آوای نبوت با طعم هوش مصنوعی؛ روایتی نو از سنت در عصر فناوری

آوای نبوت با طعم هوش مصنوعی؛ روایتی نو از سنت در عصر فناوری

آوای نبوت با طعم هوش مصنوعی؛ روایتی نو از سنت در عصر فناوری

متخصص هوش مصنوعی با تأکید بر هم افزایی سنت و فناوری گفت: در جشنواره ملی «آوا ها و نوا های نبوی» علاوه بر حفظ اصالت آواهای نبوی می خواهیم با استفاده از هوش مصنوعی طعمی نو به این نواها ببخشیم و روایتی جدید از سنت را در عصر فناوری ارائه دهیم.

به گزارش خبرگزاری آنا هومن پارسا کارآفرین و متخصص هوش مصنوعی با اشاره به اهمیت بهره گیری از فناوری های نوین در جشنواره ملی «آوا ها و نوا های نبوی» اظهار کرد: این جشنواره که به ترویج فرهنگ و هنر اسلامی اختصاص دارد می تواند از تکنولوژی های روز بهره برداری کند.

 وی با تأکید بر اینکه هوش مصنوعی یکی از فناوری های کارآمد برای استفاده مفید است افزود: هوش مصنوعی می تواند در چندین حوزه به این جشنواره کمک کند؛ نخست در زمینه تحلیل و پردازش صداها الگوریتم های هوش مصنوعی به شناسایی و تفکیک نوا ها و آوا های مختلف کمک می کند.

کارآفرین و متخصص هوش مصنوعی متذکر شد: این موضوع می تواند به هنرمندان و پژوهشگران این حوزه اجازه دهد تا بهتر با آثار خود آشنا شوند و نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کنند.

پارسا گفت: با استفاده از الگوریتم های یادگیری عمیق می توانیم به شناسایی الگو های صوتی خاصی بپردازیم که در نوا ها و آوا های نبوی وجود دارد و این الگوریتم ها می توانند احساسات و عواطف موجود در صدا ها را تحلیل کرده و به این ترتیب تجربه شنیداری مخاطبان را غنی تر کنند.

هوش مصنوعی؛ همکار خلّاق هنرمندان

این دانشجوی کارآفرین با تأکید بر نقش هوش مصنوعی در تولید آثار نوین اضافه کرد: هوش مصنوعی می تواند یک همکار خلاق در تولید آثار جدید محسوب شود؛ به عنوان مثال با استفاده از مدل های مولد می توان نوا های جدیدی را تولید کرد که الهام گرفته از آوا های سنتی نبوی باشند به این ترتیب هنرمندان می توانند مرز های خلّاقیت خود را گسترش دهند.

این متخصص هوش مصنوعی با بیان اینکه استفاده از این فناوری با چالش هایی همراه است بیان کرد: یکی از چالش های به کارگیری هوش مصنوعی حفظ اصالت و هویت فرهنگی آثار است و باید دقت کنیم استفاده از هوش مصنوعی به جای تقلید از هنر های سنتی در تقویت و ترویج آنها مؤثر باشد. 

پارسا تبیین کرد: همچنین نیاز به آموزش و آگاهی هنرمندان درباره تکنولوژی های نوین وجود دارد تا بتوانند به بهترین نحو از آنها بهره برداری کنند.

هم افزایی هنر و فناوری

وی افزود: می توانیم با آغوش باز به استقبال تکنولوژی های نوین برویم و از آنها به عنوان ابزاری برای ارتقای هنر خود استفاده کنیم. همچنین همکاری میان هنرمندان و در نهایت حفظ هویت فرهنگی و ارزش های اسلامی باید در تمامی مراحل مدنظر قرار گیرد.

به گزارش آنا چهارمین جشنواره ملی آوا ها و نوا های نبوی از برنامه های جشنواره امامت و مهدویت است که اختتامیه آن ۲۴ بهمن در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد برگزار می شود.

چهارمین جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به میزبانی ۶۲ واحد استانی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان برگزار می شود علاقه مندان برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به نشانی emamat.iau.ir/fa مراجعه کنند.