اطلاعاتی مهم در مورد نمای HPL

شاید به جرات بتوان گفت که یکی از متنوع ترین نماهایی است که ساختمان سازان به آن دسترسی دارند. این نوع نما هم تنوع رنگ بسیار بالایی دارد و هم با توجه به اینکه می توان از آن به دو صورت عمودی و افقی استفاده کرد، کاربرد ساده تری داشته و دست طراح برای این منظور بازتر است.

نمای اچ پی ال از جمله نماهایی است که در سال های اخیر با رشد تقاضا مواجه شده است. البته تفاوت های این نوع نما با نماهای مدرنی مثل نمای آلومینیوم کامپوزیت کاملا مشخص است اما شباهت های زیادی نیز بین این نوع از نمای ساختمان وجود دارد. به نظر می رسد نمای ساختمانی که با استفاده از کار شود، می تواند جایگزین مناسبی برای نماهای سنتی آپارتمان ها باشد و هیچ نگرانی خاصی برای زیبایی یا مصنوعی بودن آن وجود نداشته باشد.

مشخص است که استفاده از در طراحی نمای ساختمان اثرات فوق العاده ای دارد. به این علت که شما در طراحی نمای ساختمان محدودیت هایی در نصب دارید. اما استفاده از این متریال برای طراحی نما، دست طراح را چه از نظر رنگ و چه از نظر طرح بندی باز می گذارد. البته استانداردهای استفاده از نمای اچ پی ال نیز باید مورد توجه طراح قرار گیرد اما همین محدودیت های استاندارد این نوع نما نیز کمک های فراوانی به طراح در طراحی می کند.

علاوه بر ، نصب این نوع از نما نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است. در واقع نصاب نما باید اصول ابتدای نصب نمای ساختمان را به علاوه قوانین و شرایط نصب را به صورت کامل بداند. برای مثال اصول سوراخ کاری نمای HPL بسیار مهم و حائز اهمیت است که باید این اصول رعایت شوند.

به نظر می رسد استفاده از نمای HPL برای ساختمان ها روز به روز افزایش می کند و تولید کنندگان این نوع نما نیز هر روز بر تنوع و کیفیت خود می افزایند. زیبایی این نوع نما باعث شده تا انتخاب نمای ساختمان به صورت نمای اچ پی ال گسترش یافته و حتی ساختمان های عادی نیز به سمت استفاده از این نما پیش بروند.

در مطالب بعدی به صورت ویژه در مورد نمای اچ پی ال صحبت خواهیم کرد. البته بسیاری از اطلاعات لازم در مورد نمای اچ پی ال را می توانید از مقاچ پی ال (HPL) ورقه‌ای ساخته شده از چندین لایه است. این لایه‌ها که عمدتاً از الیاف آغشته به رزین ساخته شده‌اند، در دما و فشار بالا به هم چسب می‌شوند. مواد اولیۀ مورد استفاده در ساخت ورق‌های (HPL)، کاغذ کرافت، کاغذ دکوراتیو و رزین ملامین هستند.

منظور از اچ پی ال چیست؟

اینکه صفحات لمینت در فشار و دمای بالای ایجاد می‌شوند. پس از قرار گرفتن تحت فشار و دما، لایه‌های رنگی و طرح‌های ملامینه روی سطح آن را می‌پوشانند. مقاومت بالای مواد شیمیایی، دوام و چسبندگی آن‌ها، پیوندی بسیار قوی و ناگسستنی بین لایه‌های آن ایجاد می‌کند.

کاربرد روکش اچ پی ال چیست؟

روکش اچ پی ال کاربردهای مختلفی در زمینه‌های گوناگون دارد. اندازه و ابعاد متنوعی از روکش HPL وجود دارد. به همین دلیل، کاربردهای آن می‌تواند از پوشش نمای ساختمان تا تخت خواب‌ها را شامل شود. روکش اچ پی ال که در نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضخامتی به اندازه ۶ تا ۱۲ میلی‌متر دارد. موارد استفاده و کاربردهای روکش اچ پی ال می‌تواند شامل موارد زیر باشند:

  • نمای داخل و خارج ساختمان
  • ساخت سرویس‌های بهداشتی عمومی
  • تخت‌خواب و میزهای کار
  • لوازم دکوراتیو و کاربردی بیمارستان
  • طراحی نمای داخلی آسانسور
  • ساخت کابینت آشپزخانه
  • ساخت کمدهای رختکن

با این وجود، کاربردهای روکش HPL می‌تواند طیف وسیعی را شامل شود. اما آنچه تا کنون گفته شد، کاربردهای بیشتر شناخته شدۀ آن هستند. صفحات اچ پی ال ویژگی‌های خاصی دارند. ویژگی‌هایی که باعث تمایز آن‌ها با دیگر صفحات روکش شده است.

ویژگی‌ها و مزایای روکش HPL چیست؟

آنتی باکتریال، آنتی الکترواستاتیک و قابل شست و شو بودن این روکش‌ها، آن‌ها را گزینه‌های مناسبی برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کرده است. روکش اچ پی ال پیش از هر چیز دیگر، مقاومت بالایی دارد. احتمالاً طول عمر زیاد آن‌هاست که باعث استفادۀ گسترده از آن‌ها شده است. استفاده از روکش HPL مزایای زیادی را به همراه دارد. مزایایی از جمله:

  • قابلیت ارتجاعی زیاد
  • چگالی کم و وزن سبک
  • مقاومت مکانیکی زیاد
  • مقاومت در برابر اشعه (UV)
  • ماندگاری و دوام نسبتا خوب
  • مقاوم در برابر دمای نسبتا بالا
  • تنوع در طرح و رنگ
  • مقاوم در برابر حشرات
  • روش نصب ساده و آسان

یکی از مزایایی که روکش اچ پی ال در نمای ساختمان دارد، سیستم نصب خشک آن‌هاست. این سیستم‌ها در کشورهای پیشرفته تحت عنوان دیوارۀ ضد باران شناخته می‌شوند. بعد از نصب روکش HPL، فضای خالی در پشت دیواره ایجاد می‌شود. این قابلیت باعث ایجاد لایه‌ای عایق در بخش‌هایی از ساختمان می‌شود. بدین ترتیب، کاهش تبادل گرمایی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد. علاوه بر این، نصب لایه‌های ایزولاسیون می‌تواند بهبود زیادی نیز در عایق بندی آن‌ها ایجاد نماید.

بهترین کاربری روکش‌های اچ پی ال، در محیط‌های خشک، آزمایشگاه‌های محصول و فضاهای کارگاهی تکنولوژیک است. به عبارتی، در وضعیتی که فضای اتاق خشک و بدون رطوبت باشد، این روکش‌ها بهترین عملکرد و بیشترین عمر را خواهند داشت.

Hpl چیست در پزشکی | Hpl در پزشکی | Hpl مخفف چیست

معایب و محدودیت‌های آن چه هستند؟

یکی از بزرگ‌ترین ایراداتی که روکش‌های اچ پی ال دارند این است که نمی‌توان از آن‌ها در برخی از محیط‌ها استفاده کرد. روکش‌ HPL مقاومت کمی در برابر باکتری‌ها خوردگی دارند. همچنین که در محیط‌های مرطوب نیز دچار فرسایش می‌شوند.

روکش‌های اچ پی ال در برابر قارچ‌ها نمی‌توانند مقاومت زیادی از خود نشان دهند. از طرفی، استفاده از آن‌ها در محیط‌هایی که درگیر با مواد شیمیایی زیادی است، به سرعت آن‌ها را فرسوده می‌کند. همچنین که استفاده از آن‌ها در محیط‌هایی که احتمال خراشیدگی سطح وجود دارد نیز مناسب نیست.

با این وجود، محدودیت کاربری آن‌ها را می‌توان در محیط‌های شدید مشاهده کرد. استفاده از روکش اچ پی ال در میز پیشخوان محیط‌هایی که با مواد مختلف سر و کار دارد، انتخاب مناسبی نخواهد بود. به عنوان مثال، در آزمایشگاه‌هایی که به طور معمول از مواد شیمیایی زیاد استفاده می‌شود، نباید از روکش HPL استفاده کرد. بادبر کردن سطح سنگ یکی از انواع پرداخت سطح سنگ است که از سنگ بادبر می توان به زیبایی در نما استفاده کرد و نمای باستانی به ساختمان بخشید.

سخن آخر

هنگام انتخاب میز پیشخوان، کابینت آشپزخانه یا نمای ساختمان، گزینه‌های زیادی پیش رو خواهید داشت. اگر به فکر ارتقای میزها، دکوراسیون خانه یا کابینت‌ها هستید، شاید روکش‌های HPL گزینۀ خوبی باشند. این روکش‌ها نیز همچون هر محصول دیگری دارای درجه بندی کیفی هستند.

بنابراین مهم است که محصول لازم را از تولیدکنندگانی تهیه کنید که کیفیت کار بالایی دارند. دوام و مقاومت در برابر فرسایش و پارگی، مهم‌ترین ویژگی‌هایی هستند که روکش HPL باشد داشته باشد. در صورتی که بتوانید کاربری درستی برای روکش‌های HPL با کیفیت پیدا کنید می‌توانید تا سال‌ها نگران تعویض یا تعمیر آن‌ها نباشید!

الات نمای HPL مطالعه کنید.