لطف مسی، رونالدو و دوستان به پلتفرم‌ها!

پرستار

لطف مسی، رونالدو و دوستان به پلتفرم‌ها!

پخش مسابقات دو لیگ تازه‌وارد فوتبال در جهان با ستارگانی چون مسی و رونالدو، فرصتی ویژه را در اختیار رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر قرار داده است تا در برابر رقبای قدر خود ـ یعنی شبکه‌هایی تلویزیونی سه و ورزش ـ قد علم کنند.

به گزارش سرخط نیوز، مسابقات فوتبال لیگ‌های داخلی کشورهای مختلف در فصل ۲۴ ـ  ۲۰۲۳  که از حدود یک ماه قبل در آسیا، اروپا و آمریکا آغاز شده است، از نظر پخش تلویزیونی، یک تفاوت مهم با فصل‌های قبل دارد و آن ارزش یافتن ناگهانی دو لیگ در سطح بین‌المللی است که پیش از این در برابر لیگ‌های اصلی و پرطرفدار اروپا، از اعتبار چندانی برخوردار نبودند.

انتقال لیونل مسی فوق ستاره آرژانتینی فوتبال به باشگاه فوتبال اینتر میامی در کشور آمریکا، باعث جلب توجه ناگهانی جهان به لیگ فوتبال آمریکا شده است. پیش از این انتقال نیز حضور کریستیانو رونالدو فوق ستاره پرتغالی در النصر عربستان سعودی، چنین سرنوشتی را برای لیگ عربستان رقم زد. این در حالی است که پس از مسی، جوردی آلبا و سرخیو بوسکتس نیز به اینتر میامی رفتند و پس از رونالدو، ستاره‌های پرشماری چون نیمار، بنزما، مانه و … لیگ عربستان سعودی را به عنوان مقصد خود برگزیدند.

حال در کنار مسابقات بزرگترین و پرستاره‌ترین باشگاه‌های فوتبال جهان مانند رئال مادرید، منچسترسیتی، بایرن مونیخ و پاریسن ژرمن، چند تیم از لیگ عربستان سعودی و یک تیم از لیگ آمریکا نیز برای فوتبال‌دوستان سراسر جهان جذاب است و علاقمندان جوان فوتبال در ایران نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

بنابراین در این فصل فوتبالی که از چند هفته پیش آغاز شد و تا خرداد ۱۴۰۳ ادامه دارد، عملا پخش فوتبال خارجی در ایران ناگهان ابعاد گسترده‌تری یافت و تماشای مسابقات دو لیگ کمتر معتبر، به سبد مصرف رسانه‌ای ایرانیان اضافه شد.

در این زمینه بخوانید:

شکست انحصار صداوسیما در پخش مسابقات فوتبال

در این میان شاید بتوان گفت، «رقابت» یا «هم‌افزایی» قابل توجهی میان پلتفرم‌های داخلی با شبکه‌های تلویزیونی صداوسیما برقرار شده است؛ چراکه یان امکان در اختیار رسانه‌هیا صوت و تصویر فراگیر هست که در مجموع شمار قابل توجهی از مسابقات را به صورت همزمان پوشش دهند اما شبکه‌های تلویزیونی (ورزش و سه) از میان مسابقات همزمان، در نهایت می‌توانند به پخش یک یا دو مسابقه اقدام کنند.

هم‌اکنون پلتفرم‌هایی چون آپارات، نماوا، لنز، آیو، آنتن، روبیکا و … به پخش زنده مسابقات فوتبال خارجی اقدام می‌کنند. البته تلوبیون که شاخه مجازی سازمان صداوسیما به شمار می‌آید هم از مدتی پیش «شبکه تلوبیونی ورزش» را راه‌اندازی کرده است که به رقابت با پلتفرم‌ها می‌پردازد.

ضمن اینکه دو کشوری که لیگ فوتبال آن‌ها امسال توجه علاقمندان را خود جلب کرده، پیشینه خاص سیاسی در نسبت با کشورمان دارند و همین امر باعث می‌شود که رسانه ملی لااقل برای پخش از طریق آنتن تلویزیون، ملاحظاتی را داشته باشد؛ این در حالی است که به نظر می‌رسد این محدودیت در تلوبیون کمتر باشد و شبکه تلوبیونی ورزش مسابقات این کشورها را هر از گاهی در جدول پخش خود قرار می‌دهد.

انتهای پیام