20 نکته مهم تست زنی در کنکور ریاضی
طراحی تمامی آزمون های کنکور به صورت آزمون 4 گزینه ای می باشد که بسیاری از داوطلبانی که در این آزمون شرکت کردند به دلیل عدم آشنایی با تکنیک آزمون موفق نشدند و نتایج خوبی در آزمون کسب کردند. امتحانات، یا مدام با مشکل کمبود وقت مواجه می شوند و مشغول هستند. در واقع نمی توان گفت دانش آموزانی که در آزمون های دولتی مستمر و نهایی نمره خوبی کسب می کنند، در آزمون های سراسری موفق خواهند شد. زیرا بین نحوه برخورد با توضیحات و سوالات آزمون تفاوت وجود دارد و اهمیت آشنایی داوطلب با تکنیک ها و روش های صحیح آزمون را نشان می دهد. اگر قصد یادگیری ریاضی را دارید میتوانید از آموزش ریاضی لوتوس استفاده کنید.
یکی از مهم ترین پیامدهای نداشتن اطلاعات کافی دانش آموزان در کنکور، گرفتار شدن در دام سردرگمی و استرس در زمان امتحان است که تاثیر بسیار منفی بر عملکرد دانش آموزان دارد. افراد با آگاهی می توانند اضطراب خود را کنترل کرده و آمادگی خود را حفظ کنند.چند راه مهم برای پاسخگویی به امتحانات را توضیح داده ایم.
ابتدا بهتر است بدانید که سوالات کنکور سراسری دارای نمره منفی سوم هستند. این بدان معناست که با هر پاسخ اشتباه، یک سوم پاسخ های صحیح شما از بین می رود، بنابراین ضروری است که مهارت های تست زنی خود را جدی بگیرید. یکی از بهترین راهها برای تقویت تستزنی، شرکت در آزمونهای آزمایشی کنکور ۱۴۰۲ و استفاده از کتابهای آزمون کمک آموزشی موجود در بازار است. همه اینها با ادامه کار منجر به موفقیت می شود و با افزایش تمرکز، اعتماد به نفس و کاهش اضطراب به آمادگی برای آزمون سراسری کمک می کند.
1- برنامه ریزی درسی و همچنین آزمون های عملی باید به گونه ای انجام شود که نقاط قوت داوطلب را افزایش داده و نقاط ضعف را بهبود بخشد. توجه تنها به یکی از این دو مورد منجر به از دست دادن فرصت پاسخگویی صحیح به بخش قابل توجهی از سوالات آزمون سراسری می شود.
2- به یک سری سوالات از هر کلاس در یک بازه زمانی کنترل شده پاسخ دهید. مدیریت زمان می تواند تاثیر بسزایی در نمرات کنکور هر داوطلبی داشته باشد اما هدف اصلی مدیریت زمان پاسخ صحیح به بیشترین تعداد سوال در کمترین زمان ممکن است.
3- سوالات را مانند روزنامه بخوانید و ابتدا به سوالات ساده پاسخ دهید. زیاده روی در سوالات سخت جایز نیست، زیرا منجر به از دست دادن زمان، از دست دادن روحیه و تمرکز و استرس می شود. اگر تا پایان امتحان فرصت دارید، سوالاتی را که پاسخ نداده اید یا مطمئن نیستید، حتما مرور کنید.
4- برای جلوگیری از سردرگمی در جلسه امتحان، از تکنیک متقاطع منهای برای دسته بندی سوالاتی که قرار است به آنها پاسخ داده شود، استفاده کنید. به این ترتیب در کنار سؤالاتی که پاسخ آنها را نمی دانید، سؤالاتی که زمان بر و دشوار به نظر می رسند یا بین دو گزینه بلاتکلیف هستید، علامت مثبت (+) و علامت منفی (-) قرار دهید. یا یک ضربدر (×) مشخص کنید.
5- پس از اتمام فرآیند پاسخگویی به سوال و در وقت خالی و باقیمانده پاسخ به تست های ضریب را در اولویت قرار دهید و به سراغ سوالاتی بروید که احتمال حل آنها وجود دارد. (در تمام مراحل، به یاد داشته باشید که پاسخ ها را فقط در صورتی بنویسید که از درستی آنها مطمئن هستید.)
6- برنامه نویسان کنکور احتمالاً چندین آزمون پیچیده و دشوار را در تعداد سؤالات کنکور متوالی تدوین می کنند. اگر در این موقعیت قرار گرفتید، آرام باشید و تصور کنید که همه داوطلبان در این شرایط هستند. سعی کنید در دام سوال سازان نیفتید و با آرامش، تمرکز و اعتماد به نفس به امتحانات دیگر نزدیک شوید.
7- به سوالات به ترتیب کتاب پاسخ دهید و از نگاه کردن به سوالات بعدی خودداری کنید، زیرا این کار فقط استرس شما را افزایش می دهد.
8- سعی کنید به سوالات هر درس در محدوده زمانی پاسخ دهید. زیرا همگام بودن با کار ممکن است رمز موفقیت در کنکور باشد. از وقفه ها و تاخیرهای غیر ضروری خودداری کنید. و حواس خود را از محیط اطراف پرت نکنید. سایر نامزدها صداهای مزاحم و غیره در هنگام امتحانات.
9- سوالات را به طور کامل و با دقت بخوانید و پس از تایید پاسخ خود، آنها را در پاسخنامه قرار دهید. خواندن سریع و بی دقت سوالات نه تنها به پاسخ سریع کمک می کند، بلکه احتمال دریافت پاسخ های اشتباه را نیز افزایش می دهد.
10– اگر احساس میکنید وقتتان تمام شده است، به سؤالات با ضرایب بالاتر پاسخ دهید. در برخی شرایط، ممکن است لازم باشد از بین بیش از یک دوره انتخاب کنید. ابتدا زمان خود را مدیریت کنید تا از این اتفاق جلوگیری کنید. دوم، اگر مجبور به انجام چنین کاری هستید، تأثیر متقابل دو عنصر کلیدی برای تسلط بر این مبحث دوره و ضریب درسی مربوطه را به خاطر بسپارید.
11- به افعال به کار رفته در سوالات و انتخاب ها دقت کنید. (مثلاً درست و نادرست، آن زمان و نه، اکنون و نه، و غیره)
12– ممکن است در ابتدای امتحان احساس سردرگمی کنید. تجربه نشان داده است که هرچه استرس و عجله بیشتری داشته باشید، احتمال دریافت پاسخ اشتباه بیشتر است. پس با خیال راحت به سوالات پاسخ دهید.
13- گزینه ها را با دقت بخوانید و زیر آنهایی که مطمئن هستید اشتباه می کنند خط بکشید.
14- در سوالات ریاضی و دروس مربوط به اعداد مراقب باشید که پاسخ نهایی را با عدد جایگزین اشتباه نگیرید. به عنوان مثال شما پاسخ 3 را دریافت کرده اید که در گزینه 4 است اما به اشتباه گزینه 3 را انتخاب کرده اید در حالی که گزینه 4 پاسخ صحیح سوال است.
15- از گزینه های طولانی نترسید، گزینه ها خود می توانند پاسخ سوال باشند. آنها را با دقت بخوانید و درس های خود را به راحتی به خاطر بسپارید. از سوالات طولانی هم نترسید، گاهی اوقات آنها ساده ترین سوالات هستند.
16- هنگام درج پاسخنامه امتحانی خود در پاسخنامه به شماره سوال توجه کنید. مشاهده شده است که شرکت کنندگان در آزمون اغلب سوالات را در پاسخنامه خالی می گذارند و سپس به اشتباه پاسخ امتحان بعدی را در همان جای خالی وارد می کنند که باعث می شود آزمون شوندگان دچار اشتباهات اساسی شده و مردود شوند.
17- بسیاری از داوطلبان به تمام سوالات آزمون پاسخ می دهند و سپس پاسخ همه آنها را به یکباره در پاسخنامه می نویسند. این عمل بسیار اشتباه و حتی خطرناک است! ممکن است بعد از تکمیل پاسخهایتان وقتتان تمام شود و مهلتی برای وارد کردن پاسخهایتان نداشته باشید.
18- بسیاری از تست ها راه حل های مختلفی دارند، بنابراین سعی کنید برای صرفه جویی در وقت و تلاش، به سوالات تستی با یک راه حل ساده پاسخ دهید.
19- یکی دیگر از تکنیک های مهم مدیریت زمان در کنکور، تکنیک زمان تلف شده است. لازم به ذکر است که این روش علاوه بر تکنیک منهای متقاطع می باشد. در این صورت داوطلب زمان مشخصی برای پاسخگویی به هر آزمون به دست می آورد و پس از تکمیل سوالات از زمان صرفه جویی شده با پاسخ دادن به تست ها برای اصلاح آنها استفاده می کند. تکرار این روش باعث تسریع در حل سوالات می شود.
20- سردرگمی بین دو یا چند گزینه یکی از مشکلات رایج کنکور است. این مشکل در آزمون های آزمایشی نیز پیش می آید و داوطلبان را دچار مشکل می کند. اگر در این شرایط قرار گرفتید، ابتدا سعی کنید با توجه به آموخته های خود پاسخ مناسب را پیدا کنید، اما اگر می دانید که نمی توانید به آزمون داده شده پاسخ دهید و وقت شما تلف شده است، این سوال را بپرسید. شجاع باشید و برای یک پاسخ اشتباه ریسک دریافت امتیاز منفی سوم را نکنید!