سناتورهای آمریکایی شمشیر را برای خودروهای چینی از رو بستند!

به گزارش خبرگزاری سرخط نیوز و براساس گزارش زومیت، مقامات ارشد ایالات متحده درخواست‌های خود را از رئیس‌جمهور جو بایدن برای ممنوعیت ورود خودروهای ساخت چین به بازار آمریکا تشدید کرده‌اند و آن‌ها را «تهدیدی وجودی» برای صنعت خودروسازی داخلی می‌دانند.

سناتورهای آمریکایی شمشیر را برای خودروهای چینی از رو بستند!

جدیدترین حمله از سوی سناتور شرود براون، رئیس کمیته‌ی بانکداری سنا، صورت گرفت که در یک پیام ویدئویی از بایدن خواست تا «ممنوعیت کامل خودروهای برقی چینی در آمریکا» را اعمال کند. او همچنین در نامه‌ای به رئیس‌جمهور کشور نوشت: «خودروهای الکتریکی چینی تهدیدی وجودی برای صنعت خودروسازی ایالات متحده هستند.»

براون که یک دموکرات از ایالت اوهایو (ایالتی مشهور به تولید خودرو) است و در ماه نوامبر (آبان و آنلاین) در انتخابات شرکت می‌کند، گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم چین تقلب‌های مورد حمایت دولت خود را به صنعت خودروسازی آمریکا بیاورد.»

براون تنها یک مورد از جمع رو به رشدی از قانون‌گذاران و گروه‌های صنعتی است که در مورد پتانسیل خودروهای ارزان‌قیمت چینی و خودروهای برقی «متصل» برای تضعیف خودروسازان آمریکایی هشدار می‌دهند. نگرانی‌ آن‌ها پس از اعلام برنامه‌های BYD، غول خودروسازی برقی چینی، برای ساخت کارخانه‌ای در مکزیک که به عنوان «درِ پشتی» بالقوه برای دسترسی بدون تعرفه به بازار آمریکا تحت توافق‌نامه‌های تجاری دیده می‌شود، تشدید شد.

سناتورهای آمریکایی شمشیر را برای خودروهای چینی از رو بستند!

در ماه فوریه‌ی ۲۰۲۴ (بهمن و دی ۱۴۰۲)، دولت بایدن تحقیقاتی را در مورد اینکه آیا فناوری موجود در خودروهای ساخت چین با جمع‌آوری داده‌های حساس خطرات امنیت ملی ایجاد می‌کند یا خیر، آغاز کرد. این تحقیقات می‌تواند منجر به محدودیت‌های جدید یا ممنوعیت کامل واردات شود.

بایدن در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) گفت: «چین مصمم است تا بر آینده‌ی بازار خودرو تسلط یابد، از جمله با استفاده از شیوه‌های ناعادلانه… سیاست‌های چین می‌تواند بازار ما را با خودروهای خود پر کند و خطراتی را برای امنیت ملی ما ایجاد کند. من نمی‌خواهم در دوره‌ی نظارت من این اتفاق بیفتد.»

اتحادیه‌ی تولیدکنندگان آمریکایی هشدار داد که «سیل خودروهای برقی چینی با قیمت‌های مصنوعی پایین در ایالات متحده، هزاران شغل آمریکایی را از بین خواهد برد و بقای صنعت خودروسازی ایالات متحده را به طور کلی به‌خطر خواهد انداخت.»

خودروسازان چینی مانند BYD با یارانه‌های دولتی به سرعت رشد کرده‌اند و اکنون بر بازار جهانی خودروهای برقی تسلط دارند. قیمت خودرو برقی کوچک BYD Seagull، حتی با تعرفه‌های سنگین ایالات متحده بر واردات چین، از تنها ۱۱٬۴۰۰ دلار شروع می‌شود که کسری از هزینه‌ی مدل‌های مشابه ساخت آمریکا است.

227227