دستاورد سفر کنیا چه بود؟
رویترز نوشت که ایران با توجه به روابط تجاری گستردهتر، سفر خود به آفریقا را آغاز کرد.
به گزارش سرخط نیوز، در روز چهارشنبه (۱۲ جولای) همتایان ابراهیم رئیسی از رئیسجمهور ایران، در کنیا و اوگاندا استقبال کردند، این روز آغاز سفر به سه کشور آفریقا بود که تهران از آن بهعنوان «شروعی جدید» در روابط با این قاره یاد میکند.
سفر رئیسی به آفریقا سپس به زیمبابوه، اولین سفر رئیس جمهور ایران در بیش از یک دهه گذشته است و نشان دهنده تلاشی برای تنوع بخشیدن به روابط تجاری ایران در مواجهه با تحریمهای فلج کننده ایالاتمتحده خواهد بود.
ایران پس از اعمال تحریمها، ارتباطات دیپلماتیک خود با کشورهای در حال توسعه جهان را افزایش داده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سال ۲۰۱۸، آمریکا را از توافق هستهای تهران با قدرتهای جهانی خارج و تحریمها را دوباره اعمال کرد.
وزرای ایران و کنیا روز چهارشنبه پنج یادداشت تفاهم در زمینه فناوری اطلاعات، شیلات، محصولات دامی و ترویج سرمایهگذاری امضا کردند.
رئیسی در یک نشست مطبوعاتی پس از دیدار با روتو گفت که میخواهد، روابط تجاری با کشورهای آفریقایی را تقویت کند. وی گفت: هیچ یک از ما از حجم تجارت فعلی و تبادلات اقتصادی فعلی بین کشورها راضی نیستیم.
روتو اظهار کرد که او به دنبال تعهد رئیسی برای تسهیل صادرات بیشتر چای، گوشت و سایر محصولات کشاورزی کنیا به ایران و از طریق ایران به کشورهای آسیای مرکزی است.
رئیسی همان روز در اوگاندا چهار توافقنامه را با رئیسجمهور، یووری موسوینی امضا کرد و گفت که ایران آماده است تجربیات خود را در مورد پالایشگاه نفت ۶۰ هزار بشکه در روز به اشتراک بگذارد.
وزارت امور خارجه ایران روز شنبه اعلام کرد که انتظار دارد تجارت با کشورهای آفریقایی در سال جاری به بیش از دو میلیارد دلار افزایش یابد، بدون اینکه رقم مقایسهای برای سال ۲۰۲۲ ارائه کند.
رئیسی همچنین از سه کشور آمریکای لاتین بازدید کرده است.
آخرین رئیسجمهور جمهوری اسلامی که به آفریقا سفر کرد، محمود احمدی نژاد در سال ۲۰۱۳ بود.
انتهای پیام