تصدی‌گری دولتی، برای امنیت سرمایه‌گذاری خطرناک است

تصدی‌گری دولتی، برای امنیت سرمایه‌گذاری خطرناک است

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با انتقاد از تصدی‌گری دولتی بیان کرد: رئیس‌جمهوری و مقام معظم رهبری بارها در صحبت‌هایشان فرمودند که تصدی‌گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در مدیریت شرکت‌ها، مخاطرات جدی برای امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند.

به گزارش سرخط نیوز، مجید عشقی با بیان اینکه گاهی تصمیماتی که در بخش‌های مختلف اقتصادی گرفته می‌شود، بدون در نظر گرفتن اثرات آن تصمیم بر سایر بخش‌ها است، گفت: برای مثال وقتی نرخ سود بانکی را روی ۳۰ درصد و بالاتر قرار می‌دهیم، می‌تواند اثراتی بر بازار سرمایه، نرخ تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی و سیستم بانکی داشته باشد. این اثرات سال گذشته بر بازار ما شدید بود.

وی ادامه داد: یا در خصوص بخشنامه‌هایی که ابلاغ شده و عطف به ماسبق می‌شوند. سرمایه‌گذار ۱۱ ماه از سال با مفروضاتی سرمایه‌گذاری کرده و سهام خریدوفروش کرده و ما ناگهان بخشنامه‌ای ابلاغ کرده و عطف به ماسبق می‌کنیم و از اول سال هم اجرایی می‌شود؛ اینجا سرمایه‌گذار به‌نحوی غافلگیر می‌شود؛ در حالی‌که مشارکت مردم با غافلگیری محقق نمی‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: اگر ما می‌خواهیم مشارکت مردم را در پروژه‌های سرمایه‌گذری و سهام‌های بورسی و  شرکت‌های سهامی عام پروژه جلب کنیم، باید مفروضاتی داشته باشیم که تا انتهای دوره سرمایه‌گذاری به آن‌ها پایبند بمانیم.

عشقی خاطرنشان کرد: در غیر این صورت سرمایه‌گذار اگر بخواهد بین گزینه‌های موجود انتخاب کند، وقتی بداند بخش عمده‌ای از سهامش ممکن است در هر مقطعی از سال با یک بخشنامه تحت تاثیر قرار گیرد و سودآوری شرکتش زیر سوال می‌رود، سرمایه‌گذاری نمی‌کند. اگر سود بانکی روی ۳۰ درصد باشد، سرمایه‌گذاری‌ها بسیار پایین‌تر از سود بانکی خواهد بود آن هم در شرایط با وجود ریسک‌های موجود.

وی با انتقاد از تصدی‌گری دولتی بیان کرد: رئیس جمهوری و مقام معظم رهبری بارها در صحبت‌هایشان فرمودند که تصدی‌گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در مدیریت شرکت‌ها، مخاطرات جدی برای شرکت‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان  اینکه نظامات حاکمیت شرکتی باید در شرکت‌ها رعایت شود، گفت: حاکمیت شرکتی حاکی از آن است که ما در شرکت‌ها باید منافع تمام ذی‌نفعان را رعایت کنیم. گاهی در شرکت‌ها بعضی از ذی‌نفعان مانند دولت، مدیران و برخی سهامدارن یا کارکنان، منافعی بیشتر از حقشان طلب می‌کنند؛ برای مثال مدیر یک شرکت به‌نحوی عمل می‌کند که منافع سهامداران به خطر می‌افتد.

عشقی ادامه داد: ما باید رعایت مقررات حاکمیت شرکتی را در شرکت‌ها جدی بگیریم تا بتوانیم اطمینان سهامداران را جلب کنیم که اگر کسی در یک شرکت سرمایه‌گذاری می‌کند، چه به‌عنوان سهامدار خرد و چه سهامدار عمده، منافعش لحاظ می‌شود.

ادامه دارد . . .