجمع الجزایر قناری است. این جزیره به دلیل تنوع شگفت انگیز مناظر طبیعی خود از سواحل آفتابی جنوب گرفته تا کوهستان های سرسبز شمال و قله آتشفشانی تیده در مرکز شهرت دارد. کوه تیده (Mount Teide) با ارتفاع ۳۷۱۸ متر بلندترین قله در اسپانیا و یک آتشفشان خاموش است که در پارک ملی تیده واقع شده و یکی از پربازدیدترین پارک های ملی در اروپا محسوب می شود. این پارک ملی به دلیل مناظر قمری و زمین شناسی منحصربه فردش در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

پایتخت جزیره سانتا کروز د تنریف (Santa Cruz de Tenerife) یکی از دو پایتخت مشترک منطقه خودمختار جزایر قناری است و میزبان کارناوال معروف سانتا کروز است که یکی از بزرگترین و پرجنب وجوش ترین کارناوال های جهان محسوب می شود. بخش جنوبی تنریف با سواحل مصنوعی و طبیعی مانند لوس کریستیانوس و پلاتا د لاس آمریکاس کانون اصلی گردشگری انبوه است. در مقابل شمال جزیره با شهرهایی مانند لا اوروتاوا و پورتو د لا کروز دارای فضایی سنتی تر پوشش گیاهی سرسبزتر و مناظر کوهستانی زیباتر است. تنریف ترکیبی از استراحتگاه های ساحلی فرصت های کوهنوردی جاذبه های فرهنگی و زندگی شبانه پر جنب وجوش را ارائه می دهد.

جزیره گران کاناریا Gran Canaria

گران کاناریا سومین جزیره بزرگ و دومین جزیره پرجمعیت جزایر قناری است. این جزیره اغلب به عنوان قاره ای در مینیاتور شناخته می شود به دلیل تنوع بی نظیر اقلیمی و جغرافیایی در یک منطقه نسبتاً کوچک. از تپه های ماسه ای صحراگونه در جنوب (مانند ماسپالوماس) گرفته تا دره های سرسبز و کوهستان های بلند در مرکز و سواحل صخره ای و شهرهای تاریخی در شمال گران کاناریا همه چیز را در خود جای داده است. پایتخت جزیره لاس پالماس د گران کاناریا (Las Palmas de Gran Canaria) بزرگترین شهر در جزایر قناری و دومین پایتخت مشترک منطقه خودمختار است. این شهر یک بندر مهم و یک مرکز فرهنگی و تجاری پر جنب وجوش است و دارای یکی از بهترین سواحل شهری جهان پلاتا د لاس کانتریاس می باشد.

بخش جنوبی گران کاناریا به خصوص مناطق ماسپالوماس پلایا دل اینگلس و پورتو ریکو مرکز اصلی گردشگری ساحلی با هتل های بزرگ مراکز خرید و امکانات تفریحی فراوان است. در داخل جزیره مناظر کوهستانی خیره کننده ای مانند روکه نوبلو (Roque Nublo) یک صخره آتشفشانی نمادین وجود دارد که مقصدی محبوب برای کوهنوردان است. منطقه تاریخی وگتا (Vegueta) در لاس پالماس که قدیمی ترین بخش شهر است با خیابان های سنگفرش شده کلیساهای تاریخی و خانه های استعماری زیبا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. گران کاناریا ترکیبی از استراحت در سواحل فعالیت های فضای باز کاوش در طبیعت و غرق شدن در فرهنگ شهری را ارائه می دهد.

جزیره فوئرته ونتورا Fuerteventura

فوئرته ونتورا دومین جزیره بزرگ در مجمع الجزایر قناری است و به دلیل سواحل وسیع و بادگیر خود شهرت دارد. این جزیره که نزدیک ترین جزیره قناری به قاره آفریقا است دارای مناظری نسبتاً مسطح و خشک است که شبیه به مناطق بیابانی شمال آفریقا می باشد به خصوص در مقایسه با جزایر کوهستانی غربی. فوئرته ونتورا دارای بیش از ۱۵۰ کیلومتر خط ساحلی با برخی از زیباترین و طولانی ترین سواحل در تمام جزایر قناری است که آن را به مقصدی ایده آل برای علاقه مندان به ورزش های آبی مانند موج سواری بادسواری و کایت سواری تبدیل کرده است. بادهای تجاری ثابت در تمام طول سال شرایط عالی را برای این فعالیت ها فراهم می کنند.

بخش هایی از جزیره به خصوص منطقه کورالخو (Corralejo) در شمال و شبه جزیره خاندیا (Jandía) در جنوب دارای تپه های ماسه ای گسترده ای هستند که یادآور صحرای آفریقا می باشند و مناظری منحصربه فرد ایجاد کرده اند. فوئرته ونتورا قدیمی ترین جزیره در مجمع الجزایر است و فعالیت آتشفشانی در آن مدت ها پیش متوقف شده است که همین امر باعث فرسایش بیشتر و مناظر مسطح تر آن شده است. این جزیره به دلیل اکوسیستم های خشک خود و تپه های ماسه ای وسیع به عنوان ذخیره گاه زیست کره یونسکو شناخته شده است. فوئرته ونتورا مقصدی آرام تر نسبت به تنریف یا گران کاناریا است و برای کسانی که به دنبال آرامش سواحل بکر و ورزش های آبی هستند ایده آل است.

جزیره لانزاروته Lanzarote

لانزاروته چهارمین جزیره بزرگ جزایر قناری است و به دلیل مناظر آتشفشانی بی نظیر و همکاری هماهنگ انسان با طبیعت شهرت دارد. این جزیره تحت تأثیر فوران های آتشفشانی عظیم در قرن هجدهم قرار گرفت که بخش بزرگی از سطح آن را با گدازه و خاکستر پوشاند و مناظری شبیه به سطح ماه ایجاد کرد. پارک ملی تیمانفایا (Timanfaya National Park) در مرکز جزیره قلب این منطقه آتشفشانی است و بازدیدکنندگان می توانند فعالیت های حرارتی زیر سطح زمین را مشاهده کنند. مناظر سیاه قرمز و قهوه ای آتشفشانی در تضاد با خانه های سفید سنتی و آبی اقیانوس زیبایی بصری خیره کننده ای ایجاد کرده اند.

شخصیت و توسعه لانزاروته به شدت تحت تأثیر هنرمند و معمار محلی سزار مانریکه (César Manrique) قرار گرفته است. او نقش مهمی در ترویج توسعه پایدار و حفظ زیبایی طبیعی جزیره داشت و اطمینان حاصل کرد که ساختمان ها با چشم انداز ترکیب شوند و از ساخت و سازهای بلند و نامناسب جلوگیری شود. آثار او مانند خامهوس دل آگوا (Jameos del Agua) و میرادور دل ریو (Mirador del Río) نمونه های برجسته ای از ترکیب هنر معماری و طبیعت هستند. لانزاروته همچنین به دلیل منطقه شراب سازی منحصربه فرد خود به نام لا خریا (La Geria) شهرت دارد جایی که موها در گودال های آتشفشانی محافظت شده از باد کاشته می شوند. لانزاروته مقصدی برای کسانی است که به دنبال تجربه ای متفاوت هنری و طبیعی در میان مناظر آتشفشانی هستند.

جزیره لا پالما La Palma

لا پالما که اغلب به آن ایسلا بونیتا (Isla Bonita) به معنی جزیره زیبا گفته می شود به دلیل طبیعت سرسبز جنگل های انبوه و مناظر کوهستانی دراماتیکش شهرت دارد. این جزیره در غرب مجمع الجزایر قناری واقع شده و از نظر زمین شناسی یکی از فعال ترین جزایر است؛ جدیدترین فوران آتشفشانی بزرگ در جزایر قناری در سال ۲۰۲۱ در لا پالما رخ داد. پارک ملی کالدرا د تابورینته (Caldera de Taburiente National Park) یک دهانه آتشفشانی عظیم فرسایش یافته است که قلب جزیره را تشکیل می دهد و مقصدی محبوب برای کوهنوردان با مسیرهای پیاده روی خیره کننده است.

لا پالما دارای تنوع زیستی غنی و پوشش گیاهی متنوعی است از جنگل های لورل باستانی (Monteverde) در شمال شرقی گرفته تا جنگل های کاج در ارتفاعات. به دلیل آسمان صاف و بدون آلودگی نوری لا پالما به عنوان یکی از بهترین مکان ها در جهان برای رصد ستارگان شناخته می شود. رصدخانه روکه د لوس موچاچوس (Roque de los Muchachos Observatory) یکی از مهمترین مجموعه های تلسکوپی در جهان در بلندترین نقطه جزیره قرار دارد. اقتصاد لا پالما بیشتر بر پایه کشاورزی (به خصوص موز) و گردشگری مبتنی بر طبیعت و نجوم استوار است. این جزیره برای کسانی که به دنبال تجربه ای آرام در طبیعت بکر کوهنوردی و رصد ستارگان هستند مقصدی ایده آل است.

جزیره لا گومرا La Gomera

لا گومرا یک جزیره کوچک و تقریباً دایره ای شکل در غرب مجمع الجزایر قناری است که به دلیل جنگل های لورل باستانی و سیستم ارتباطی منحصر به فرد سیلبو گومرو (Silbo Gomero) یک زبان سوت زنی شهرت دارد. بخش بزرگی از این جزیره توسط پارک ملی گاراخونای (Garajonay National Park) پوشیده شده است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و شامل بقایای یکی از بزرگترین و بهترین نمونه های حفظ شده از جنگل های لورل (Monteverde) دوران ترشیاری در جهان است. این جنگل ها در مه و رطوبت دائمی اقیانوس اطلس رشد می کنند و فضایی جادویی ایجاد کرده اند.

مناظر لا گومرا با دره های عمیق (barrancos) که از مرکز جزیره به سمت ساحل کشیده شده اند مشخص می شود. این جغرافیا باعث توسعه زبان سوت زنی سیلبو گومرو شده است که بومیان از آن برای ارتباط در فواصل طولانی در میان دره ها استفاده می کردند و هنوز هم در مدارس جزیره آموزش داده می شود. لا گومرا مقصدی محبوب برای کوهنوردان و طبیعت گردان است که به دنبال کشف مسیرهای پیاده روی در میان جنگل ها و دره های سرسبز هستند. این جزیره همچنین از نظر تاریخی اهمیت دارد زیرا کریستف کلمب قبل از عبور از اقیانوس اطلس در سال ۱۴۹۲ در لا گومرا توقف کرد و آب و آذوقه برداشت. لا گومرا تجربه ای آرام و طبیعی را ارائه می دهد و برای کسانی که به دنبال فرار از شلوغی زندگی مدرن هستند ایده آل است.

جزیره ال هیرو El Hierro

ال هیرو کوچکترین و غربی ترین جزیره در مجمع الجزایر قناری است و به دلیل تعهدش به پایداری مناظر طبیعی بکر و فرصت های عالی برای غواصی شناخته شده است. این جزیره به عنوان یک ذخیره گاه زیست کره یونسکو معرفی شده و هدف بلندپروازانه ای برای تبدیل شدن به اولین جزیره خودکفا از نظر انرژی در جهان با استفاده از منابع تجدیدپذیر دارد. مناظر ال هیرو با صخره های ساحلی شیب دار جنگل های کاج و مناطق آتشفشانی مشخص می شود. فعالیت آتشفشانی اخیر در سال ۲۰۱۱ منجر به فوران زیردریایی در سواحل جنوبی جزیره شد.

ال هیرو به دلیل آب های شفاف و تنوع زیستی دریایی غنی مقصدی برتر برای غواصی است به خصوص در منطقه لا رستینگا (La Restinga) در جنوب. این جزیره فضایی بسیار آرام و دور از هیاهوی گردشگری انبوه دارد. از نظر تاریخی ال هیرو زمانی به عنوان نصف النهار صفر در نقشه های اولیه اروپایی در نظر گرفته می شد و به همین دلیل به آن جزیره نصف النهار نیز می گفتند. ال هیرو برای مسافرانی که به دنبال تجربه ای پایدار آرامش در طبیعت بکر و فعالیت های زیر آب هستند مقصدی منحصربه فرد و کمتر شناخته شده است. نبود زیرساخت های گردشگری انبوه جذابیت بکر آن را حفظ کرده است.

سوالات متداول

جزایر قناری جزو کدام کشور است؟

جزایر قناری یک مجمع الجزایر خودمختار و بخشی جدایی ناپذیر از کشور اسپانیا محسوب می شود. این منطقه در اقیانوس اطلس و در نزدیکی سواحل شمال غربی آفریقا واقع شده است.

معنی ریشه نام جزایر قناری چیست؟

ریشه نام جزایر قناری از کلمه لاتین Canaria می آید که به معنی جزیره سگ ها یا مرتبط با سگ است. این نامگذاری به دلیل وجود سگ های بزرگ در زمان های قدیم در این منطقه بوده است.

چرا جزایر قناری به نام سگ نامگذاری شده است؟

نام این جزایر از کلمه لاتین Canaria به معنی سگ گرفته شده. دلیل نامگذاری به وجود سگ های بزرگ بومی در زمان های قدیم در این مجمع الجزایر توسط رومیان نسبت داده می شود.

رابطه نام جزایر قناری با پرنده قناری چیست؟

برخلاف تصور رایج پرنده قناری نام خود را از این جزایر گرفته است نه برعکس. این پرنده بومی این مجمع الجزایر است و پس از کشف و معرفی به اروپا به نام محل پیدایش خود نامگذاری شد.

بزرگترین جزیره قناری کدام است؟

جزیره تنریف (Tenerife) بزرگترین جزیره در مجمع الجزایر قناری است. این جزیره حدود ۲,۰۳۴ کیلومتر مربع مساحت دارد و بلندترین قله اسپانیا کوه تیده در آن واقع شده است.