تفاوت انواع مواد شوینده صنعتی و خانگی
شستشوی صنعتی برای صنایع غذایی، لبنیات، نوشیدنی و همچنین نگهداری ساختمان های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از شوینده صنعتی برای بهداشت و نظافت بیمارستان ها و دیگر اماکن عمومی به دلایل بهداشتی باید از فعالیت های کلیدی باشد. خطر ابتلا به بیماری های واگیردار باعث شده مصرف کنندگان بیش از پیش از خطرات عدم رعایت نظافت آگاه شوند.
پیش بینی می شود که افزایش آگاهی مصرف کننده از بیماری های عفونی ناشی از باکتری ها و ویروس ها، محرک رونق خواهد بود. حفظ پاکیزگی محیط مراقبت های بهداشتی و در نتیجه به حداقل رساندن غلظت عوامل بیماری زا، بهترین راه برای جلوگیری از عفونت ها است. کنترل این امر، به طور مستقیم به ایمنی بیمار و همچنین کاهش هزینه مراقبت های بهداشتی برای مردم کمک می کند. به این منظور از شوینده های صنعتی باید استفاده کرد. ابتدا به تعریف مواد شوینده و راه اندازی خط تولید مواد شوینده در مشهد می پردازیم. سپس، کاربردهای انواع شوینده های صنعتی در صنایع مختلف را بررسی نموده و درنهایت با یک جمع بندی در این خصوص، به این مقاله خاتمه می دهیم. پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
مواد شوینده چیست؟
مواد شوینده ماده یا مخلوطی است که حاوی صابون و یا سورفاکتانت (هرگونه ماده یا مخلوط آلی) است که برای فرآیندهای شستشو و تمیز کردن در نظر گرفته شده است. انواع مواد شوینده در بازار، ممکن است به اشکال مختلف وجود داشته باشند (مانند شکل زیر).
- مواد شوینده شامل پودرهای سنتی، قرص های تک دوزی، مایعات غلیظ، کپسول های مایع، خمیرها و غیره هستند که برای رفع نیازهای مصرف کنندگان در زمینه تمیز کردن، مراقبت از پوست، مراقبت از پارچه و عطرها ارائه می شوند. این مواد، ممکن است برای اهداف خانگی، سازمانی یا صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.
- مواد شوینده یک دسته از سورفکتانت ها هستند که هنگام رقیق شدن در آب خاصیت پاک کنندگی دارند.
- بیشتر شوینده ها آکیل بنزن سولفونات هستند.
- در حالی که مواد شوینده برای تمیز کردن استفاده می شود، از آنها به عنوان افزودنی های سوخت و معرف های بیولوژیکی نیز استفاده می شود.
در صورت تمایل به راه اندازی خط تولید مواد شوینده در مشهد به صورت صفر تا صد توسط فراز صنعت می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید:
مدیریت: ۰۹۱۵۶۰۰۰۰۸۷
مهندس فنی: ۰۹۱۵۹۱۵۲۰۱۰
پاسخگوی واتس آپ: ۰۹۱۵۶۶۶۴۴۳۹
انواع پاک کننده های شیمیایی
مواد پاک کننده شیمیایی باید بسیار موثر و در عین حال کارآمد باشند. جنبه بسیار مهم دیگر، تأثیر آنها بر محیط زیست است. تمیز کردن محصولات به شکل محلول هایی که به فاضلاب می رسند باید حداقل خطر را برای محیط زیست داشته و به راحتی تجزیه پذیر باشند.
به طور کلی انواع مواد شوینده و پاک کننده به دسته های زیر تقسیم می شوند:
- مواد شوینده لباسشویی خانگی
- مواد شوینده خشکشویی ها
- مواد پاک کننده سطوح سخت
- شوینده های صنعتی و تجاری
- محصولاتی برای مراقبت و محافظت
- صابون ها
کاربردهای انواع شوینده های صنعتی
در ادامه قصد داریم به بررسی جامع کاربرد انواع شوینده ها در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی و لبنی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، هتل ها و اماکن توریستی… بپردازیم.
کاربرد انواع شوینده های صنعتی در کارخانجات و صنایع تولیدی:
بزرگترین کاربرد شوینده صنعتی در صنایع و کارخانجات تولیدی و کارگاه های تولیدی، مرتبط با نظافت فنی است. برای این منظور، محصولاتی با طیف گسترده ای وجود دارد.
- شوینده های صنعتی برای تمیز کردن فضای داخلی کارخانه های تولیدی، خطوط تولید، تجهیزات و دستگاه ها، راهروها و سالن های تولیدی(مانند شکل زیر)
- شوینده های مناسب برای کارگاه های خودرو، انبارها و تجهیزات آنها (به عنوان مثال وسایل نقلیه حمل و نقل)
- شوینده های مناسب برای انواع خاصی از سطوح مانند فلزات یا برای کاربردهای خاص مانند چربی زدایی، صیقلی کردن یا تصفیه شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند.
در این صنعت، از مواد شیمیایی چربی زدا به عنوان پاک کننده مواد نفتی و روغنی استفاده می شود.
- آنها جایگزین های عالی برای چربی گیرهای خطرناک و مبتنی بر حلال هستند.
- شوینده های صنعتی، ، لجن، گل، برش های مایعات، شار و باقی مانده های نفت را حذف می کند. تجهیزات تمیز در این صنعت، مستقیماً با کیفیت و کارآمدی محصولات خروجی ارتباط دارد. ، یکی از محصولاتی است که توسط صنایع آرال شیمی در این حوزه تولید شده و با قیمتی مناسب نسبت به ورژن های خارجی، و البته با کیفیتی مشابه تولیدات خارجی، در اختیار فعالین این حوزه قرار می گیرد.
- کاربردهای معمولی شوینده های صنعتی شامل حذف امولسیون ها، ذرات معلق، روغن، آلاینده های آلی و معدنی از کوارتز، شیشه، سیلیکون، سرامیک و فلزات است.
- شوینده ها همچنین در حذف خاک از غشاهای(ممبرین ها) فیلتر مورد استفاده در سیستم های تصفیه فاضلاب های نفت و گاز به کار می روند.
{برای آگاهی بیشتر درباره شستشوی مواد نفتی در تانکرها و مخازن حمل فرآورده های نفتی و روغنی؛
کاربرد انواع شوینده های صنعتی در هتل ها، اماکن توریستی و گردشگری
گروه دیگری از شوینده های صنعتی، با فرمولاسیون ویژه ای در صنعت گردشگری (مراکز اقامتی، توریستی) استفاده می شوند. هتل ها و مراکز تفریحی عمومی، عمدتا برای شستشوی مکانیکی ظرف ها، تمیز کردن تجهیزات پخت و پز و ضد عفونی استفاده از این شوینده ها استفاده می کنند. شوینده قوی چربی زدا برای از بین بردن لکه های چربی در ظروف های آشپزخانه های خانگی و صنعتی استفاده می شود.
کاربرد شوینده های صنعتی در مصارف خانگی
در بین مواد شیمیایی خانگی، محصولاتی برای نظافت و رعایت بهداشت در داخل و خارج از ساختمان ها نیز وجود دارد. موارد کاربرد شوینده های صنعتی در بخش های مختلف خانه توضیح داده شده است:
کاربرد شوینده ها در آشپزخانه
- استفاده از شوینده های قلیایی برای نظافت چربی های هود، دیواره ها و کف آشپزخانه
- استفاده از شوینده گاز پاک کن برای تمیزکردن گاز و فر و کانتر آشپزخانه
- استفاده از شوینده های سفیدکننده برای لکه بری سینک و ظروف
- استفاده از شوینده قلیایی با کف برای نظافت ظروف
- استفاده از محلول یا قرص شوینده برای ماشین ظرف شویی
کاربرد شوینده ها در حمام و سرویس های بهداشتی
- استفاده از شوینده های اسیدی برای جرم بری کف، توالت فرنگی و روشویی ها
- استفاده از شوینده های اسیدی برای باز کردن گرفتگی چاه توالت
- استفاده از شوینده های سفید کننده برای لکه بری و ضدعفونی
- استفاده از مواد ساینده مخصوصاً کربنات کلسیم را می توان در پودرها و پد های شستشو یافت
- استفاده از شوینده های مایع یا پودری برای شستشوی البسه
- استفاده از شوینده های سر و بدن
کاربرد شوینده ها در پذیرایی و اتاق
- شوینده ها (شامپوفرش) و لکه برها برای مراقبت از کف و فرش
- تمیز کننده های لوازم الکترونیکی
- استفاده از مواد شوینده مخصوص پاک کردن آینه ها
- استفاده از شوینده های مخصوص پارکت و کفپوش های چوبی
کاربرد شوینده ها در حیاط و پارکینگ
- استفاده از شوینده های اسیدی برای از بین بردن رسوب کف حیاط
- استفاده از شوینده های قلیایی برای از بین بردن لکه روغن ماشین در پارکینگ ها
- شوینده های مناسب برای شستشوی مکان زندگی و ظروف حیوانات خانگی
یکی دیگر از کاربردهای شوینده های صنعتی، تمیز کردن و ضدعفونی کردن صنایع غذایی و لبنی می باشد. صنایع فرآوری مواد غذایی به طور معمول حداقل دو ضدعفونی کننده در حال چرخش دارند. زیرا بر اساس و ، این روش یکی از بهترین شیوه ها برای جلوگیری از مقاومت باکتری ها است. انواع محصولات تمیز کننده و ضدعفونی کننده های مورد استفاده در یک مرکز بستگی به محیط خاص پردازش غذا، تجهیزات مورد استفاده و تعدادی عوامل دیگر دارد.
به طور کلی شوینده های صنعتی در بخش های مختلف CIP کارخانه های صنایع غذایی استفاده می شوند:
- سیستم های انتقال
- تجهیزات بسته بندی
- سیستم های سردخانه
- زهکشی کف
کاربرد شوینده های صنعتی
- برخی شوینده های صنعتی برای شستشوی بقایای کودهای مخرب، رسوبات، گازوئیل مزرعه و روغن ها طراحی شده اند. شوینده ها خواص خورنده آفت کش ها، علف کش ها و کودها را خنثی می کند. علاوه بر این، از طریق هیدرولیز قلیایی، شیمی فعال در آفت کش ها و علف کش ها را تجزیه می کند.
- برخی شوینده ها، چربی را از موتور و سطوح جدا می کنند تا از تجمع جلوگیری کرده و نظافت بیشتری را انجام دهد.
- شوینده های مورد نیاز برای شستشوی تیلرها، اتصالات سه نقطه، چهارشاخ گاردان، گاوآهن ها، موزع بذرکارها و سایر ادوات کشاورزی و باغبانی برای از بین بردن رسوب حاصل از خاک و گل
- برخی دیگر از شوینده ها، بقایای اسیدی حشرات روی تجهیزات کشاورزی را بدون آسیب رساندن به رنگ پاک می کند.
- برخی از شوینده ها، زباله های مزرعه را کاملاً تمیز می کند، بقایای خورنده را از کودها حل کرده و از بین می برد و سدی را برای کاهش خوردگی فلز در آینده بر جای می گذارد.
- شوینده های مناسب برای شستشوی انبارها و سیلوهای نگاهداری غله و حبوبات
{جهت اطلاع بیشتر در مورد ضدعفونی و شستشوی ادوات کشاورزی و باغبانی، به مقاله “” مراجعه شود}
کاربرد شوینده های صنعتی در صنعت دام و طیور
از آنجایی که صنعت دام و طیور، یکی از صنایع پر تقاضایی است که مستقیماً با سلامت و بهداشت مصرف کننده گان نهایی در ارتباط هستند، لذا شوینده های صنعتی در نیز کاربردهای فراوانی دارند.
- شوینده های مناسب برای شستشوی کف و دیواره های آغل، گوساله دانی و مرغداری ها برای حفظ بهداشت ساختمان های دام
- شوینده های مناسب برای شستشوی ظروف آبخوری، دانخوری و غذاخوری احشام و طیور
- شوینده های مناسب برای شستشوی دستگاه های جوجه کشی
- استفاده از شوینده های قلیایی مخصوص CIP دستگاه های شیردوشی برای از بین بردن چربی در لوله ها
- استفاده از شوینده های اسیدی محصوص COP دستگاه های شیردوشی برای جلوگیری از ایجاد سنگ شیر و رسوب در لوله ها
- استفاده از شوینده های قلیایی و اسیدی مخصوص چربی بری و رسوب زدایی کف سالن های گاوداری
- استفاده از شوینده های مناسب برای شستن و ضدعفونی دستگاه ها و تجهیزات در کشتارگاه ها
این مواد شوینده همچنین می توانند در شستشوی خشک و مراقبت های بهداشتی بکار گرفته شوند. {برای آگاهی بیشتر به مقاله “” مراجعه شود}
ترکیبات شیمی شوینده ها
ساختار مولکول های مواد شوینده به گونه ای است، که از طریق دنباله های خود با چربی و از طرف سر مولکول با آب درگیر می شوند. مولکول های مواد شوینده، ذرات چربی را احاطه کرده و قسمت سر را که آب دوست است، به طرف خارج می چرخاند، بنابراین اجازه می دهد لکه ها گرفته شده و حل شوند.
دومین ترکیب بزرگ مواد شوینده، ماده ای شیمیایی به نام سورفکتانت است که یکی از اصلی ترین مواد فعال برای از بین بردن لکه ها است. این سورفاکتانت ها دارای ماهیت متناقضی هستند.
بیشتر شوینده های مدرن یک دسته از مواد شیمیایی به نام آلکیل بنزون سولفات خطی هستند که از زنجیره های طولانی یک ماده شیمیایی به نام دودکان، کربن و هیدروژن تشکیل شده است. این ماده شیمیایی به آسانی مولکول های زنجیره بلند را تشکیل می دهد. یک حلقه بنزن به آن متصل شده است و یک مولکول سولفات به آن متصل شده است. این دو بخش اساساً در مورد تمایل به آب تفاوت بزرگی دارند. زنجیره دودسیل آب گریز هستند و تمام تلاش خود را برای دور شدن از آن انجام می دهد. اما بیت بنزوسولفات آب را دوست دارد و می خواهد به آن نزدیک شود. شیمیدانان این خواص را آب گریز و آب دوست می نامند و این طبیعت متناقض است که مواد شوینده را بسیار قوی می کند. زنجیره های دودسیل از آب گریزند، اما مانند یکدیگر همچنین مانند سایر مواد شیمیایی مانند چربی ها، قندها، پروتئین ها هستند.
طبقه بندی انواع شوینده صنعتی
در یک طبقه بندی کلی، می توان شوینده های صنعتی را به دو دسته و دسته بندی کرد.که این دو نوع شوینده، خود دارای دسته بندی ای به شرح زیر هستند:
با این وجود در اینجا، به ذکر انواع طبقه بندی های موجود در این زمینه می پردازیم.
انواع شوینده صنعتی بر اساس بار الکتریکی
شوینده های صنعتی با توجه به بار الکتریکی که حمل می کنند به صورت زیر طبقه بندی می شوند:
1) مواد شوینده آنیونی: شوینده های آنیونی دارای بار الکتریکی منفی خالص هستند. شوینده های آنیونی تجاری معمولاً آلکیل بنزولفونات ها هستند. آلکیل بنزن لیپوفیلیک و آب گریز است، بنابراین می تواند با چربی ها و روغن ها تداخل داشته باشد. سولفونات آب دوست است، بنابراین می تواند خاک را در آب پاک کند. هر دو گروه آلکیل خطی و شاخه ای ممکن است مورد استفاده قرار گیرند، اما مواد شوینده ساخته شده با گروه های آلکیل خطی به احتمال زیاد زیست تخریب پذیر هستند.
2) مواد شوینده کاتیونی: شوینده های کاتیونی دارای بار الکتریکی مثبت خالص هستند. ساختارهای شیمیایی مواد شوینده کاتیونی مشابه مواد شوینده آنیونی است، اما گروه سولفونات با آمونیوم چهارتایی جایگزین می شود.
3) مواد شوینده غیر یونی: شوینده های غیر یونی حاوی یک گروه آبدوست بدون بار هستند. معمولاً این ترکیبات بر اساس گلیکوزید (الکل قند) یا پلی اکسی اتیلن است.
4) مواد شوینده زویتریونیک: مواد شوینده زویتریونیک دارای تعداد مساوی 1+ و -1 بار هستند، بنابراین بار خالص آنها صفر یا خنثی است.
انواع شوینده صنعتی براساس pH
در انتخاب مواد شوینده مناسب برای نیازهای تمیز کردن، تفاوت های کلیدی وجود دارد. pH یک شوینده، یکی از فاکتورهاست. می توان شوینده های صنعتی را بر اساس pH به دو دسته و طبقه بندی کرد:
مواد شوینده اسیدی، معمولاً برای روشن شدن یا قلم زنی فلزات استفاده می شوند و در از بین بردن رسوبات معدنی یا اکسیداسیون روی سطوح موثر هستند. به طور کلی، مواد شوینده اسیدی برای از بین بردن هرگونه مواد ناپایدار اسیدی ایده آل هستند: نشاسته، کربنات و هیدروکسیدهای نامحلول.
شوینده صنعتی از نوع قلیایی، پاک کننده قوی چربی صنعتی در واحدهای مختلف است. از آنجا که اکثر خاک ها اسیدی هستند، پاک کننده های قلیایی بسیار موثر هستند. پاک کننده های قلیایی بقایای آلی را حذف می کنند. این بقایا عبارتند از: روغن، چربی، گریس، پروتئین و مجموعه ای از خاک های دیگر. بیشتر کاربردهای تمیز کردن شامل پاک کننده قلیایی یا ترکیبی از پاک کننده قلیایی و پاک کننده اسیدی است.
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم تفاوت انواع مواد شوینده صنعتی و خانگی را مورد بررسی قرار بدهیم و کاربرد شوینده ها در مصارف مختلف را بیان کنیم. در صورتی که تمایل به راه اندازی کسب و کار تولیدی مواد شویند دارید شرکت فراز صنعت می تواند صفر تا صد راه اندازی خط تولید را برای شما راه اندازی کند. طراحی و تولید تمامی تجهیزات نیز به صورت صفر تا صد توسط فراز صنعت در مشهد تولید می شود.