راهکاری برای فرار از فشار خون و چاقی
محققان ژاپنی در مطالعه ای، افرادی را که برای ترددهای شهری از اتوبوس، دوچرخه و خودروی شخصی استفاده میکردند یا پیاده میرفتند با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنس و استعمال سیگار با هم مقایسه کردند.
نتیجه این مطالعه نشان داد که احتمال ابتلا به اضافه وزن درافرادی که برای ترددهای شهری از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که از خودروی شخصی استفاده میکنند، ۴۴ درصد کمتر است؛ همچنین احتمال ابتلا به فشار خون بالا در این افراد ۲۷ درصد و احتمال ابتلا به دیابت ۳۴ درصد کمتر است.
موضوع جالب توجه این است که نرخ ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و اضافه وزن در مسافران اتوبوس و قطار کمتر از افرادی است که پیاده یا سوار دوچرخه بودند.
محققان احتمال میدهند که یک دلیل این موضوع میتواند این باشد که مسافران اتوبوس یا قطار نسبت به افراد پیاده یا آنهایی که از دوچرخه استفاده میکنند، مسافت بیشتری را برای رسیدن به ایستگاه یا پیاده شدن از آنها و رفتن به سرکار طی میکنند.
هیساکو تسوجی پزشک عمومی و مدیر مرکز معاینه پزشکی شهر موریگوچی ژاپن گفت:مردم باید استفاده از وسایل حمل نقل عمومی را به عنوان بخشی از یک برنامه ورزشی منظم و روزانه مد نظر قرار دهند. همچنین ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی نیز باید از بیماران خود در مورد نحوه رفت و آمد آنها سوال کنند.
افراد شرکت کننده در این مطالعه شامل پنج هزار و ۹۰۸ بزرگسال بود که در سال ۲۰۱۲ توسط مرکز معاینه پزشکی شهر موریگوچی تحت معاینه سالانه قرار گرفته بودند.
متوسط سنی افراد شرکت کننده در این مطالعه بین ۴۹ تا ۵۴ سال بود و آنها به سوالهایی درباره فعالیت فیزیکی در محل کار و نحوه عزیمت به محل کار خود پاسخ دادند. در این مطالعه بیشتر رانندگان مرد بودند و زنان نسبت به مردان بیشتر با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، پیاده و یا با دوچرخه به محل کار خود میرفتند.