درگذشت چند چهره و کنسرتهایی که حاشیهساز شدند
فیلمهای جدیدی از مهران مدیری و پرویز شیخطادی، شکست رکورد روزانه سینماها از سال ۹۸، گزارشهایی از چند چهره معروف سینمایی، سریال جدیدی با بازی جواد رضویان و الیکا عبدالرزاقی، همکاری محمود پاکنیت و مسعود دهنمکی، قهر شهره سلطانی با سینما، درگذشت چند هنرمند، حواشی کنسرتها و اظهارات وزیر ارشاد، تهدیدی از محسن یگانه، آخرین وضعیت کاخ مروارید، پل خاتون و محوطه ازبکی، یک خبر نگرانکننده برای سفر، آغاز ثبتنام سفرهای زمینی به عتبات در ایام عرفه و اعلام شعار روز اربعین
از جمله خبرهایی بودند که این هفته در حوزه فرهنگی هنری سرخط نیوز منتشر شدند.
به گزارش سرخط نیوز، مدیرکل عرضه و نمایش سازمان سینمایی با اشاره به «استقبال ۲۱۰ هزار نفری مخاطبان در یک روز» از شکست رکورد روزانه سینماها از سال ۱۳۹۸ تاکنون خبر داد.
پرویز شیخطادی و مهران مدیری فیلم جدید میسازند
همچنین پرویز شیخطادی برای فیلم «دستمال سرخها» و مهران مدیری برای فیلمی با نام «ساعت ۶ صبح» متقاضی دریافت پروانه ساخت شدهاند.
این در حالی است که مدیری هفت سال پس از فیلم «ساعت ۵ عصر» در تدارک ساخت دومین فیلم سینمایی خود است. این فیلم سال گذشته با نام «بنبست» متقاضی دریافت پروانه ساخت شده بود که به تازگی نام آن به «ساعت ۶ صبح» تغییر یافته است. در حال حاضر «ساعت ۶ صبح» در مرحله پیشتولید است و تمام عوامل و بازیگران آن مشخص شدهاند و به زودی فیلمبرداری آن آغاز خواهد شد.
تازههایی از فیلم کیانوش عیاری و اصغر یوسفینژاد
همچنین جدیدترین فیلم کیانوش عیاری که فیلمبرداری آن سال گذشته آغاز شده بود، با پایان مراحل فنی آماده نمایش شده است و همزمان با پایان مراحل فنی فیلم سینمایی «ویلای ساحلی» به کارگردانی کیانوش عیاری و تهیهکنندگی رضا رخشان اولین تصویر رسمی این فیلم با بازی رضا عطاران و پژمان جمشیدی منتشر شد.
از سویی، «عروسک» دومین فیلم بلند زندهیاد اصغر یوسفینژاد برای اکران عمومی در سالگرد درگذشت فیلمسازش آماده میشود.
درخشش ایرانیها در جشنوارههای بینالمللی
بخش استعدادهای جدید آسیایی در بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شانگهای، جایزه بهترین بازیگر زن و فیلمبرداری را به دو چهره ایرانی اعطا کرد. سرور پیروانی برای بازی در فیلم «یک و نیم اسب بخار» به کارگردانی رسول کاهانی و تهیهکنندگی محمود یاوری، جایزه بهترین بازیگر زن را کسب کرد و داوود ملک حسینی نیز برای فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ساخته علی زرنگار، برنده جایزه بهترین فیلمبرداری شد.
در ادامه شصت و سومین جشنواره بینالمللی انیمیشن انسی فهرست برندگان خود را با حضور یک انیمیشن کوتاه ایرانی اعلام کرد. انیمیشن کوتاه «یونیفورم ما» ساخته یگانه مقدم در شصت و سومین دوره جشنواره بینالمللی انیمیشن انسی فرانسه موفق به کسب جایزه بهترین انیمیشن کوتاه اول شد.
همچنین فیلم سینمایی «مثل ماهی روی ماه» ساخته دُرناز حاجیها جایزه بهترین فیلم بیست و دومین جشنواره فیلم ترانسیلوانیا در کشور رومانی را دریافت کرد.
برنده جشنواره سیدنی
«مادر همه دروغها»، فیلمی مستند-درام که به بررسی اسرار شورشهای نان در مراکش در سال ۱۹۸۱ میپردازد، به عنوان بهترین فیلم جشنواره فیلم سیدنی انتخاب شد.
اخبار سینمای بینالملل را بخوانید:
یک تغییر مهم در جایزه «اسکار»
نفرت «الیور استون» از یک فیلم
اعتصاب، ساخت سریال ۱۸۸ میلیون دلاری را لغو کرد
جایزه ویژه کارلووی واری برای «رابین رایت»
آماری از تماشاگران تئاتر
در ادامه، آمار هفتگی فروش و تماشاگران نمایشهای به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تالار هنر تا پایان روز جمعه بیست و ششم خردادماه ۱۴۰۲ به تفکیک اجراها اعلام شد.
کارگاههای آموزشی نمایش ایرانی با علی نصیریان
همچنین کارگاههای آموزشی نمایش ایرانی با حضور استادانی چون علی نصیریان، افشین هاشمی، هدایت هاشمی و … زیر نظر داود فتحعلیبیگی در تماشاخانه سنگلج برپا میشود. این کارگاهها از تیرماه امسال آغاز میشوند و بهره بردن از تجربههای پیشکسوتان و کهنهسواران نمایش ایرانی در جهت بازشناخت تئاتر ملی و تربیت نیروی جوان، از دیگر اهداف برگزاری این کارگاههاست.
چند نمایش جدید به صحنه میآید
علاوه بر اینها، قرار است که نمایشهای «آلزایمر» به کارگردانی حامد رحیمی نصر، «مرضیه جان» به کارگردانی محمد پیغمبری و «مردگان بی کفن و دفن» به کارگردانی نیکا ملکمطیعی در عمارت نوفللوشاتو روی صحنه بروند.
همچنین نمایش «تئاتر بیحیوان» نوشته ژان میشل ریب، ترجمه شهلا حائری و به کارگردانی قاسم عبداللهی از هشتم تیرماه در تماشاخانه سیمرغ به صحنه میرود.
هشدار نعیمی درباره تئاترشهر
حمیدرضا نعیمی ـ نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر از مسئولان شهری خواست تا هرچه زودتر نسبت به پاکسازی و بهسازی حریم مجموعه تئاتر شهر اقدامات لازم را انجام دهند.
گزارشهایی از چند چهره معروف سینمایی
به مناسبت هفتمین روز درگذشت فخری خوروش بخشی از حضورش را در تئاتر مرور کردیم. او یکی از نخستین بازیگرانی بود که در تالار وحدت یا رودکی سابق روی صحنه رفت چراکه این تالار پیش از آن ویژه اجراهای موسیقی، اپرا و باله تعریف شده بود.
افزون بر اینها، با جواد انصافی ـ هنرمند پیشکسوت کشورمان که بیشتر با نام «عبدلی» شناخته میشود و این روزها یک تئاتر صحنهای دارد، گفتوگویی داشتیم. او از تلویزیون و رادیو گله دارد و میگوید: چرا از هنرمندانی که به کارشان علاقهمندند و میخواهند در خدمت مردم باشند سوء استفاده میشود؟ انصافی همچنین تاکید میکند: دوست داریم آقای جبلی حرفهایمان را بشنوند.
همزمان با زادروز رضا کیانیان (۲۹ خردادماه) بخشهایی از گفتوگوی تصویری این بازیگر منتشر شده که او در آن درباره فیلم «باغ فردوس ۵ بعدازظهر» ساخته سیامک شایقی و نیز همکاری با جوانها صحبت کرده است. در این لینک میتوانید این مصاحبه ویدیویی را تماشا کنید.
از سویی همزمان با سالروز تولد عزتالله انتظامی (۳۰ خردادماه)، خاطرهای از این هنرمند درباره بازیاش در نمایش «کرگدن» و پیشنهاد یک مامور ساواک درباره یکی از دیالوگهای این نمایش منتشر شد.
همچنین موزه سینمای ایران همزمان با زادروز «عباس کیارستمی» بخشهایی از گفتوگوی دو پیشکسوت سینما، اسحاق خانزادی (صدابردار و صداگذار) و حسن زاهدی (صدابردار ) را درباره این هنرمند فقید سینمای ایران منتشر کرده است که این لینک میتوانید بخوانید.
اصغر نقیزاده نیز در آستانه برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» درباره ماندگارترین تصویر «زن» در فیلمها و سریالهای ایرانی صحبت کرد.
سریال جدیدی با بازی جواد رضویان و الیکا عبدالرزاقی
همچنین سریال جدید «فوفو مسافری از کامادو» با بازی جواد رضویان و الیکا عبدالرزاقی از سهشنبه، ۱۳ تیرماه در پلتفرم فیلمنت آغاز میشود.
همکاری محمود پاکنیت و مسعود دهنمکی و قهر شهره سلطانی با سینما
و اینکه محمود پاکنیت که اخیرا در دو سریال “گیلدخت” و “آتش و باد” به ایفای نقش پرداخته بود، حالا در سریال جدید مسعود دهنمکی که به عنوان سریال رمضانی از آن یاد میشود، ایفای نقش میکند.
همچنین مژگان عظیمی، بازیگر تلویزیون و دوبلور انیمیشنهای «هایدی»، «پزشک دهکده» و «قصههای جزیره» با حضور مدیران شبکه مستند و پیشکسوتان دوبله تجلیل شد.
در ادامه، گفتوگویی داشتیم با شهره سلطانی بازیگر سینما و تلویزیون که این روزها با سریال «سیاهچاله» در شبکه نمایش خانگی دیده میشود. مشروح این مصاحبه را در این لینک بخوانید.
بیشتر بخوانید:
عاشق این مملکتم و دلواپس آن
حضور سینماگران در روایتی از خشونتهای خانگی
مرجعیت ساترا قطعی است
روایت کارگردان بالیوود از دیدار با مجید مجیدی
«عقرب عاشق»؛ محکی جدید برای کارگردان فعال دهه ۸۰ تلویزیون
روایت هادی حجازیفر از بازی در مقابل شهاب حسینی
چهرههایی که این هفته از دست دادیم
فرشاد کلباسی ـ دستیار کارگردان و برنامهریز سینما، نصرالله ناصحپور ـ خواننده پیشکسوت موسیقی، فریدون طاعتی ـ مدیر کتابفروشی و نشر طاعتی، علیرضا اصغری ـ نوازنده تار و آهنگساز موسیقی ایرانی، جلال نصیریان چهره ماندگار صنعت گردشگری و پذیرایی و هتلداری، سینا زند ـ دوبلور جوان و «کارول هیگینز کلارک» بازیگر چندین فیلم تلویزیونی و نویسنده مجموعه پرفروش «ریگان ریلی» چهرههایی بودند که در این هفته از دنیا رفتند.
چند پیشنهاد درباره کتابخوانی کودکان و نوجوانان
در راستای سوژه کتابخوانی کودکان و نوجوانان و راهکارهایی که برای کتابخوان کردن بچهها وجود دارد، چندین گفتوگو با نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان داشتیم.
محمدرضا شمس معتقد است، کتابخوانی اللهبختکی نمیشود و باید برنامهای برای آن داشت و در قدم اول باید بچهها را به کتاب نزدیک کرد.
احمد اکبرپور با بیان اینکه کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان باید اجباری شود به پدر و مادرها هشدار داد روخوانی بچهها از سطح مقطع تحصیلی خود عقبتر است و تنها چیزی که میتواند به تقویت روخوانی آنها کمک کند کتابخوانی است.
مهدی رجبی نیز بیان کرد که «کتابخوانی از خانوادهها آغاز میشود و بچهها در مدرسه کتابخوان نمیشوند.»
گپ و گفتی هم با کامیار عابدی ـ پژوهشگر و منتقد ادبی ـ درباه کارکرد رسانهای شعر داشتیم که معتقد است: «با رایج شدن روزنامهها، دیگر جای رسانهای به نام شعر کمرنگ شد.»
یادنامهای برای عبدالله انوار
همچنین اعلام شد که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به منظور تجلیل ازمقام علمی استاد عبدالله انوار، یادنامه او را در قالب کتاب و با عنوان «آسمان معرفت» به قلمِ چهرههای فرهیخته و فرهنگی کشور منتشر خواهد کرد.
یدالله ملایری، پژوهشگر ایرانی با کتابی درباره احمد محمود و عبدالرحمن منیف برنده جایزه «یوسف بکار» اردن شد و جایزه سالانه ادبی «مدال کارنگی» برای تجلیل از دستاوردهای برجسته در حوزه ادبیات کودک و نوجوان برنده سال ۲۰۲۳ خود را اعلام کرد؛ «مانون استفان راس» نویسنده ولزی برای رمان «کتاب آبی نبو» برنده مدال کارنگی ۲۰۲۳، معتبرترین جایزه کتاب کودک بریتانیا شد.
حواشی کنسرتها و اظهارات وزیر ارشاد
در پی حواشیای که در اجرای کنسرت لیان به جود آمد و لغو بعضی کنسرتها، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ اظهاراتی درباره این موضوع داشت و تاکید کرد: امروز هم که اجراهای ما کمنظیر و بدون حاشیه است، احساس میکنم یک جریان سیاسی در کشور به دنبال بزرگنمایی برخی مشکلات است که رخ دادن آنها در برخی از کنسرتها طبیعی است. درحقیقت این افراد میخواهند که اقشار مختلف مردم را مقابل هم قرار دهند.
اسماعیلی همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره ادعای ممنوعالورودی یک بازیگر زن به مشهد، تامین امنیت برنامههای فرهنگی و هنری و برگزاری کنسرتها در سالن وزارت کشور اظهاراتی داشت.
بیشتر بخوانید:
توضیح یک مقام مسوول درباره حاشیههای کنسرت لیان
انتقاد از رفتارهای غیراخلاقی
گزارشی از کنسرتهای در حال اجرا و اجرای مشترک سهراب پورناظری و علی قمصری
اکنون که برگزاری اجراها از محدوده پاپ خارج شده و جمعی از هنرمندان موسیقی نواحی و ایرانی هم به جمع برگزارکنندگان پیوستهاند، بازار برپایی کنسرتها با همه فراز و نشیبهایش بیش از پیش داغ است. از این رو در گزارشی نگاهی به کنسرتهای پیش رو داشتیم.
در ادامه، گزارشی از نخستین شب از کنسرت مشترک سهراب پورناظری و علی قمصری با نام «در هوای بی چگونگی» داشتیم که مخاطبان خود را بارها به وجد آوردند، مورد تشویق قرار گرفتند و البته روند کلی اجرا انتقادهایی را هم به همراه داشت.
تهدیدی از محسن یگانه
همچنین «محسن یگانه» که اخیرا در حواشی اخبار موسیقی حضور پررنگی داشت و نامش نیز در فهرست ممنوعالفعالیتها به چشم میخورد که البته از سوی وزیر ارشاد تکذیب شد، اکنون در کنسرت اخیرش از قصدش برای صحبت درباره پشتپردههای موسیقی خبر داد.
در ادامه، نشست رسانهای آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک تهران یکشنبه، ۲۸ خرداد در تالار وحدت برگزار شد. در این نشست اعلام شد بنیاد رودکی برنامه خاصی برای بازگشت نصیر حیدریان به عنوان رهبر دائم این ارکستر ندارد.
بیشتر بخوانید:
چگونه بداههنوازی کنیم؟
برنامههای پیش روی فرهنگسرای نیاوران
گزارشی هم از برنامههای پیش روی فرهنگسرای نیاوران داشتیم. این مجموعه در روزهای تابستانی در تالارها و گالریهای خود میزبان گروههای مختلف هنری در حوزههای تجسمی، نمایش بزرگسال و کودک و همچنین نمایش بانوان است.
قرار است که سه نمایشگاه تجسمی «در برابر فراموشی»، «سطل آشغال» و «روایت سهمگین ترانه حوا» در گالریهای خانه هنرمندان ایران افتتاح شوند. نمایشگاه عکس، چیدمان و ویدئو آرت روز پنجشنبه (اول تیرماه) و دو نمایشگاه عکس و نقاشی، جمعه (دوم تیرماه) در گالریهای این مجموعه افتتاح میشوند و نمایشگاه گروهی «پیکر» با آثار فیگوراتیو از دوم تیرماه به صورت آنلاین در سایت گالری آرتیبیشن به نمایش درمیآید.
صبح دوشنبه ـ ٢٩ خردادماه ـ نشست خبری رویداد برکت دیدار که پیشرویداد دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر است، برگزار شد. بر اساس آنچه در این نشست اعلام شد «رویداد برکت دیدار» از ۳ تا ۵ تیرماه از ساعت ۱۱ تا ۲۰:۳۰ در هتل هما برگزار خواهد شد.
صنایعدستی یک صنعت فانتزی بوده است
همچنین در مراسمی که صبح شنبه در محل سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اجرای پروژهای جدید در حوزه صنایع دستی به صورت رسمی اعلام شد و معاون صنایعدستی با اعتقاد بر اینکه صنایعدستی از طریق تولید به اشتغال کمک میکند، تاکید کرد: صنایع دستی خانوادهمحور است و سن و سال ندارد.
میراث ناملموس در تهدید است
میراث ناملموس یکی از موضوعات مهم فرهنگی کشور است؛ موضوعی که در صورت توجه درست به آن میتواند فرصتهایی برای تأمین منافع ملی کشور در پی داشته باشد، به طوری که یک کارشناس حقوقی وزارت میراث فرهنگی گفت: یکی از ظرفیتهای مهم میراث ناملموس، جایگاه آن در کمک به توسعه پایدار و گردشگری پایدار و حفظ همبستگی ملی است. با این وجود به نظر میرسد هنوز از این ظرفیت مهم به طور کامل استفاده نشده است.
تعیین حریم «بازار ملایر» و آخرین وضعیت کاخ مروارید، پل خاتون و محوطه ازبکی
در ادامه، مسؤول ثبت و حریم و بافتهای تاریخی استان همدان وضعیت مرمت، کاوش و ثبت آثار تاریخی این استان را تشریح کرد و از تعیین حریم «بازار ملایر» خبر داد.
معاون میراث فرهنگی استان البرز نیز آخرین وضعیت و اقدامات انجامشده برای پل خاتون البرز، کاخ مروارید، محوطه ازبکی، کاروانسرای شاهعباسی و کاخ موزه سلیمانیه را تشریح کرد و درباره بودجه میراث فرهنگی این استان به سرخط نیوز توضیحاتی داد.
توزیع پربحث بودجه ناچیز میراث فرهنگی
گزارشی هم از توزیع پربحث بودجه ناچیز میراث فرهنگی داشتیم، میزان بودجه میراث فرهنگی از گذشته تا امروز مورد بحث بوده و با وجود اعتراضهای مکرر، همچنان یکی از معضلات اصلی این حوزه است. از سوی دیگر، دغدغه دیگری که مطرح میشود شکل توزیع این بودجه بین استانهاست که دلایل آن برای بسیاری از استانها روشن و شفاف نیست.
«چشمه علی» دوباره خشک شد
«چشمه علی» شهرری با هفتهزار سال قدمت دوباره خشک شده است. با وجود وعدههای پیشین مسؤولان میراث فرهنگی و شهری برای جلوگیری از تکرار این اتفاق، اما وضعیت حال حاضر سومین میراث طبیعی تهران نگرانکننده است. سرخط نیوز پیگیر دریافت پاسخ مسؤولان میراث فرهنگی تهران و ری درباره سرنوشت «چشمه علی» است و گزارشی از سرنوشت مبهم چشمه هفتهزارساله داشتیم.
همچنین در ادامه کاوشهای نجاتبخشی سد چپرآباد که بهزودی آبگیری خواهد شد، باستانشناسان یک محوطه تاریخی را شناسایی کردند که قدمت آن به هزاره اول پیش از میلاد (حدود سههزار سال قبل) میرسد.
به دنبال انهدام باند بزرگ قاچاق اشیاء تاریخی و کشف ۳۶۸۰ شیء تاریخی، مدیرکل موزهها جزئیات بیشتری از این آثار مکشوفه را شرح داد.
گورستانی ۱۱۰ ساله با قبرهای متفاوت زن و مرد
دستکند زیرزمینی تفرش ثبت ملی شد
یک خبر نگرانکننده برای سفر
خبر نگرانکنندهای هم در حوزه گرشگری داشتیم؛ صنعت سفر و گردشگری شاهد کاهش ۴۱ درصدی حجم معاملات در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۳ در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته میلادی بوده است. با این شرایط، باید منتظر ماند و دید صنعت سفر و گردشگری در سال ۲۰۲۳ در ادامه چه رویکردی را اتخاذ و چه نتایجی کسب میکند.
دعوای حیدری و صفدری در سفرهای هوایی
همچنین در نشست اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با رییس و معاون سازمان هواپیمایی کشور که صبح دوشنبه، ۲۹ خردادماه برگزار شد، از “دعوای حیدری و صفدری” در سفرهای هوایی سخن گفته شد. همچنین مسائلی مثل گرانی و کمبود بلیت هواپیما و مدت زمان انتظار طولانی برای خرید بلیت مطرح شد.
عربستان هنوز جواب سهمیه اضافی ایران را نداده است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم خبر داد که عربستان هنوز با درخواست افزایش سهمیه حج ایران موافقت نکرده است.
آغاز ثبتنام سفرهای زمینی به عتبات در ایام عرفه و شعار روز اربعین
همچنین ثبتنام سفرهای زمینی به عتبات در ایام عرفه آغاز شد و متقاضیان سفر به کربلا میتوانند تا ۲۶ تیرماه با قیمت دور قبلی این سفرها، در یکی از کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت عازم کربلا شوند.
«مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر» در تهران نیز روز جمعه (۱۶ تیرماه) مصادف با عید غدیر خم برگزار میشود. از این رو مساجد، هیأتها و گروههای مردمی برای اخذ موکب باید ثبتنام کنند.
از سویی، معاون مددکاری و مشارکتهای مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری با اصحاب رسانه جزئیات آییننامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در مورد کمک معیشت ایثارگران را تشریح کرد.
کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین شعار اربعین سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. براین اساس «حیاتنا الحسین» شعار اربعین ۱۴۰۲ شد.
کشف شمشیر چندهزارساله و رونمایی از کتیبه سنگی
در نهایت اینکه باستانشناسان حین کاوش در آلمان به شمشیر چندهزارسالهای دست یافتند که هنوز درخشندگی خود را از دست نداده است و مقامهای عراق از کتیبه سنگی که اخیرا توسط ایتالیا به این کشور بازگردانده شد، رونمایی کردند.
پیشنهادهایی برای خواندن:
«بنکسی» نمایشگاه برگزار میکند
سفر در ترکیه گران شد!
خبر خوش برای طرفداران آسیایی «هری پاتر»
«آلیس در سرزمین عجایب» چطور خلق شد؟
جزئیات قرارداد چند میلیون دلاری مسی با عربستان
داستان نقاشی که به چنگ نازیها افتاد
نجات جان زائر ایرانی در مکه
دورخیز ترکیه برای برتری در جهان
شاهکار گمشده به بازار هنر بازگشت
میلیاردری که به خاطر «تایتانیک» ناپدید شد
بازسازی چهره نوجوان ۱۳۰۰ساله + عکس
انتهای پیام