سمعک نامرئی چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

 

یکی از پرکاربردترین دستگاه های کمک شنوایی سمعک نامرئی است. سمعک نامرئی برای همه افراد کم شنوا مناسب نیست و تجویز آن نیازمند شرایط و فاکتورهای خاصی می باشد.

سمعک نامرئی چیست؟

سمعک نامرئی یکی از دستاوردهای تکنولوژی پیشرفته در علم شنوایی و الکترونیک است. سمعک نامرئی بطور کامل داخل مجرای گوش قرار میگیرد و با نامهای CIC و IIC هم شناخته میشود. هنگام استفاده از سمعک نامرئی خصوصا در سایزهای IIC هیچ قسمتی از سمعک از بیرون مشخص نیست و کاملا پنهان باقی میماند.

نحوه ساخت سمعک نامرئی

مراحل ساخت سمعک نامرئی سمعک نامرئی بصورت اختصاصی برای هر فرد ساخته میشود. ابتدا از گوش فرد قالبگیری انجام میشود و بر اساس اندازه و پیچ و خم آن برش صحیحی بر روی آن اعمال میشود. مرحله بعدی تولید سمعک نامرئی ساخت پوسته آن است این پوسته مطابق با قالب و دقیقا برابر آن ساخته میشود. قطعات سمعک نامرئی درون پوسته قرار میگیرد و بر اساس میزان کم شنوایی بلندگوی متناسب با آن انتخاب میشود. سمعک نامرئی تست و بررسی میشود و برای فرد بصورت اختصاصی تنظیم میشود.

مزایای سمعک نامرئی

مزایای سمعک نامرئی اولین مزیت سمعک نامرئی سایز کوچک آن است که یکی از اصلی ترین درخواست های کاربران است. قابلیت پوشش کم شنوایی ملایم تا شدید توسط سمعک نامرئی وجود دارد و براساس نوع و مقدار کم شنوایی مدل آن انتخاب میشود. مصرف باتری در سمعک نامرئی کمتر است و این مزیت به دلیل سایز کوچکتر و قدرت کمتر آن است. البته استفاده از تکنولوژی های جدید که نیاز کمتری به مصرف باتری دارد در این زمینه بی تاثیر نیست.

یکی از اصلی ترین مزایای سمعک نامرئی قرارگیری کامل آن درون مجرای گوش و استفاده از جهتیابی طبیعی لاله ی گوش است. ساختار لاله گوش بصورتی است که دارای برامدگی ها و فرورفتگی هایی است و صداهای محیط را جمع کرده و به مجرای گوش منتقل میکند. سمعک نامرئی هم صداها را از لاله گوش و درون مجرای گوش تحویل میگیرد و آن را تقویت میکند. به این صورت صداها طبیعی تر و واضح تر است و مصنوعی به نظر نمیرسد.

 

امکانات سمعک نامرئی

سمعک نامرئی در مدلهای جدید خود دارای سیستم وایرلس است. سیستم وایرلس از ریموت کنترل ها و اپلیکیشن های موبایل برای تغییر ولوم سمعک و انتخاب برنامه سمعک نامرئی استفاده میکند. همچنین اطلاعات دریافتی توسط هر سمعک با سمعک سمت مقابل به اشتراک گذاشته میشود و همانند سمعک پشت گوشی سمعک نامرئی هم قابلیت اتصال وایرلس دوگوشی را دارد. یکی از قابلیت های جدید سمعک نامرئی پیشرفته استفاده از سیستم GPS برای ردیابی و شناسایی محیط است.

سمعک نامرئی برای چه افرادی مناسب است؟

سمعک نامرئی فقط در شرایط خاصی قابل تجویز است و نیازمند وجود فاکتورهایی میباشد

سمعک نامرئی آماده و از پیش ساخته برخی از کمپانی ها سمعک نامرئی از پیش ساخته تولید میکنند. این سمعکها نیاز به انجام قالبگیری توسط متخصص را ندارند و با استفاده از قالب های آماده درون گوش قرار میگیرد. قالب های آماده سمعک نامرئی در سایزهای مختلف در دسترس است و براساس مجرای گوش فرد انتخاب میشود. در مواردی که مجرای گوش بیمار باریک و پر پیچ و خم باشد نیاز به انجام قالبگیری و ساخت اختصاصی سمعک نامرئی میباشد.

سایز سمعک نامرئی چقدر است؟

سایز سمعک نامرئی از زمان تولید اولین سمعک تاکنون سایز آن در حال کاهش میباشد. امروزه سمعک نامرئی دارای کوچکترین سایز ممکن نسبت به تمام زمان ها شده است. سازندگان سمعک هرساله سمعک نامرئی کوچکتر و قدرتمندتری تولید میکنند. از طرف دیگر تولیدکنندگان قطعات سمعک هم نقش بسزایی را در این زمینه ایفا میکنند. هرچه اجزای سمعک نامرئی کوچکتر شوند امکان تولید مدلهای کوچکتر آن هم افزایش می یابد. سمعک نامرئی امروزه در سایزهای پشت گوشی هم در دسترس است.

مراقبت از سمعک نامرئی

مراقبت و نظافت سمعک نامرئی سمعک نامرئی بدلیل ارتباط مستقیم با جرم گوش و عرق بیمار بسیار حساس است. این سمعک ها نیازمند نظافت مکرر توسط کاربر دارند. هرچه نظافت سمعک دقیق تر و به تعداد دفعات بیشتری انجام شود طول عمر آن افزایش می یابد. سمعک نامرئی دارای فیلترهای مخصوصی بر روی میکروفون و بلندگوی خود می باشد که از ورود جرم گوش و گرد و غبار به این قطعات جلوگیری میکند. این فیلترها قابل تعویض است و قیمت ارزانی دارد. گاهی مواقع با قرار دادن دست آلوده یا چرب بر روی فیلتر میکروفون سمعک نامرئی سوراخ های روی این فیلتر مسدود میشود و دریافت صدا دچار اختلال میشود. همچنین بدنه سمعک هم به هنگام هربار نظافت باید تمیز شود تا باکتری ها و میکروب های سطح آن دفع گردد.

تفاوت سمعک نامرئی با سمعک پشت گوشی

برخی نکات در مورد سمعک نامرئی برخلاف سمعک پشت گوشی سمعک نامرئی دارای دکمه تغییر برنامه و ولوم کنترل بر روی خود نمی باشد. این محدودیت به دلیل اندازه کوچک این سمعک هاست. اما برای برطرف کردن این محدودیت امروزه از اپلیکیشن های موبایل و یا ریموت کنترل های وایرلس استفاده میشود تا فرد بتواند در موارد لازم ولوم و برنامه سمعک نامرئی  را مطابق میل خود تغییر دهد.

نکته لازم به ذکر در سمعک نامرئی مربوط به نحوه گذاشتن و برداشت آن درون مجرای گوش می باشد. برای هر سمعک نامرئی یک دستگیره نامرئی کوچک تعبیه شده است که نخ نامرئی هم نامیده میشود. با استفاده از نخ نامرئی می توان سمعک را درون مجرای گوش گذاشته و یا آ را از مجرای گوش خارج نمود. اگر سمعک به درستی درون گوش قرار نگیرد کیفیت صدا تحت تاثیر قرار میگیرد و در بیشتر موارد سمعک شروع به سوت زدن خواهد کرد.

نحوه سفارش سمعک نامرئی

مراحل دریافت سمعک نامرئی سمعک نامرئی هم مانند سایر مدل ها نیازمند طی شدن مراحلی اصولی برای تجویز است. اولین مرحله برای تجویز سمعک انجام ارزیابی دقیق شنوایی و تست کامل آن میباشد. بر اساس نوع و میزان کم شنوایی مشخص می شود که سمعک نامرئی برای فرد مناسب است یا خیر. اگر شنوایی فرد برای دریافت سمعک نامرئی محدودیتی را بهمراه نداشته باشد قالبگیری گوش انجام می شود و بر اساس بررسی آن سایز مناسب سمعک نامرئی انتخاب می شود. بعد از این مرحله پوسته سمعک ساخته می شود و قطعات سمعک نامرئی درون آن قرار میگیرد. قبل از تحویل سمعک به کاربر چند مرحله تست استاندارد و تخصصی بر روی آن انجام می شود. سمعک نامرئی مطابق شنوایی و نیازهای فرد بصورت اختصاصی تنظیم میگردد و دستورالعمل های لازم به کاربر آموزش داده می شود.

برای دریافت مشاوره در زمینه ی سمعک نامرئی و دریافت اطلاعات در زمینه ی مدلها و تکنولوژی های پیشرفته آن به کلینیک های تخصصی جهان سمعک مراجعه نمایید.

قیمت سمعک نامرئی بدون باتری

قیمت سمعک   نامرئی بدون باتری که امروزه با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته طراحی و تولید می شوند متنوع هستند که عمدتاً بستگی به برند مدل و ویژگی های خاص فناوری به کار رفته در آن ها دارد. به عنوان مثال سمعک های نامرئی برندهای شناخته شده مانند اتیکن و فوناک که مدل های متنوعی را شامل می شوند از قیمت پایه ای حدود 22 تا 24 میلیون تومان آغاز می شوند. همچنین سمعک های نامرئی برنافون مدل Alpha نیز با قیمت استارت 22 میلیون تومان عرضه می گردند. این قیمت ها ممکن است بر اساس قابلیت های اتصال بی سیم سطح تکنولوژی و سایر عوامل افزایش یابد.

 

 

خروج از نسخه موبایل