عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ویتامین D به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در بارداری سالم یاد کرد و گفت: مصرف مکمل ویتامین D در مادران باردار به تنهایی احتمال خطر ابتلا به دیابت حاملگی وزن کم نوزاد هنگام تولد و خطر خونریزی شدید پس از زایمان را کاهش می دهد.
به گزارش سرخط نیوز دکتر پروین یداللهی با بیان اینکه ویتامین D یا ویتامین «آفتاب» یکی از ویتامین هایی است که در بدن هنگام قرار گیری در معرض نور خورشید تولید می شود افزود: علاوه بر داشتن فواید بی شمار این ویتامین برای بدن مانند سلامت استخوان مغز قلب و عروق ایمنی سوخت و ساز بدن و تنفس می تواند به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم در یک بارداری سالم باشد.
وی در خصوص مزایای مصرف ویتامین D برای مادران باردار گفت: زنان بارداری که ویتامین ۳D را با دُز ۱۰۰۰ روزانه مصرف کرده اند به طور قابل توجهی به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کنند و از سوی دیگر وزن کم نوزاد هنگام تولد با میزان ویتامین D در بدن مرتبط است.
این متخصص بهداشت باروری با اشاره به اثرات ویتامین دی موجود در بدن مادران باردار بر جنین و همچنین نوزادان تازه متولد شده و حتی سلامت کودک در زندگی آینده او خاطرنشان کرد: به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب (به دلایل مختلف) کمبود ویتامین D در رژیم غذایی (بدون مکمل) یا عوامل ژنتیکی موجب می شود تا میزان ویتامین D تولید شده در بدن بسیار کاهش پیدا کند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت یداللهی تصریح کرد: استفاده از ضد آفتاب انتخاب رژیم غذایی نادرست مصرف مکمل ویتامین ۳D ناکافی و موقعیت جغرافیایی می تواند خطر کمبود این ویتامین را افزایش دهد.
وی ادامه داد: کمبود ویتامین D در بدن در سه ماهه نخست بارداری احتمال به وجود آمدن محدودیت های رشد جنینی را افزایش می دهد و همواره از سوی متخصصان زنان و زایمان توصیه می شود با توجه به اهمیت نقش این ویتامین در بدن از به وجود آمدن عوارض دیگر پس از انجام آزمایش خون و مشخص شدن میزان ویتامین D در بدن مصرف مکمل های این ویتامین آغاز شود.
انتهای پیام