دوام گنجینه در بابل یا انتقال آن به شهر دیگر؟
سرخط نیوز/مازندران تکلیف موزه گنجینه بابل که از اولین و قدیمیترین موزه شمال کشور است، تا پایان این هفته مشخص میشود.
“مهران فلاح” رئیس اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان بابل در گفتوگو با سرخط نیوز، با بیان اینکه در سنوات گذشته این موزه در یک ملک وقفی قرار گرفته که متعلق به حوزه علمیه بوده و سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی آن را اجاره کرده بود، گفت: رؤسای قبلی پیگیر این قضیه بودند تا این موزه تخلیه نشود ولی احساس میشود توجه و پیگیری لازم انجام نشده و این مشکل همچنان پابرجا است.
وی با بیان اینکه فرماندار شهرستان بابل و مدیرکل اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی پای کار هستند تا روند اجاره این موزه ادامه پیدا کند، افزود: اداره اوقاف این شهر ادعا میکند این موزه وقف حوزه علمیه بابل است.
فلاح با اذعان به اینکه قرار است تا چند روز آینده پاسخ قطعی به ما داده شود، خاطرنشان کرد: ما در بابل هیچ جایگاهی برای قرار گیری این موزه نداریم و این موزه که اولین موزه شمال کشور است، برای ما بسیار اهمیت دارد و مردم شریف بابل با فرهنگ چندین ساله از آن بازدید میکنند.
رئیس اداره گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان بابل، تصریح کرد: اگر این موزه تخلیه شود، احتمالاً به یکی از شهرستانهای استان انتقال پیدا میکند و از دست مردم میراث دوست بابل خارج میشود.
او موزه بابل را نماد این شهرستان دانست و ادامه داد: این موزه در سه طبقه آثار باستانی، مردم شناسی و معاصر تعبیه شده و حتی اسکلت کاوش شده یک دختر جوان با قدمت ۳۵۰۰ سال در این موزه قرار دارد.
مهران فلاح با بیان اینکه مدنیت از گذشته در شهرستان بابل وجود داشته است، یادآور شد: این شهرستان بر پایه فرهنگ زنده ماند و این موزه برای مردم جذابیت دارد.
وی تصریح کرد: در فواصل مختلف، دانش آموزان مدارس استان به صورت رایگان از این موزه بازدید میکنند تا بتوانند از تاریخ و پیشینه خود آگاه شوند.
فلاح یادآور شد: تقاضای بنده این است که این کار تداوم پیدا کند تا تمام افرادی که طی سالهای طولانی برای این موزه زحمت کشیدند به هدر نرود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بابل با تاکید بر اینکه حل این مشکل عزم استانی میخواهد، اظهار کرد: هدف شبانه روزی ما، حل این مشکل است و امیدواریم هر چه زودتر این بلاتکلیفی برطرف شود و این مکان فرهنگی و تاریخی ارزشمند همانند گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.
این مسئول با اعلام اینکه با پیگیری های فرماندار بابل قرار شد تا حوزه علمیه برای ۲۰ فروردین سال جاری، میزان اجاره بهاء برای این بنا را تعیین کند، گفت: اداره کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران تا پایان این هفته فرصت دارد که درباره پرداخت اجاره بهاء یا تخلیه موزه تصمیم گیری کند.
قابل ذکر است؛ ساختمان این موزه از سال ۱۳۰۷ احداث شده و در سال ۱۳۷۴ در اختیار اداره میراث فرهنگی بابل قرار گرفته است و پس از چندین مرحله بازسازی شد و در سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد.
انتهای پیام