سلامتی بدون صلح امکانپذیر نیست
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه چندین کشور از جمله ایران از اقدامات قهری یک جانبه رنج میبرند که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم تأثیر گذاشته است، بر لزوم اقدامات مؤثرتر از سوی جامعه بینالمللی در زمینه رفع تبعیض و گسترش دسترسی عادلانه و به موقع به تجهیزات، دانش و کارشناسان بهداشتی، تاکید کرد.
به گزارش سرخط نیوز، بنابر اعلام وزارت بهداشت، وزیر بهداشت در اجلاس منطقهای سازمان بهداشت جهانی در مصر گفت: باعث مسرت است که در هفتادمین جلسه کمیته منطقه ای منطقه مدیترانه شرقی صحبت کنم. من از گزارش سالانه RD قدردانی می کنم. قدردانی من از برادر عزیزم دکتر احمد المندری به خاطر تلاش های خستگی ناپذیر وی در طول مدت مسئولیتش به عنوان مدیر منطقه ای در EMRO است و امیدوارم که RD منتخب بعدی اقدامات مثبت و تاثیرگذاری را در راستای اهداف خود انجام دهد.
وی افزود: ایجاد سیستم های سلامت ایمنتر و انعطاف پذیرتر باید برای بحرانهای آینده و شرایط اضطراری بهداشتی آمادهتر باشد، تقویت زیرساختها، مشارکت عمومی و خصوصی، مشارکت جامعه، پوشش همگانی سلامت و همکاری چند بخشی مهمترین مؤلفههایی هستند که باید در منطقه مورد توجه قرار گیرند.
عیناللهی گفت: پرداختن به بیماریهای غیرواگیر، به ویژه در دوران پس از کووید 19، با رویکردی یکپارچه در تمامی سیاستهای سلامت و یکپارچهسازی مناسب مراقبتها برای تضمین پایداری سیستمهای سلامت ضروری است ما بر این باوریم که برای رفع چالشهای بیماریهای غیرواگیر و داشتن یک استراتژی جامع برای ارائه خدمات، دسترسی ضروری است. کار بر روی افزایش سواد سلامت و سیستم خود مراقبتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: در ایران، مجلس به ما کمک می کند تا قوانین مناسبی را برای داشتن مراقبین سلامت مورد نیاز مصوب شود، به این امید که به جای عملکرد منفعل نظام سلامت، به سمت برنامهیزی فعالتر حرکت کنیم.
وزیر بهداشت افزود: منطقه ما مستعد بلایا، بیماریهای عفونی مانند فلج اطفال، سرخک، سل، بیماری عفونی حاد تنفسی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام و ناقل از جمله مالاریا است که نیاز به توجه ویژه دارد، علاوه بر این با تجمع گسترده در برخی از کشورهای منطقه مواجه است که خطرات بیشتری را بر مردم تحمیل میکند. برنامه همکاری گروه پنج شامل ایران، افغانستان، پاکستان، عراق، سازمان جهانی بهداشت و تاجیکستان (به عنوان ناظر) با برگزاری جلسات فنی منظم به این موضوعات پرداخته است که این امر باعث هم افزایی جهت حل مشکلات شده است.
وی گفت: چندین کشور از جمله ایران از اقدامات قهری یک جانبه رنج میبرند که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم تأثیر گذاشته است. ما خوشحالیم که در این جلسه RC یک رویداد جانبی در مورد این موضوع در نظر گرفته شده است. این امر نشان میدهد که جامعه بینالمللی نیز از این امر آگاه است، اما نیاز به اقدامات مؤثرتری در زمینه رفع تبعیض و گسترش دسترسی عادلانه و به موقع به تجهیزات، دانش و کارشناسان بهداشتی است.
وزیر بهداشت ادامه داد: همه ما میدانیم که سلامتی بدون صلح امکانپذیر نیست. ما نمیتوانیم ظلم و ستم بر برادران و خواهران خود در فلسطین را نادیده بگیریم، همه باید حقوق قطعی مردم فلسطین و دیگر سرزمینهای اشغالی را به رسمیت بشناسیم. کشورهای عضو EMRO باید برای حمایت از فلسطین و توقف اقدامات خشونت آمیز رژیم صهیونیستی علیه کودکان و زنان فلسطینی در کرانه باختری و غزه، اقدامات هماهنگ و قاطعانهای انجام دهند. با توجه به وضعیت نامناسب پزشکی و بهداشتی در این سرزمین، از کشورهای عضو EMRO درخواست میشود که در ارائه انواع خدمات پزشکی به مردم رنج دیده فلسطین و اطمینان از کمک به سیستم مراقبتهای بهداشتی فلسطین اقدامات فوری انجام دهند.
وی در پایان گفت: برای همه شما در این جلسه گفتگوهای مثمر ثمر و سازنده آرزو دارم.
انتهای پیام