کدام مواد غذایی روماتیسم مفصلی را تسکین می‌دهند؟

روماتیسم | مواد غذایی

کدام مواد غذایی روماتیسم مفصلی را تسکین می‌دهند؟
آفتاب‌‌نیوز :

ضیاءالدین مظهری استاد دانشگاه علوم پزشکی ایرانا افزود: حدود سه تا پنج درصد جمعیت کشور‌های صنعتی، به بیماری روماتیسم مفصلی مبتلا هستند و متاسفانه زنان دو تا سه برابر مردان، دچار این بیماری می‌شوند.

وی اظهار داشت: علت واقعی و اصلی بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، ولی عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی را از عوامل زمینه ساز و شیوع آن می‌دانند.

مظهری ادامه داد: مصرف زیاد مواد پروتئینی و همچنین قهوه ابتلا به روماتیسم مصفلی را افزایش می‌دهد و از طرف دیگر، مصرف ماهی (به خصوص ماهی‌های چرب)، روغن زیتون، سبزیجات و میوه جات از مواد پیشگیری کننده و کاهش دهنده عوارض بیماری هستند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، به طور دائم فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و سازی خود هدایت می‌کنند که به صورت مداوم و تصاعدی مواد واسطه‌ای را تولید و رها ساخته و منجر به ایجاد زنجیره‌ای از ترکیبات التهابی به صورت آبشاری شده و مواد تولید شده موجب آسیب و تخریب غضروف‌ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می‌شوند.

مظهری تاکید کرد: نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی از طریق خوراک روزانه، انتخاب یا حذف آگاهانه بعضی مواد غذایی در پیشگیری، تسکین و یا کاهش التهابات مفاصل، به خصوص مفاصل حرکتی، اثرات ملموس و اثبات شده‌ای دارد و حتی به موازات درمان‌های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب و فرسودگی و تخریب مفاصل، اثر اقدامات فوق را تقویت و طول مدت بهبودی را کوتاه‌تر می‌سازد.

به گفته وی، اگر اعضا و مفاصل در هنگام بیدار شدن از خواب شبانه از حرکت باز ایستاده اند یا با درد و زحمت زیاد آن‌ها را به حرکت واداشتید، احتمالا در روز‌های قبل کار‌های سنگین بدنی و یا ورزش طولانی مدت انجام داده و این رویداد طبیعی تلقی می‌شود، زیرا ناشی از کوفتگی عضلات و تجمع اسید لاکتیک به علت ورزش‌های ناگهانی و یا راه پیمایی‌های طولانی مدت بوده که با انجام چند حرکت سبک و نرمش‌های ملایم همه چیز به حالت عادی خود برخواهد گشت و جای نگرانی نیست.

مظهری افزود: اگر این حالت بدون هیچ علتی پدیدار شده و روز به روز بعضی از مفاصل بدن تان بیشتر از روز قبل، از فعالیت عادی خود باز می‌ماند و یا حرکات مفاصل در هنگام صبح بسیار دردناک است و به سختی و کندی آن‌ها را حرکت می‌دهید، ممکن است ناراحتی خاص و یا بیماری بخصوصی عامل آن باشد که باید سریع و به موقع علت آن را پیدا کنید؛ لذا توصیه و تاکید می‌شود که سریع به پزشک مراجعه شود، چون احتمال زیادی وجود دارد که به روماتیسم مفصلی مبتلا شده به خصوص اگر دارای اضافه وزن یا درجاتی از چاقی نیز باشید.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: از بین رفتن فرصت‌های طلایی ناشی از تعلل و تردید ما، موجب می‌شود که روز به روز بر شدت بیماری افزوده شده و تحلیل و از بین رفتن تدریجی غضروف و آسیب وارد شده به مفاصل عمیق‌تر شود با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه و کنترل وزن و زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه تنها از تورم مفاصل و گسترش بیماری و تحمل درد جلوگیری می‌شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه‌های درمان بیماری در حالت‌های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.

خروج از نسخه موبایل