مشکلات تغذیه ای شایع در معلولین کدام است؟

تغذیه

مشکلات تغذیه‌ای شایع در معلولین کدام است؟

محدودیت های عملکردی مشکلات تغذیه و دریافت انرژی ناکافی عوامل خطر کلیدی هستند که کودکان و بزرگسالان دچار معلولیت را به سوءتغذیه سوق می دهند.

به گزارش سرخط نیوز پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل و دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای هر کسی مهم است. رژیم غذایی بر سلامت تندرستی و سلامت روان تأثیر می گذارد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای افرادی که دارای معلولیت هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که می تواند به بهبود مدیریت وضعیت و عملکرد بهتر آنها کمک کند و انرژی لازم روزانه را تامین کند. در بین این بیماران کودکان دارای معلولیت بیشتر در معرض خطر سوء تغذیه هستند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد محدودیت های عملکردی مشکلات تغذیه و دریافت انرژی ناکافی عوامل خطر کلیدی هستند که کودکان و بزرگسالان دچار معلولیت  را به سوءتغذیه سوق می دهند.

در این میان مشکلات خاصی نیز در زمینه تغذیه این افراد وجود دارد که شامل اضافه وزن مشکلات غذا خوردن دسترسی به تغذیه و غذای مناسب مشکلات دندانی و مشکل تداخل غذا و دارو می شود. 

اضافه وزن حفظ وزن بدن در محدوده سالم برای سلامتی مهم است اما نیازهای انرژی هر فرد بسته به سطح فعالیتش متفاوت است. حرکت بدنی ممکن است برای برخی از افراد ناتوان محدود باشد اما تمرینات ویژه ای برای معلولیت وجود دارد. با این حال ورزش با ناتوانی های جسمی به انرژی بیشتری نیاز دارد؛ زیرا بدن برای حرکت موثر باید جبران کند. این بدان معنا است که تغذیه سالم برای کمک به عملکرد بدن بسیار مهم است. در نهایت «انرژی ورودی» از غذا در هر روز باید با «انرژی خارج شده» که از طریق ورزش و فعالیت صرف می شود متعادل شود.

برای افراد دارای ناتوانی جسمی نیازهای انرژی اغلب با توانایی مرتبط است. به طور مثال افرادی که از ویلچر استفاده می کنند نسبت به افرادی که راه می روند نیاز به انرژی کمتری دارند. نیازهای انرژی تحت نظر یک متخصص تغذیه برای هر فردی که در معرض خطر اضافه وزن یا کمبود وزن است توصیه می شود. بررسی ها به شما کمک می کند تا مناسب ترین غذاها را برای رفع نیازهای خود تعیین کنید.

در اثر اختلال در اعمال عصبی- عضلانی این افراد مثل عدم توانایی در جویدن و بلعیدن یا انسداد در ناحیه خاص یا در اثر عوامل فیزیولوژیک مشکلاتی در تغذیه این افراد ایجاد می شود که برای تحریک ترشح بزاق و بلع آسان استفاده از غذاهای نرم و شیرین در این افراد توصیه می شود. البته در برخی دوره ها نیاز به انرژی در بیماران دچار معلولیت افزایش می یابد. به طور مثال بیماری پارکینسون بیماری هانتینگتون یا مشکلات دوره ای یا خاص مانند مدیریت زخم های فشاری و بهبود زخم به افزایش انرژی نیاز دارد. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت دسترسی به تغذیه و غذای مناسب برای افراد دارای معلولیت ممکن است دشوار باشد و این  موضوع را می توان به وضعیت مالی سلامت روان محدودیت های حرکتی دسترسی به حمل و نقل انزوای اجتماعی دسترسی به فناوری برای خرید آنلاین جغرافیا و دسترسی و ثبات حمایت های غیررسمی و رسمی مرتبط کرد اما محدود به آن نیست.

آموزش تغذیه با دسترسی و توانایی فرد در درک اطلاعات مربوط به تغذیه مرتبط است. آماده سازی تغذیه ممکن است برای افرادی که دارای معلولیت هستند دشوار باشد؛ چرا که ممکن است دانش مهارت ها و حمایت های مربوط به تهیه غذا ذخیره سازی پخت و پز برنامه ریزی منو و انتخاب غذای مناسب را کاهش دهند. بنابراین برای این افراد به خصوص افراد با معلولیت بیشتر حتما باید خانواده او را در این بخش حمایت کند یا یک پرستار برای تهیه و پخت غذا به منظور پیشگیری از سوءتغذیه داشته باشند.

مشکلات دندانی فساد دندان در این افراد از مشکلات جدی به شمار می آید و بر همین اساس هم مراجعه منظم به دندانپزشک و رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان بسیار لازم به نظر می رسد که اگر این مشکلات دندانی در زمان مناسب درمان نشود سبب محدود شدن تکامل کودک می شود.

مشکل تداخل غذا و دارو درمان طولانی مدت دارویی جهت کنترل تشنج یا مشکلات رفتاری و بهبود عفونت در این افراد لازم است و مصرف زیاد دارو روی وضعیت تغذیه آنها تاثیر سوء دارد.

هنگامی که صحبت از پیروی از رژیم غذایی مناسب برای یک ناتوانی خاص به میان می آید مشورت با یک متخصص تغذیه حرفه ای می تواند به جلوگیری از بروز مشکلات تغذیه ای یا بهبود مشکلات موجود از جمله کاهش وزن یا افزایش وزن کمبودهای تغذیه ای یا مشکلات روده کمک کند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل